Fotograf:
Espen Grønli
En tradisjonell norsk rett med lettsaltet uer og hjemmelaget gulrotstuing gir assosiasjoner til bestemors kjøkken. Lett og mager mat som lages i en fei. Oppskriften inneholder
88 Kalorier,
4 g Karbo,
10 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lettsaltet uer er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 49 lesere
Lesere:
129945 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lettsaltet uer!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 88.42 | 327.26 | Kcal |
Protein | 10.34 | 38.27 | gram |
Karbohydrat | 3.70 | 13.69 | gram |
Kostfiber | 0.74 | 2.74 | gram |
Fett | 3.42 | 12.66 | gram |
Mettet fett | 1.45 | 5.37 | gram |
Salt | 0.44 | 1.63 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.22 | Kr 19.32 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 481 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,73 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær fisken i serveringsstykker.
Kok opp vann og legg i fisken.
La den trekke til kjøttet løsner fra beina, 8 - 10 minutter.
Server fisken med kokte poteter og gulrotstuing.
Gulrotstuing
Kok gulrøttene til stuingen.
Lag en hvit saus av hvetemel, smør og melk.
Smak til med salt og muskatnøtt.
Bland de kokte gulrotbitene med sausen.
Alternativt tilbehør:
Kokte grønnsaker og hvit saus eller eggesmør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23643)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-18
Oppdatert dato:2013-04-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift