Fotograf:
Mat.no
Semulepudding og rød saus inneholder
67 Kalorier,
11 g Karbo,
3 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Semulepudding og rød saus har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Semulepudding og rød saus er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 32 lesere
Lesere:
58256 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Semulepudding og rød saus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 67.29 | 283.20 | Kcal |
Protein | 3.10 | 13.05 | gram |
Karbohydrat | 11.28 | 47.47 | gram |
Kostfiber | 0.16 | 0.67 | gram |
Fett | 1.05 | 4.42 | gram |
Mettet fett | 0.47 | 1.98 | gram |
Salt | 0.07 | 0.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.44 | Kr 6.06 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 683 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 67,05 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp melken. Dryss grynene i og rør til det koker. Kok grøten under lokk i 15-20 minutter, til grynene er møre.
Avkjøl grøten litt og rør inn sammenvispet egg. Smak grøten til med sukker og dråper.
Hell grøten i serveringsbolle eller i en form hvis den skal hvelves. Avkjøl puddingen. Dekk den med lokk så det ikke dannes hinne på den.
Server puddingen med rød saus, moste bær eller tynt syltetøy.
Rød saus:
Rød saus kan vi lage av alle sorter bær, en sort alene eller flere i blanding. Blandet ripssaft og bringebærsaft smaker godt. Til fine desserter er saus av kirsebærsaft, jordbærsaft og bringebærsaft godt, gjerne med litt syltetøy eller bær i.
Smak blandingen til. Jevn sausen med potetmel. Rør saus bør ha frisk smak uten å være for sterk. Den skal være jevn og fyldig, men ikke for tykk. Avkjøl sausen.
Hell den i en mugge eller bolle og strø litt sukker over så det ikke blir snerk på den.
Bruk skje i sausen hvis det er bær eller syltetøy i den. Server rød saus avkjølt, men ikke iskald.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 2118967721)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-09
Oppdatert dato:2002-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift