Fotograf:Rosemarie Pettersen Denne oppskriften er med havregryn som gir pannekakene en ekstra god smak. Kan spises både varme og kalde. Havregrynene og sammalt hvete gir ett bedre og sunnere næringsinnhold uten at det går ut over smaken.
Ha eggene i en bolle og pisk de lett sammen. Tilsett sammalt hvete og havregryn. Rør sammen. Spe med halve melke mengden og tilsett nesten alt hvetemelet. Rør til det hele sammen til det blir en glatt røre uten klumper. Rør inn resten av melken og melet. Til slutt røres salt, vanilje, kanel og smør inn i røren. Dekk til røren og la den stå å svelle i 30 min - 1 time.
Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.
Server pannekakene lun eller kald med tilbehør.
Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 26943)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Pannekaker Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-11-10
Oppdatert dato:2017-11-10