Her er en oversikt over de 13 mest leste og brukte oppskriftene på middagsretter i 2017 fra matoppskrift.no. Denne kommer i tillegg til forrige oversikt med de totalt mest brukte og neste oversikt over bakverk. Dette er bare litt morsomt for å se hva som leses her på siden. Jeg ser at det ikke alltid følger trendene ellers, men ofte er det mer tradisjonsoppskrifter og mer spesielle ting som lesere finner her.
Men etter snart 16-17 år på nett med matoppskrift, så har jeg ett veldig statistisk grunnlag for å hente ut alle mulige oversikter over oppskrifter, og samtidig at dere har gitt titusenvis av poeng på oppskriftene gjennom årene så hjelper det til å hente ut mange gode og artige oversikter.
Oppskriftene her følger etter
denne oversikten over totalt mest leste:
Og for dere som lurer på tall kan jeg si følgende. I løpet av 2017 ble det:
- Vist 5,5 millioner sider hos meg
- Dette ble lest av 2,2 millioner unike lesere som var på siden 3,3 miilioner ganger.
- Av disse ble det vist 2,33 mill oppskrifter og 666.000 artikler ble lest.
- Mest leste oppskrift ble vist 12.029 ganger, nr 2 - 11.928 og nr 3 - 9.479 ganger
- Mest leste artikkel ble vist 46.470 ganger
- Men den mest besøkte siden var forsiden med 95.000 besøk og det ble utført 130.000 søk på siden
Her under reklamen er de mest populære oppskriftene etter de som ble vist i forrige artikkel. Dvs fra nr 10 og nedover.
Bollefrikasse
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
26.04.2002Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g farse
2 ts salt
gulrøtter
persillerøtter
pastinakk
sellerirot
persille
Eller frosne grønnsaker
Saus:
75 g smør
50 g mel
1 liter kraft, melk
salt
Fremgangsmåte
Del opp grønnsaker og kok de i vann til de er møre. Hvis det brukes grønnsakblanding er det ikke nødvendig.
Saus:
Smelt smør, rør i mel, spe med melk og grønnsakkraft.
Kok opp og sett i farse kaker laget med skje. Det kan og brukes en boks med hermetiske kjøttboller.
La småkoke i 10 minutter.
Ha i grønnsakene og varm opp og server med poteter
Grønnsakene kan og serveres ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
94,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kompe Sørlandsk
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
22.03.2002Denne retten tar ca
90 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 kg rå revne poteter
200 g sammalt hvetemel
100 g vanlig hvetemel
2 ts salt
250 g salt flesk i små biter.
Fremgangsmåte
Skrell poteter og riv de på rivjern eller kjør gjennom kvern.
Sil av vannet.
Rør inn mel og salt. Og kok evt en prøve.
Er deigen for løs så oppløses kompen og er den for fast blir kompen steinhard. Tilpass melmengden etter dette. Det kan være lurt å notere ned erfaringer til neste gang, men husk at potetsorten og har noe å si.
Form kompene med hendene så store som en middels potet.
Putt inni flesket.
Kok i saltet vann i ca 45 minutter.
Server med smør og evt sukker. Selv foretrekker jeg sukker. Mange liker og syltetøy til.
Lager en for mange komper kan man ha stekte komper de neste dagene. Inviter også venner på kompefest.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
133,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bakt lange med grønnsaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.12.2002Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
600-700 g fiskefilet,
1,5 dl hakket løk eller purre,
1 dl stangselleri i terninger,
1 dl hakket persille eller dill,
1 ts salt,
1 knivsodd hvit pepper,
2 ss smør,
1 knivsodd paprika,
2-3 ss tomatpure.
Fremgangsmåte
Skyll fiskefiletene og la dem renne av. Bland løk, selleri og kryddergrønt. Legg blandingen i en smurt vannfast form. Plasser fiskefiletene oppå. Krydre med salt og hvit pepper. Fordel smøret på fisken og strø paprika over.
Stek fisken i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter. Spe med tomatpureen ved siden av fisken etter ca. 10 minutters steketid.
Den ferdige retten serveres med kokte poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
112,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Bidos fra Karasjok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.11.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
500 g reinkjøtt av bog eller steik
1-2 kraftbein
1 1/2 liter vann
2 ts salt
1 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
2 gulrøtter, i skiver
3 store poteter, i terninger
Bruning:
2 ss meierismør
8 ss hvetemel
Bidos er samefolkets tradisjonelle festmat. Det finnes mange ulike oppskrifter på bidos, og den kan lages både med og uten jevning. Dette er en autentisk oppskrift - blottet for jåleri, men full av smak. Leage buorre!Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i små biter og ha i gryte sammen med kraftbein. Dekk kjøttet med kaldt vann ( ca. 1 ½ liter). Rør melet ut i litt kaldt vann og ha jevningen over kjøttet.La kjøttet småkoke 20-30 minutter.
Tilsett gulrøtter og poteter og la det koke med ca. 10 minutter.
Smelt smøret og la melet brunes i. Ha bruningen i bidosgryten og gi alt et oppkok ca.15 minutter.Server bidos med flatbrød til.
Purreløk og andre grønnsaker kan tilsettes i gryten for en variasjon. Da er det ikke lenger en enkel og autentisk bidos, men smaker utrolig godt likevel.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
55,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøttdeigsaus(spagettisaus)
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
31.08.2002Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Free-PhotosIngredienser
1/2 mellomstor gul løk
150 g kjøttdeig
1/2 boks (ca 200 g) knuste tomatar
1/2 ts salt
1/2 krm kvit pepar
1/2 krm paprikapulver
1/2 ts oregano eller basilikum
1 ms tomatpuré
Til steiking: 2 ts mjuk margarin eller olje
Koke- og steikjetid: 10-15 minutt
Fremgangsmåte
1 Skrell løken. Skjer han i små terningar.
2 Varm margarin eller olje i ei steikjepanne (bruk knapt middels varme).
3 Legg i løken. La han frese i 5 minutt. Rør om med ein tregaffel.
4 Legg i kjøttdeigen. Steik han saman med løken i nokre minutt. Mos kjøttdeigen saman til ein grynete masse under steikinga.
5 Tilset knuste tomatar, krydder og tomatpuré.
6 Kok på svak varme i 5 minutt. Smak til og krydre meir dersom det er nødvendig.
Server kjøttdeigsausen til kokt ris, makaroni eller spagetti.
I mikrobølgjeomn:
1 Hakk løken.
2 Bland alle ingrediensane i ein bolle. Dekk med papir.
3 Steik på effekt 10 i 3-4 minutt. Rør om med ein gaffel.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
97,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kokt torsk, lever og rogn
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Marianne AronsenIngredienser
1 kg torsk i skiver
1 rogn
vann
salt
300 g lever
2 dl vann
1 ss løk, hakket
1/4 laurbærblad
1/2 ts salt
nykvernet pepper
1/2 ts eddik
En rett som mange her i sør har på julaften. Servert med både rogn og lever er dette en delikatesse.Fremgangsmåte
Torsken skal trekkes som beskrevet. Men først stelles rogn og lever.
Skyll rognen og pakk den inn i matpapir. Da er det mindre fare for at den skal koke i stykker. Kok rognen forsiktig i saltet vann i 25 - 40 minutter etter tykkelsen på rognen.
Rens leveren fri for hinner og galleganger. Legg leverbitene etter hvert som de er befridd fra galleganger over i en liten kjele. Tilsett løk, laurbærblad, salt, pepper og eddik. La leveren få et oppkok og så trekke i 6-8 minutter.
Kok torsken slik at alt er ferdig samtidig. Pakk ut rognen og skjær den i skiver. Anrett torsk og rogn sammen. Legg på sitronbåter. Lever serveres i en skål for seg. Kokte poteter, gulrøtter og flatbrød hører til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
161,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Helstekt kalkunbryst med bakte poteter
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
23.01.2004Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1 kalkunbryst, ca. 500 g
smeltet smør tilsatt salt, pepper og rosmarin til pensling
Fremgangsmåte
Legg kalkunbrystet i en stor, ildfast form eller i langpannen. Pensle brystet med smeltet smør tilsatt salt, pepper og rosmarin. Vask bakepotetene godt. Legg potetene på et stykke aluminiumsfolie og dryss litt salt over potetene. Pakk dem inn og legg dem i formen sammen med kalkunbrystet. Sett formen midt i ovnen ved 160 °C og stek i ca. 40 minutter. Du kan også stikke et steketermometer inn i den tykkeste delen på kalkunbrystet. Når steketermometeret viser en kjernetemperatur på 70-72 °C er brystet ferdig stekt. Ta ut kalkunbrystet og la det “hvile” ca. 15 minutter før oppskjæring for å få kjøttsaften til å sette seg. Skru opp stekeovnen til 200 °C og la potetene stå i stekeovnen til maten er klar til servering.
Skjær kalkunbrystet i ca. 1/2 cm. tykke skiver og anrett på fat. Server kalkunbrystet med kokt brokkoli, rødvinssaus og bakte poteter med kryddersmør. Sølvløk smaker godt til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
113,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Thailandsk kyllingsuppe(Tom Ka Gai)
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.03.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 kyllingfileter i tynne strimler
saft og skall av 1/2 lime
2 vårløk (eller 1 løk)
1 hvitløkbåt
1/2 rød chili
1 tommelstor bit frisk ingefær
1 ss olje til steking
7 dl vann + 1 hønsebuljongterning
1 boks kokosmelk
1 ss soyasaus
1 pakke kyllingnudler
noen kvister hakket koriander
Oppdatert versjon av Tom Ka Gai. Vi lager denne stadig vekk. Men smaker nydelig og er fin for dårlige mager.Fremgangsmåte
Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og bland med limesaft og –skall. Sett til side. Finhakk grønnsakene og fres dem raskt i olje til de blir myke og blanke. Tilsett vann og buljong, kokosmelk og soyasaus og kok opp.
Tilsett nudler og kyllingstrimler og la suppen småkoke ca. 5 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Rør forsiktig i suppen noen ganger under kokingen. Dryss over hakket koriander før servering. Server eventuelt kokt ris ved siden av. Sett østerssaus, soyasaus og søt chilisaus på bordet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
97,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Helstekt indrefilet av svin
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.11.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
ca 800 g indrefilet av svin
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
ca 2 ss smør/margarin til steking
Smørstekte mandelpoteter med urter
(4 porsjoner)
ca 10 Mandelpoteter
ca 2 ss smør
ca 2 ss finklippede krydderurter evt 1-2 ts tørkede urter (timian, basilikum, persille o.L)
Fremgangsmåte
1. Gni fileten inn med salt og pepper og brun den raskt på alle sider.
2. Ta fileten opp av panna og legg den over i et ildfast fat. Sett inn forvarmet ovn på 225°C i ca 8 min hvis du vil ha rosa kjerne, i ca 10-15 min hvis du ønsker den gjennomstekt.
Server med smørstekte mandel-poteter, asparges og fløtesaus(gjerne fra pose), smakt til med soyassaus og syltet pepper.
Smørstekte mandelpoteter med urter
Skrell potetene. Ha smør/margarin i en panne og tilsett urtene. Ha i potetene og la det hele surre i ca 15-20 min.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
108,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Semulepudding og rød saus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
Semulepudding
1 l melk
90 g semulegryn
1 egg
2 ss sukker
4 mandeldråper (kan sløyfes)
Rød saus
5 dl saft og vann
ca. 10 g potetmel
litt kaldt vann
Fremgangsmåte
Kok opp melken. Dryss grynene i og rør til det koker. Kok grøten under lokk i 15-20 minutter, til grynene er møre.
Avkjøl grøten litt og rør inn sammenvispet egg. Smak grøten til med sukker og dråper.
Hell grøten i serveringsbolle eller i en form hvis den skal hvelves. Avkjøl puddingen. Dekk den med lokk så det ikke dannes hinne på den.
Server puddingen med rød saus, moste bær eller tynt syltetøy.
Rød saus:
Rød saus kan vi lage av alle sorter bær, en sort alene eller flere i blanding. Blandet ripssaft og bringebærsaft smaker godt. Til fine desserter er saus av kirsebærsaft, jordbærsaft og bringebærsaft godt, gjerne med litt syltetøy eller bær i.
Smak blandingen til. Jevn sausen med potetmel. Rør saus bør ha frisk smak uten å være for sterk. Den skal være jevn og fyldig, men ikke for tykk. Avkjøl sausen.
Hell den i en mugge eller bolle og strø litt sukker over så det ikke blir snerk på den.
