Fotograf:
Melk.no
Melkering brukes som dessert eller mellommåltid og serveres med sukker og knust kavring eller flatbrød. det som er sjarmen med melkering og rømmekolle, er fløtelaget som danner seg på toppen av produktet. Oppskriften inneholder
62 Kalorier,
4 g Karbo,
3 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Melkering fra Nordland er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 8 lesere
Lesere:
21000 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Melkering fra Nordland!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 61.78 | 185.34 | Kcal |
Protein | 3.33 | 9.99 | gram |
Karbohydrat | 4.42 | 13.26 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 3.42 | 10.26 | gram |
Mettet fett | 2.17 | 6.51 | gram |
Salt | 0.10 | 0.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.62 | Kr 4.86 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 200 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 28,61 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Varm den søte melken til litt under kokepunktet. Avkjøl så til 20-25 grader og rør inn syrnet melk. Hell blandingen i tallerkner og la dem stå lunt på kjøkkenet til melken har "løpt sammen" og er tykk. Det tar ca. 1 døgn.
Avkjøl melkeringen godt før den serveres med sukker, kavring og f eks kanel på.
Hvis du ønsker et "fløtelokk" på melkeringen, kan du helle ca. 1 ss kremfløte i hver tallerken før melken fordeles i. Hvis du bruker seterrømme istedenfor kefir eller kulturmelk, får du rømmekolle.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28563)
Tilberedningstid:
1 døgn
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Norge
Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2013-12-20
Oppdatert dato:2013-12-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift