Fotograf:Regal Galette er en stor pannekake laget av bokhvetemel. I denne oppskriften blandes også litt surmelk i røren, noe som gir en herlig syrlighet. Fyllet består av stekte grønnsaker og fetaost, men kan varieres - reker, skinke eller stekt egg er gode tilbehør.
Oppskriften inneholder 137 Kalorier, 9 g Karbo, 6 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
4 porsjoner (røren gir 10 galetter i en vanlig stekepanne med en diameter på ca. 22 cm)
1. Bland sammen vann, surmelk, bokhvetemel, salt og egg. La røren trekke i ca. 30 min.
2. Bland i det smeltede smøret.
3. Varm opp en stor stekepanne med en klatt smør. Stek deretter galettene noen minutter på hver side. Hold dem eventuelt varme i ovnen på 100 grader.
4. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de får en fin farge. Hell av på et fat.
5. Riv bladene av timianen.
6. Skrell og finhakk hvitløksbåten. Del squashen i to, og skjær den deretter i skjeve skiver. Del hver sjampinjong i fire.
7. Varm smør i en stor stekepanne. Stek deretter squashen til den har fått fin farge. Smak til med salt og pepper. Hell av på et fat. Stek deretter sjampinjongene i samme stekepanne til de får farge. Bland ned hvitløk og timian, fortsett å frese i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
8. Hell squashen tilbake i stekepannen og tilsett spinaten. Fres til spinaten synker sammen. Smul i fetaosten og dra pannen av varmen.
9. Fyll noen galetter med squash- og sjampinjongblandingen. Legg pinjekjerner på toppen og server.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Regal
(Intern: 35447)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pannekaker Innlagt dato:2020-11-05
Oppdatert dato:2020-11-05