Fastelavn. morsdag og Valentins på samme dag i år 2021


Oppdatertdato: 2021-02-11 Tema: Fest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


En sjelden gang klaffer det slik at disse 3 dagene kommer på samme dag, og i år ble det slik. Og da må man kanskje skille litt mellom hva man skal lage av mat denne dagen. For mange er det nok med fastelavnsboller, mens andre foretrekker en festmiddag for mor eller en romantisk middag for sin kjære. Eller kanskje noen romantiske og søte sjokolade alternativer
Under her er noen hjelpende oppskrifter på fastelavensboller, morsdagskake og noen forslag til søtsaker.
Lykke til.

Annonse



Fastelavensboller 5


Prøv også Fastelavensboller 5.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.03.2002
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

200 g smør
1/2 l melk
100 g gjær
200 g sukker
1/2-1 ts kardemomme
1/2 ts salt
ca 1 kg hvetemel

Fyll:
Mandel masse eller vaniljekrem.
Det kan og brukes syltetøy og vanlig krem feks.



Fremgangsmåte

Smelt smøret og ha oppi melken. La det bli lunkent.
Rør ut gjæren i litt av væsken, og bland sammen.
Ha i sukker, kardemomme og salt, og rør inn melet til du får en smidig deig.

La den heve i ca 30 minutter eller til den er stor og fin.
Ta den ut på bakebordet og trill ut ca 30 boller.
Skal det være fyll i bollene, klapper du dem flate, legger på fyllet og former til bolle rund fyllet igjen.
Sett bollene på stekeplate og etterhev.
Pensle med egg eller vann og stek bollene ved 250 grader i ca 7 minutter, eller til de har fin farge.
Bollene kan og deles og fylles med krem/fyll som på bildet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 308,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grunnoppskrift boller/Fastelavnsboller


Prøv også Grunnoppskrift boller/Fastelavnsboller.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.05.2010
Denne retten tar ca 75 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

100 g smør
3 ½ dl helmelk eller lettmelk
50 g gjær
1 dl sukker
½ ts salt
1 ts malt kardemomme
1 ts bakepulver
1 l hvetemel

1 stk egg (til pensling)


En god grunnoppskrift på boller et viktig for et godt sluttresultat.


Fremgangsmåte

1 porsjon gir ca 12 boller.

Smelt smøret i en kjele, og hell melken oppi.
La melkeblandingen bli fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder. Ha i hvetemelet og bakepulver, og elt deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.
Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller. Bollene etterheves straks på et lunt sted og stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca 7 - 15 minutter.
Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 287,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Hjertekake til valentine eller morsdag


Prøv også Hjertekake til valentine eller morsdag.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.07.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

5 stk gelatinplater
1 ½ dl kremfløte
150 g yoghurt , fortrinnsvis med røde bær
1 ½ dl kirsebærkompott
1 stk sukkerbrødbunn

Lokk/topping:
1 dl kirsebærkompott (til dynking)
2 dl tine piano gele
ca 200 g hele dypfryste bringebær eller dypfryste jordbær sjokoladehjerter
2 dl kremfløte


Bak en hjertekake. Enten det er morsdag, Valentine, farsdag eller bursdag


Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 10 minutter.
Visp kremfløten til luftig krem, og rør inn yoghurten og moset kirsebærkompott.
Ta de oppbløtte gelatinplatene ut av vannet og smelt de over middels varme i et egnet kokekar eller i en mikro. Avkjøl gelatinen noe og rør den inn i yoghurtmassen under omrøring. Sett blandingen kaldt og sjekk etter ca. 30 minutter om den har begynt å stivne.
Del en lav sukkerbrødbunn i to. Bruk f. eks et stort pepperkakehjerte og stikk ut et hjerte av hver bunn. Eventuelt skjær ut et stort hjerte etter en pappmal og del det i to.
Legg det ene hjertet på et pent kakefat og smør et tynt lag med kirsebærkompott. Når yoghurtfromasjen er nesten helt stiv, legges fromasjen jevnt utover hjertebunnen. Legg den andre bunnen oppå og klem forsiktig sammen slik at fromasjen begynner å tyte ut på sidene. Bruk så en kakespade eller lignende og lag en glatt og loddrett kant rundt hele kaken. Pass på at kaken får lik høyde over det hele.

Lokk/topp:
Smør et tynt lag med kirsebærkompott på toppen. Smelt geleen over svak varme. Plasser dypfryste bringebær, en etter en tett rundt kanten av hjertekaketoppen. Gjenta det hele i en rad innenfor.
Plasser to eller tre sjokoladehjerter på midten av kaken og fyll inn resten av hulrommet med bringebær.
Hell forsiktig gele over bringebærene slik at hele toppen blir dekt med gele. Det vil renne noe gele nedover kanten, dette fjernes når geleen er stivnet. Bruk en bakepensel og smør gele over bringebærene, slik at alle bringebærene blir dekt med gele.
Like før servering sprøytes eller smøres det luftig krem rundt kanten av kaken. Dette gjøres like før, slik at fargen i geleen ikke smitter over i kremen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 208,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Blåbærmuffins.

Blåbærmuffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.04.2013
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Etegilde
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 egg
1 1/2 dl sukker
75 g smeltet smør
3 dl hvetemel

1 ts bakepulver
1/2 dl melk
2 dl blåbær, tørrsukrede, fryste eller friske


Disse er enkle og gode. Vi lagde de akkurat for noen dager siden. Prøv gjerne når de er varme!


Fremgangsmåte

Visp egg og sukker, tilsett avkjølt smør. Bland inn bakepulver og mel, tilsett melk og rør tilslutt blåbærene forsiktig i. Fordel røren i papirformer. Stekes ved 225°C i ca 12 min.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 296,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Trøffelkremkake.

Trøffelkremkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.06.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Bunn:
4 egg
110 g sukker
80 g hvetemel
30 g maisenna
20 g kakao
50 g smeltet og avkjølt smør

Lake til dynking:
¾ dl vann, ½ dl sukker og 3 ss mango-/ pasjonsfrukt konsentrat, evt. likør eller jus

Hvit sjokoladekrem:
3 dl kremfløte
100 g hvit sjokolade

Trøffelkrem:
3 dl kremfløte
200 g kokesjokolade

Glasur:
200 g kokesjokolade
80 g smør



Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, maisenna og kakao og vend inn i røren. Rør til slutt inn smeltet, avkjølt smør. Hell røren i en form, ca. 22 cm. i diameter og stek på nederste rille ved 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl bunnen på en rist.

Kok opp sukker og vann til sukkerlake og avkjøl. Smak til laken med likør, jus eller fruktkonsentrat. Del kakebunnen i to og dynk med laken. Legg den ene bunnen på serveringsfatet og plasser springformen rundt.

Brekk sjokoladen i biter og smelt den i ½ dl av kremfløten. Pisk kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen. Hell halvparten over sjokoladebunnen og sett kaken et øyeblikk i fryseren slik at den blir litt stiv før trøffelkremen bres over.

Brekk sjokoladen i biter og smelt den i ½ dl av kremfløten ved svak varme. Pisk kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen. Fordel all trøffelkremen over den hvite sjokoladekremen. Sett kaken på nytt i fryseren til trøffelkremen er stiv nok til at den hvite sjokoladekremen fordeles over. Legg på den andre sjokoladebunnen. Dekk til kaken og la den stå kjølig over natten.

Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Rør glasuren glatt. Legg på rikelig av glasuren på toppen av kaken og smør glasuren ut mot kanten, slik at den begynner å renne ned. Smør glasuren jevnt rundt kanten til slutt. Pynt med hvite ”sjokoladebølger” og physalis dyppet i smeltet sjokolade.

Tips:
Hvit sjokolade kan være litt vanskelig å få tak i, men forsøk i spesialforretninger eller kiosker. Får du ikke tak i hvit sjokolade kan hele kaken lages med trøffelkrem.

Slik lager du ”sjokoladebølger”:
Brekk litt sjokolade i biter og smelt den ved svak varme. Smør den utover en liten, glatt flate. Sett sjokoladen kaldt noen minutter til den er passe stiv og skjær tynne skiver med en ostehøvel. Form skiven forsiktig og legg den kaldt igjen før kaken skal pyntes.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 408,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokosbollekake.

Kokosbollekake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.04.2004
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

6 stk. gelatinplater
5 stk. eggehvite
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
0,5 dl vann
ca. 4 ss kokosmasse til formen

Sjokoladeglasur:
60 g kokosfett (delfiafett)
100 g mørk sjokolade
4 ss kokosmasse


Dette er en kake både store og små liker. Myk skumkake inni og mørk sjokolade utenpå, akkurat som kokosboller. Nam!


Fremgangsmåte

1. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann, ca. 5 minutter.

2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen.

3. Kok opp vann og trekk kjelen til side. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rør til all gelatinen er oppløst. Hell den flytende gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i bollen med marengsmassen. Pisk til blandingen er myk og blank, ca. 5 minutter.

4. Spray en springform, 22 cm i diameter, med formfett. Dryss kokosmasse i formen og vend på den slik at det fester seg i hele formen. Hell marengsmassen i formen og stryk massen forsiktig utover slik at overflaten blir jevn. Bank formen lett i benkeplaten for å få bort eventuelle luftbobler. Sett kaken kjølig til den har stivnet.

Du kan også kle en glassbolle med plastfolie og helle marengsmassen oppi. Da blir kaken som en stor kokosbolle.

5. Smelt sjokolade og kokosfett i en bolle over en kjele med vann som småkoker (vannbad). Rør sjokoladeblandingen glatt. Bruk en liten spiss sniv og skjær langs kanten av kaken før du tar bort formen. Sett kaken på en rist og hell forsikitg over glasuren. Dryss kokosmasse over til slutt og sett kaken over på et fat.

Det kan lønne seg å klippe en sirkel av bakepapir og ha under kaken når den står på risten slik at den ikke setter seg fast.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 355,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saftig sjokoladekake 5.

Saftig sjokoladekake 5


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 03.04.2005
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

4 egg
500 g sukker
500 g hvetemel
2 ts salt
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl Oboy pulver
7 dl kefir melk
2 ts natron
350 g smør


En av favorittkakene mine som jeg akkurat tok nytt bilde til. Kaken er her uten glasur, men ett godt og saftig/tungt grunnlag for pynt og lagdeling. Vi brukte her en stor langpanne og fulgte oppskriften slavisk


Fremgangsmåte

Lag eggedosis, smelt smøret, bland sammen det tørre og ha kefir ved siden av. Bland alt litt etter litt i en bolle, og hell over i langpanne, evt. i to mindre runde former. Stekes på 190°C i ca. 30 min i stor langpanne, en del lenger i figurform. Husk bakepapir
Bruk en bakepinne med jevne mellomrom etter 30 min i ovnen, evt. følg med, og ta kaken ut når du ser den løsner fra formen.

Dette er en stor porsjon som krever en stor bakebolle og kjøkkenmaskin. Har du ikke det, er en grei løsning følgende. Bland alt det tørre i den største bollen du har. Så bruker du en mindre bolle til å først lage eggedosis ferdig. Og bland sammen melk og smør i en gryte som du har myknet smøret i. Så tar du en håndmikser og kjører den i den store bollen mens du vekselvis mikser inn smør/melk og eggedosis.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 316,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Morsdagskake.

Morsdagskake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.06.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

2 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
100 g romtemperert smør
100 g malte hasselnøtter
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk

Glasur
5 dl Dansukker Melis
1 ss flytende margarin
1-2 ss vann
konditorfarge (kan sløyfes)


Søt kake til morsdagen.


Fremgangsmåte

Visp egg, sukker og vaniljesukker lett og luftig. Tilsett smøret i terninger, og visp det inn i røren. Bland i nøtter, mel og bakepulver, og vend det ned i røren vekselvis med melken. Hell over i smurt og strødd form, og stek nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter.
Bland sammen melis, margarin og vann til en jevn røre. Farg glasuren etter eget ønske. Smør glasuren på kaken. La tørke på rist. Pynt kaken etter eget ønske.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 385,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valentine cupcakes.

Valentine cupcakes


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.01.2019
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Cupcakedeig:
250 g smør
125 g mørk sjokolade
300 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
3 egg
100 g hvetemel
50 g Dr. Oetker Bakekakao
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
75 g mørk sjokolade , hakket
75 g lys sjokolade , hakket
75 g hvit sjokolade , hakket
Dr. Oetker Muffinsformer Kulør

Topping:
3 dl fløte
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
Dr. Oetker Konditorfarger , rød

Pynt:
Dr. Oetker Prinsesse Lillifee Strøssel
Dr. Oetker Sjokoladeblader


La deg friste av cupcakes med hvit, lys og mørk sjokolade


Fremgangsmåte

Cupcake-deig
Smelt smør og mørk sjokolade i en gryte på svak varme. Blandingen må ikke koke. Pisk egg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig i en skål. Tilsett eggene ett og ett om gangen.

Sikt hvetemel, kakao og bakepulver inn i deigen. Rør sjokoladesmøret forsiktig inn i deigen og tilsett hakket sjokolade. Fordel deigen i muffinsformene, og stek kakene på 180°C varmluft i 15-20 minutter.

Avkjøl kakene på rist.

Topping
Visp fløte og vaniljesukker til krem. Tilsett noen dråper rød konditorfarge for at kremen skal få en rosa farge.

Pynt
Fyll en sprøytepose med stjernetupp med kremen, og dekorer kakene. Dekorer med strøssel og sjokoladefigurer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 442,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3309
Norsk mat.Pizza.
Stekepanne.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.