Fotograf:
Melk.no
Karamellpudding 4 inneholder
129 Kalorier,
16 g Karbo,
5 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Karamellpudding 4 har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Karamellpudding 4 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6089 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Karamellpudding 4!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 128.67 | 407.57 | Kcal |
Protein | 5.18 | 16.41 | gram |
Karbohydrat | 16.39 | 51.92 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 4.71 | 14.92 | gram |
Mettet fett | 2.09 | 6.62 | gram |
Salt | 0.15 | 0.47 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.29 | Kr 7.25 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 950 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 50,95 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ha sukkeret i en liters brødform. Sett formen på platen på middels sterk varme, og sørg for at sukkeret ligger i et jevnt lag på bunnen. La sukkeret smelte til det er karamellbrunt. Drei på formen slik at sidene blir glasert litt oppover. Sett formen til avkjøling.
Bland melk, sukker, vaniljesukker og egg litt sammen med en visp uten at det blir skum. Sil blandingen gjennom en sikt for å være sikker på at alt blir blandet. Fyll formen. Sett formen i en langpanne på nederste rille ved 125 C og hell varmt vann i pannen. Pass på under stekingen at det ikke bobler i vannet, eller at puddingen ikke hever seg. Slike antydninger må straks korrigeres med litt kaldt vann i pannen. Skru også termostaten ned noen grader. Hvis puddingen koker, blir den pipet og tørr. Prøv etter 1 1/2 time med baksiden av en skje om puddingen kjennes litt stivnet.
La puddingen stå kjølig til neste dag. Løsne puddingen fra kanten med en kniv. Legg serveringsfatet over formen og snu begge deler rundt. En vellykket karamellpudding skal være fløyelsmyk og jevnt stivnet med brun karamellfarge på toppen og flytende karamell rundt. Stivnet karamell i formen kokes ut med litt vann på varm plate. Hell det rundt puddingen. Pynt karamellpuddingen med pisket krem eller skåldede mandler.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8508)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-05
Oppdatert dato:2013-05-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift