Fotograf:
Kylling.no
Trøffelkremkake inneholder
408 Kalorier,
30 g Karbo,
5 g Protein og
30 g Fett pr 100 gr
Trøffelkremkake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Trøffelkremkake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6379 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Trøffelkremkake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 408.24 | 7 212.62 | 601.05 | Kcal |
Protein | 5.27 | 93.11 | 7.76 | gram |
Karbohydrat | 29.55 | 522.08 | 43.51 | gram |
Kostfiber | 1.73 | 30.56 | 2.55 | gram |
Fett | 29.50 | 521.19 | 43.43 | gram |
Mettet fett | 17.83 | 315.01 | 26.25 | gram |
Salt | 0.20 | 3.49 | 0.29 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.30 | Kr 128.97 | Kr 10.75 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 767 totalt | 1 767 pr porsj | 147 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 28,95 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, maisenna og kakao og vend inn i røren. Rør til slutt inn smeltet, avkjølt smør. Hell røren i en form, ca. 22 cm. i diameter og stek på nederste rille ved 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl bunnen på en rist.
Kok opp sukker og vann til sukkerlake og avkjøl. Smak til laken med likør, jus eller fruktkonsentrat. Del kakebunnen i to og dynk med laken. Legg den ene bunnen på serveringsfatet og plasser springformen rundt.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den i ½ dl av kremfløten. Pisk kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen. Hell halvparten over sjokoladebunnen og sett kaken et øyeblikk i fryseren slik at den blir litt stiv før trøffelkremen bres over.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den i ½ dl av kremfløten ved svak varme. Pisk kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen. Fordel all trøffelkremen over den hvite sjokoladekremen. Sett kaken på nytt i fryseren til trøffelkremen er stiv nok til at den hvite sjokoladekremen fordeles over. Legg på den andre sjokoladebunnen. Dekk til kaken og la den stå kjølig over natten.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Rør glasuren glatt. Legg på rikelig av glasuren på toppen av kaken og smør glasuren ut mot kanten, slik at den begynner å renne ned. Smør glasuren jevnt rundt kanten til slutt. Pynt med hvite ”sjokoladebølger” og physalis dyppet i smeltet sjokolade.
Tips:
Hvit sjokolade kan være litt vanskelig å få tak i, men forsøk i spesialforretninger eller kiosker. Får du ikke tak i hvit sjokolade kan hele kaken lages med trøffelkrem.
Slik lager du ”sjokoladebølger”:
Brekk litt sjokolade i biter og smelt den ved svak varme. Smør den utover en liten, glatt flate. Sett sjokoladen kaldt noen minutter til den er passe stiv og skjær tynne skiver med en ostehøvel. Form skiven forsiktig og legg den kaldt igjen før kaken skal pyntes.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 17895)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-06-02
Oppdatert dato:2004-06-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift