Fotograf:
Kylling.no
Karamellpudding pyntet med krem og stilige karamellspiraler på festbordet inneholder
189 Kalorier,
16 g Karbo,
5 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Karamellpudding pyntet med krem og stilige karamellspiraler på festbordet har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Karamellpudding pyntet med krem og stilige karamellspiraler på festbordet er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Karamellpudding pyntet med krem og stilige karamellspiraler på festbordet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 188.80 | 366.61 | Kcal |
Protein | 5.43 | 10.54 | gram |
Karbohydrat | 15.85 | 30.78 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 11.52 | 22.37 | gram |
Mettet fett | 6.38 | 12.39 | gram |
Salt | 0.16 | 0.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.65 | Kr 7.09 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 553 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 33,58 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
I ovn i vannbad ved 125 °C i ca. 2-3 timer
Glasering:
Ha sukker i stekepannen og varm det ved forholdsvis svak varme til det smelter. Ikke rør i det før det er smeltet, i så fall kan det danne seg harde klumper som det er vanskelig å få smeltet. Når sukkeret er smeltet, øker du varmen og lar det bli pent brunt. Nå må du hele tiden røre i sukkeret med stekespade så det blir jevnt brunt. Varmen må være sterk nok til at sukkeret holder seg flytende hele tiden, men ikke så sterk at sukkeret blir brent eller at det begynner å skumme. Løft pannen fra platen hvis det blir for sterk varme.
Karamellen har høy temperatur, ca. 170 °C. Vær forsiktig når formen skal glaseres. Hold den med åpningen fra deg og bruk tykke grytekluter. La formen stå på komfyren så den blir varm. Hell i karamellen. Drei på formen så karamellen dekker bunn og sider så jevnt som mulig. Sett formen kjølig så karamellen stivner. Det gjør ikke noe om den slår sprekker. Kok ut stekepannen med litt vann, ta vare på utkoket og server det til puddingen.
Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen. Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg. La gjerne blandingen stå i 10 minutter før den siles i formen. Dette for at ikke luftboblene og plommestrengene skal komme med i puddingen. Sett formen i vannbad nederst i ovnen.
Steketiden varierer litt fra gang til gang. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en fuktet skje om overflaten er fast og elastisk. I så fall er puddingen ferdig. Avkjøl den i formen til neste dag.
Karamellpynt:
Smelt sukker i en kjele til det er lysebrunt. Avkjøl karamellen litt til den kan trekkes i seige tråder. Tvinn trådene til en spiral, for eksempel rundt et knivstål som vist på bildet. Trekk trådene forsiktig av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 23076)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-11-19
Oppdatert dato:2006-11-19
Lesere:
8410 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift