Fransk mokkakake inneholder
296 Kalorier,
29 g Karbo,
5 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Fransk mokkakake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fransk mokkakake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
13450 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fransk mokkakake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 295.75 | 3 166.39 | 263.87 | Kcal |
Protein | 4.72 | 50.53 | 4.21 | gram |
Karbohydrat | 29.06 | 311.13 | 25.93 | gram |
Kostfiber | 0.62 | 6.64 | 0.55 | gram |
Fett | 17.71 | 189.61 | 15.80 | gram |
Mettet fett | 3.98 | 42.61 | 3.55 | gram |
Salt | 0.34 | 3.68 | 0.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.89 | Kr 41.65 | Kr 3.47 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 071 totalt | 1 071 pr porsj | 89 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 39,3 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Marker to runde bunner, ca 24 cm i diameter på smurt bakepapir.
Stivpisk hvitene. Bland sukkeret, potetmelet og hornsaltet. Vend blandingen forsiktig ned i hvitene. Smør eller sprøyt røren ut på bakepapiret.
Stekes midt i ovnen ved 150 C i ca 40 minutter, til bunnene kjennes tørre og løsner fra papiret.
Smelt smør eller margarin til formkakerøren. Visp egg og sukker luftig. Tilsett melet og smøret. Hell røren i en smurt og strødd rund form, ca 24 cm i diameter.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175 C i 15-20 minutter. La kaken stå noen minutter. Hvelv den over på rist. La den avkjøles tildekket.
Rør smør eller margarin til fyllet smidig og porøst. Ha vaniljekremen i skjevis under omrøring. Smaksett smørkremen med kaffe og melis eller med kaffelikør.
Legg sammen bunnene med en del av smørekremen som fyll. Formkakebunnene skal ligge mellom marengsbunnene.
Fordel resten av kremen oppå og rundt kaken. Sprøyt litt smeltet sjokolade på kaken og pynt med mokkabønnene.
Rist eventuelt mandelflakene slik at de får en fin og gyllen farge. Strø det rundt kanten på kaken.
La kaken stå kjølig til den skal serveres. Den kan godt oppbevares i kjøleskap noen dager. Kan også dypfryses.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8993)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake
Land:
Frankrike
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift