Fotograf:
Melk.no
Tjukkmjølk er egentlig ikke noen drikkemelk, men skal spises med skje. Enten slik den er eller med knust flatbrød, kavring eller frokostblanding på, og sukker og/rørte bær. Oppskriften inneholder
62 Kalorier,
5 g Karbo,
3 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tjukkmjølk (tettemelk) er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 10 lesere
Lesere:
20605 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tjukkmjølk (tettemelk)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 61.52 | 169.18 | Kcal |
Protein | 3.41 | 9.38 | gram |
Karbohydrat | 4.50 | 12.38 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 3.32 | 9.13 | gram |
Mettet fett | 2.09 | 5.75 | gram |
Salt | 0.10 | 0.28 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.72 | Kr 4.73 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 100 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,25 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland helmelk og tjukkmjølk, og la det stå på kjøkkenbenken til ønsket utseende og smak. Det tar ca 1 døgn. Oppbevar kaldt. Da kan du fortsette med å bruke tjukkmjølk fra siste laging når du skal lage ny.
Tjukkmjølk kjøpes i spesielle dagligvarebutikker, spesielt i midt-Norge. Det er en ganske seig, tykkflytende søtmelk pga de spesielle tettekulturene den er tilsatt.
Tjukkmjølk er egentlig ikke noen drikkemelk, men skal spises med skje. Enten slik den er eller med knust flatbrød, kavring eller frokostblanding på, og sukker og/rørte bær.
Når du kjøper tjukkmjølk, bør du riste litt i kartongen før den åpnes. Jo mer den røres i, jo tynnere blir den.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28435)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2014-03-16
Oppdatert dato:2014-03-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift