Her er en oversikt over de 13 mest leste og brukte bake og kakeoppskriftene i 2017 fra matoppskrift.no. Denne kommer i tillegg til de 2 foregående oversiktene med de totalt mest brukte og mest brukte middagsoppskrifter. Jeg er jo ikke den største akkurat på bakeoppskrifter, men en del titusen finnes jo. Dette er bare litt morsomt for å se hva som leses her på siden. Jeg ser at det ikke alltid følger trendene ellers, men ofte er det mer tradisjonsoppskrifter og mer spesielle ting som lesere finner her.
Men etter snart 16-17 år på nett med matoppskrift, så har jeg ett veldig statistisk grunnlag for å hente ut alle mulige oversikter over oppskrifter, og samtidig at dere har gitt titusenvis av poeng på oppskriftene gjennom årene så hjelper det til å hente ut mange gode og artige oversikter.
Oppskriftene her følger etter
denne oversikten over de mest leste middagsoppskrifter:
Her under reklamen er de mest populære oppskriftene på bakverk, kaker og brød. Ikke alle har bilde.
Ingers rugbrød
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.08.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
1,3 kg fin sammalt hvete
200 g fin sammalt rug
200 g helkorn hvete
75 g gjær
2 strøkne ts salt
9 dl hvetekli/kruskakli
1,8 l lunkent vann, helst 37 grader
(evt. 1 l søt eller sur skummet
melk + 8 dl vann)
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
Ingers Rugbrød er den mest populære oppskriften på mine nettsider. Og da mente jeg at det var på tide å bake dette hjemme.
Og det var veldig vellykket, brødet smaker nydelig og er faktisk enkelt å bake siden du ikke trenger ha det ut på bakebordetFremgangsmåte
Tre brød i 2-liters former eller fire brød i 1,5-liters former.
Brødene bør fryses, og oppbevares i kjøleskapet ettersom du bruker av dem, da de kan mugne om de ligger for lenge i romtemperatur.
Bland alt det tørre, løs opp gjæren i litt av væsken(vann om den skal være melkefri) og arbeid alle
ingrediensene godt sammen, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd.
Deigen blir veldig løs, men den skal være slik. Den kan IKKE eltes på
bordet.
Hev deigen i underkant av en time i bakebollen.Slå luften ut av deigen
og la den heve en gang til i bollen, ca. en halv time. Slå luften ut
av deigen igjen og spa/hell deigen i smurte former og sett deretter
brødene inn i varm ovn på 220 grader på over- og undervarme, eller 200
grader på varmluft. Brødene skal stekes i en time.
Brødene er litt fuktige inni, og de henger på kniven når du skjærer i
dem, men slik skal de være.
Når du har et fuktig brød, klarer du deg med mindre pålegg.
Dette brødet er skikkelig fibersterkt, og faktisk godt!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
174,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
25,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 0,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Muffins uten egg
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.12.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
160 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
130 g sukker
1 1/2 dl melk
60 g smeltet smør
Rosiner og appelsin finhakkes
En muffins uten egg for de med eggallergi. Ellers er det jo flere muffinser som ikke har egg, bare ta ett søk i Diett og allergisøkFremgangsmåte
Rosinene blandes med de tørre ingrediensene. Tilsett melken og til slutt det avkjølte fettet. Deigen helles i muffinsformer og stekes ved 250 C i 12-15 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
317,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
50,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjakkruter
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Elbjørg PettersenBildet er tatt av
Nenny SmithIngredienser
200 g smør
100 g sukker
3 ts vaniljesukker
4 ts kakao
300 g hvetemel.
Fremgangsmåte
Elt sammen smør, sukker og mel.
Del deigen i 2.
Bland den ene delen med vaniljesukker og den andre med kakao.
Trill ut deigen i 4 lengder som legges oppå hverandre, slik at det dannes ruter.
Legges kaldt for å stivne og skjæres opp i skiver.
Stekes på smurt plate i middels varm ovn.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
487,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
52,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Muffins uten melk og egg
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kristin ØienBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4,5 dl mel
0,75 dl sukker
2 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/8 ts natron
1 1/2 ss olje
1 1/2 ss vann
1 ts bakepulver NB! Disse tre ingrediensene blandes sammen i en liten skål.
2 dl eplejuice
0,75 dl. olje (helst soyaolje)
Muffins uten egg og melk er helt greie på smak. De smaker greit og med litt pynt som vi la på blir det fint. Men de ble litt rare i fasongen, falt sammen på en måte.Fremgangsmåte
Bland mel, sukker, bakepulver, salt og natron i en stor bolle.
I en mindre bolle blandes olje/vann/bakepulver, deretter tilsettes eplejuice og oljen.
Bland dette inn i den tørre blandingen. Rør godt og fyll hver muffinsform 2/3 full.
Stekes ca. 18 min. eller til de er gyldne på 200 grader midt i ovnen.
NB! Disse tre ingrediensene blandes sammen i en liten skål.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
314,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
42,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grov pizzabunn
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
14.02.2015Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
CulinarioBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
25 g gjær
2 dl lunkent vann
1 ss olje
1/2 ts salt
2 dl sammalt hvete
ca. 3 dl hvetemel
En bunn som blir virkelig god og luftig. Vi lagde en stor rund bunn som ble høy og fin, ble kjevlet ganske tykk. Ble påført fyllet fra denne: Pizzasaus til stor pizzabunnFremgangsmåte
Rekker til 2 flate pizzabunner,
alternativt 1 pizza med høy bunn
Smuldre gjæren i en bolle og hell over vannet.
Rør gjæren godt ut. Tilsett olje og salt.
(Alternativt bruk 1/2 pose tørrgjær og bland med melet).
Rør inn melet i flere omganger og elt deigen smidig og glatt.
Dekk den med kjøkkenhåndkle eller plast og la den heve i
ca. 1 time på et lunt sted. Ta deigen opp på bordet og
elt den om før den kjevles ut. Culinario anbefaler å kjevle
deigen veldig tynn, men dette er som sagt smak og behag.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
207,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
35,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 0,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fransk mokkakake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.04.2003Denne retten tar ca
0 å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noIngredienser
Marengsbunner:
4 eggehviter
2 dl sukker
2 ss potetmel
1/2 ts hornsalt
Lett formkakerøre:
50 g margarin eller smør
2 egg
1/4 dl sukker
1 dl hvetemel
Fyll og pynt:
200 g margarin eller smør
2 dl vaniljekrem
3-4 ss sterk kald kaffe
1-2 ss melis eller kaffelikør
1/2-1 pose mandelflak, á 35 g
25 g kokesjokolade
mokkabønner
Fremgangsmåte
Marker to runde bunner, ca 24 cm i diameter på smurt bakepapir.
Stivpisk hvitene. Bland sukkeret, potetmelet og hornsaltet. Vend blandingen forsiktig ned i hvitene. Smør eller sprøyt røren ut på bakepapiret.
Stekes midt i ovnen ved 150 C i ca 40 minutter, til bunnene kjennes tørre og løsner fra papiret.
Smelt smør eller margarin til formkakerøren. Visp egg og sukker luftig. Tilsett melet og smøret. Hell røren i en smurt og strødd rund form, ca 24 cm i diameter.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175 C i 15-20 minutter. La kaken stå noen minutter. Hvelv den over på rist. La den avkjøles tildekket.
Rør smør eller margarin til fyllet smidig og porøst. Ha vaniljekremen i skjevis under omrøring. Smaksett smørkremen med kaffe og melis eller med kaffelikør.
Legg sammen bunnene med en del av smørekremen som fyll. Formkakebunnene skal ligge mellom marengsbunnene.
Fordel resten av kremen oppå og rundt kaken. Sprøyt litt smeltet sjokolade på kaken og pynt med mokkabønnene.
Rist eventuelt mandelflakene slik at de får en fin og gyllen farge. Strø det rundt kanten på kaken.
La kaken stå kjølig til den skal serveres. Den kan godt oppbevares i kjøleskap noen dager. Kan også dypfryses.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
295,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fastelavensboller med bakepulver
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.09.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Egil Bratnes hjemmesideIngredienser
5 dl. hvetemel,
3 ts. bakepulver,
1 ts. kardemomme,
2 ss. sukker,
100 gr. smør,
1 egg,
1 1/2 dl.10% fløte,
50 gr. rosiner,
25 gr. sukat (kan sløyfes)
Pynt:
2 ss. melis,
1 ts. Vaniljesukker
Fremgangsmåte
Bland alt det tørre. Smuldre i smøret. Visp sammen egg og fløte og bland det i melblandingen. Ha til slutt i rosiner og sukat. Ta deigen ut på melet bord, trill den ut til en pølse som du deler opp i ca. 16 deler og triller til boller. Sett bollene på smurt plate og stek dem på nederste rille i ovnen ved ca. 200 C i ca. 15 minutter.
Med det samme du tar bollene ut av ovnen, gir du dem et dryss av sammenblandet melis og vaniljesukker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
384,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
42,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Safarikake
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
20.03.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
ThereseIngredienser
1-2 pk safarikjeks
200 g melis
1 pk philadelfhia
3 dl kremfløte(liten kartong)
Bær eller frukt av eget ønske
Fremgangsmåte
-Knus kjeksen i formen, bitene kan være ca. 1*1 cm i str.
-Rør ost og melis godt sammen
-Pisk kremfløte
-Vend sammen osteblanding med pisket kremfløte, og ha over kjeksen.
-Pynt til slutt med det du måtte ønske, kjempegod med blåbær og jordbær
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
394,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
42,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lettvinte og raske rundstykker uten heving
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.12.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
3 ½ dl sammalt hvete, grov
3 ½ dl hvetemel , siktet
3 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts sukker
6 dl syrnet melk , f eks Cultura, Kefir eller lignende
Hvis du har lyst på ferske rundstykker på under halvtimen, er disse ypperlige. Hva med å lage disse til frokost og i tillegg ta med et par på skolen?
I Storbritannia finner du scones i mange variasjoner, også søte varianter. De blir ofte servert sammen med te. Dette er en type rundstykker det er raskt å lage fordi det blir brukt bakepulver i deigen i stedet for gjær. De trenger derfor ikke heve før du steker dem. Konsistensen blir litt annerledes enn rundstykker bakt med gjær.Fremgangsmåte
Bland alt det tørre. Rør melken godt inn - det skal være en løs deig. Ta deigen med en spiseskje og sett "små hauger" på en stekeplate med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 230 °C i ca 15 minutter. Tas ut og legges på rist.
Smaker best nystekte, men kan fryses.
Tips:
Disse rundstykkene blir også gode hvis du putter et par spiseskjeer med hakkede mandler, hakkede nøtter, solsikkekjerner, linfrø og/eller sesamfrø i deigen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
168,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rømmelapper
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
10.11.2014Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 ss smør
4 dl hvetemel
3 dl rømme
6 egg
1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
Fyldige og gode lapper med rømme.Fremgangsmåte
Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en jevn røre i matprosessor. La (helst) røren svelle i 15 minutter. Stek så lappene i litt smør eller olje i varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten. Spis lappene lune med syltetøy eller rørte bær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
294,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lettvinte wienerbrød (vannbakkels)
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.10.2010Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
5 dl helmelk
175 g smør
ca 200 g hvetemel, evt mer
ca. 4 stk egg
Melisglasur
Deilige wienerbrød som grenser mot vannbakkels!Fremgangsmåte
1. Kok opp melk og smør. Tilsett mel og rør til deigen samler seg.
2. Visp sammen ett og ett egg og tilsett i deigen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
3. Sett deigen med skje på bakepapir.
4. Stek på 200 °C i ca. 30 minutter. Ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller kakene lett sammen! Avkjøl på rist.
Server med melisglasur.
PS.
Hvis du fryser dem (helst uten melisglasur), varm de tinte wienerbrødene i 2-3 minutter på 200 °C, for at de skal bli sprøe og gode!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
242,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grove pannekaker med havregryn
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
10.11.2017Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 stk egg
2 ½ dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn , lettkokt
1 l melk
3 ½ dl hvetemel
½ ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kanel
2 ss smør , smeltet
Denne oppskriften er med havregryn som gir pannekakene en ekstra god smak. Kan spises både varme og kalde. Havregrynene og sammalt hvete gir ett bedre og sunnere næringsinnhold uten at det går ut over smaken.Fremgangsmåte
Ha eggene i en bolle og pisk de lett sammen. Tilsett sammalt hvete og havregryn. Rør sammen. Spe med halve melke mengden og tilsett nesten alt hvetemelet. Rør til det hele sammen til det blir en glatt røre uten klumper. Rør inn resten av melken og melet. Til slutt røres salt, vanilje, kanel og smør inn i røren. Dekk til røren og la den stå å svelle i 30 min - 1 time.
Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.
Server pannekakene lun eller kald med tilbehør.
Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
149,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Glutenfri Gulrotkake med philadelphia osteglasur
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.09.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
ToroBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
3 dl Toro Glutenfri fin kakemiks
3 dl sukker
4 egg
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl olje
ca.3 dl rå,revet gulrot
Litt malt muskattblomme
Glasur:
100 g Philadelphia
1 ts vaniljesukker
50 g myk margarin
125 g melis
Glutenfri gulrotkake med glasur. Oppskrift fra Toro. Vi lagde denne i en liten langpanne, men jeg tror en må ha mer gulrot i for den blir noe tørr, eller steke den mindre i mindre form. Men med masse osteglasur blir det jo godt anyway.Fremgangsmåte
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i de andre tørre ingrediensene.
3. Rør forsiktig inn oljen og gulrøttene.
4. Fylles i rund form (24-26 cm)
5. Stekes i ca.40-60 min ved 190ºC . Kommer an på ovnen og begynn å sjekke ved 30 minutter med en bakepinne
Avkjøles
Bland alt til glasuren godt og smør over kaken.
Lag glasur av melis,eggehvite og vann dersom du ikke tåler melk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
350,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3097