Fransk mokkakake



Fransk mokkakake inneholder 296 Kalorier, 29 g Karbo, 5 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Fransk mokkakake har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fransk mokkakake er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 4 lesere
Lesere: 13450 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Marengsbunner:

4stkeggehviter
2dlsukker
2sspotetmel
0,5tshornsalt

Lett formkakerøre:

50grmargarin eller smør
2stkegg
0,25dlsukker
1dlhvetemel

Fyll og pynt:

200grmargarin eller smør
2dlvaniljekrem
Ca 3,5sssterk kald kaffe
Ca 1,5ssmelis eller kaffelikør
Ca 0,75pose(r)mandelflak, á 35 g
25grkokesjokolade
mokkabønner




Kalorier og næringsinnhold i Fransk mokkakake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier295.753 166.39263.87Kcal
Protein4.7250.534.21gram
Karbohydrat29.06311.1325.93gram
Kostfiber0.626.640.55gram
Fett17.71189.6115.80gram
Mettet fett3.9842.613.55gram
Salt0.343.680.31gram
Pris på oppskriftenKr 3.89Kr 41.65Kr 3.47.-
Hele oppskriften veier1 071 totalt1 071 pr porsj89 pr stk gram
Energiprosent fra karbo39,3 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Marker to runde bunner, ca 24 cm i diameter på smurt bakepapir.

Stivpisk hvitene. Bland sukkeret, potetmelet og hornsaltet. Vend blandingen forsiktig ned i hvitene. Smør eller sprøyt røren ut på bakepapiret.

Stekes midt i ovnen ved 150 C i ca 40 minutter, til bunnene kjennes tørre og løsner fra papiret.

Smelt smør eller margarin til formkakerøren. Visp egg og sukker luftig. Tilsett melet og smøret. Hell røren i en smurt og strødd rund form, ca 24 cm i diameter.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175 C i 15-20 minutter. La kaken stå noen minutter. Hvelv den over på rist. La den avkjøles tildekket.

Rør smør eller margarin til fyllet smidig og porøst. Ha vaniljekremen i skjevis under omrøring. Smaksett smørkremen med kaffe og melis eller med kaffelikør.

Legg sammen bunnene med en del av smørekremen som fyll. Formkakebunnene skal ligge mellom marengsbunnene.

Fordel resten av kremen oppå og rundt kaken. Sprøyt litt smeltet sjokolade på kaken og pynt med mokkabønnene.

Rist eventuelt mandelflakene slik at de får en fin og gyllen farge. Strø det rundt kanten på kaken.

La kaken stå kjølig til den skal serveres. Den kan godt oppbevares i kjøleskap noen dager. Kan også dypfryses.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8993)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sjokoladekake
Land: Frankrike
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kladdkake med chili.Kladdkake med chili.
Denne retten har 366,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Franz Joseph konfektkake.Franz Joseph konfektkake.
Denne retten har 449,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.