Bruk skje i sausen hvis det er bær eller syltetøy i den. Server rød saus avkjølt, men ikke iskald.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
67,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Thailandske vårruller (Porpietord)
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
30.05.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Netmat.noBildet er tatt av
Børge AntonsenIngredienser
1 pk vårrull rispapir eller;
1 pk vårrull pastry (Disse er ferske og skal ikke fuktes)
100 g glassnudler, bløtlagt i 40 min
20 g tørket strimlet sopp, bløtlagt i 40 min
100 g bambusstrimler, finhakket
100g gulrot, finrevet
100 g nykål, finhakket
100 g bønnespirer
250 g kjøttdeig av svin eller kylling
1 ts malt hvit pepper
1/2 ss fiskesaus
3/4 ss soyasaus med sopp
3/4 ss sukker
2 egg
1/2 ss finhakket hvitløk
vegetabilsk olje til frityrsteking
4-5 ss søtchilisaus for vårrull
Lim : Kok 1 ss hvetemel og 3ss vann
Hvis du ikke få tak i nykål og bønnespirer, kan du bruke 300g gulrot i steden.
Fremgangsmåte
Vårrull rispapirene skal fuktes, slik at de blir myke, og legges utover på et fuktig kjøkkenhåndkle, gjerne 4 stk. i gangen. Glassnudlene avrennes og skjæres i 3 cm lengder. La soppen avrennes du får nå ca. 100 g . Bland kjøttet, egget, soppen, grønsakene og Glassnudlene . Tilsett fiskesaus, soyasaus, pepper, sukker og bland alt godt sammen.
Varm 3 ss olje i en wok og stek hvitløken til den er gylden. Ha blandingen ovenfor i woken til blandingen er gjennomstekt. La det avkjøle.
Legg en skjefull med fyll i hjørnet på hvert rispapir og brett hjørnespissene over. Brett inn sidene over fyllet og rull sammen oppover mot spissen. Lim spissen og brett den ned.
Varm olje i en frityrgryte eller wok. Ha en rist dekket med kjøkkenpapir stående klar. Når oljen er varm, legges forsiktig tre eller fire vårruller nedi, og stek til de er gyllenbrune. Legges på risten til avrenning.
Legg vårrullene på en tallerken og pynt med issalat og agurk.
Serveres med en bolle søt chilisaus for vårrull.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
192,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lettsaltet uer
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.04.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Espen GrønliIngredienser
800 g lettsaltet uer
vann
Gulrotstuing
4 gulrøtter i biter
2 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl lettmelk
1/2 ts salt
muskatnøtt
En tradisjonell norsk rett med lettsaltet uer og hjemmelaget gulrotstuing gir assosiasjoner til bestemors kjøkken. Lett og mager mat som lages i en fei.Fremgangsmåte
Skjær fisken i serveringsstykker.
Kok opp vann og legg i fisken.
La den trekke til kjøttet løsner fra beina, 8 - 10 minutter.
Server fisken med kokte poteter og gulrotstuing.
Gulrotstuing
Kok gulrøttene til stuingen.
Lag en hvit saus av hvetemel, smør og melk.
Smak til med salt og muskatnøtt.
Bland de kokte gulrotbitene med sausen.
Alternativt tilbehør:
Kokte grønnsaker og hvit saus eller eggesmør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
88,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ovnsbakt laks med creme fraiche
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.03.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
800 g skinnfri laksefilet
1 ss smør
2 stk sitron
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage. Skal du ha selskap er dette en rett som lett lar seg klargjøres på forhånd. Sett den kjølig, og sett den inn i stekeovnen når gjestene står i døra.Fremgangsmåte
Skjær fileten i 8 like store stykker. Strø litt salt over stykkene på begge sider.
Legg stykkene i en smurt ildfast form.
Del en sitron på langs. Skjær halvdelene i skiver som legges mellom laksestykkene. Riv skallet av den andre sitonen og dryss det over fisken. Klipp persillen grovt og dryss den over fisken.
Ha ca. 1 ss crème fraîche på hvert laksestykke. Settes i stekeovn,øverste rille, ca 175 °C i ca 15 minutter, til fisken er gjennomstekt.
Server gjerne lakseretten med en salat og cous cous.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
221,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 15,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3096