Fotograf:
Melk.no
Dette er en enkel semulepudding som er laget i en løveform. Hos Karoline og Bjørnstjerne Bjørnson på Aulestad var dette en veldig populær dessert. Oppskriften inneholder
152 Kalorier,
13 g Karbo,
6 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Løvepudding - Semulepudding er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8982 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Løvepudding - Semulepudding!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 152.45 | 354.67 | Kcal |
Protein | 6.21 | 14.45 | gram |
Karbohydrat | 12.79 | 29.76 | gram |
Kostfiber | 1.19 | 2.77 | gram |
Fett | 8.23 | 19.15 | gram |
Mettet fett | 2.71 | 6.30 | gram |
Salt | 0.10 | 0.24 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.71 | Kr 6.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 396 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 33,55 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp melken. Dryss i grynene under omrøring i den kokende melken. Kok grøten på middels varme under omrøring til grynene er møre, ca 20 minutter. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Ta platene ut av vannet, ha de i den varme grøten og rør godt.
Visp eggene lett sammen og tilsett eggene under omrøring i den varme grøten. Ha til slutt i sukker, grovhakkede mandler og hakket kokesjokolade. Rør i grøten slik at sjokoladen begynner å smelte og grøten får et marmorert utseende.
Pensle formen med et tynt lag olje, så slipper puddingen lettere formen når den velves.
Fyll grøten i formen og dekk den med plastfolie. Sett formen kjølig så puddingen stivner, gjerne natten over.
Hvelv puddingen forsiktig ut av formen og server den med friske bær, rød saus eller karamellsaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 27002)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-03-16
Oppdatert dato:2014-03-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift