Coco Choc



Coco Choc oppskrift.
Fotograf: Tore Røyneland
Gir 2-3 kaker på 20 cm). Dette var 4 premien i Norges beste kake 2009.
Dette er krevende å lage.


Ingredienser

3 porsjoner

Azabache glasur
300 g sukker
400 g vann
800 g fløte
150 g glykose
1500 g Azabache glazing
250 g Guinea 70% couvertyrsjokolade

«Sjokos-bunner »
1000 g kranse om
300 g meierismør
2,5 dl egg
50 g kakao
100 g kokos (finmalt)
100 g vaniljekrempulver

Multe kjerne
(ca 6 stk à 8 cm)
600 g multepuré (steinfri)
225 g pasjonsfruktpuré
20 g sitronsaft
140 g farin
40 g vann
12 pl gelatin
200 g eggehvite

Kokos mousse
500 g kokos puré
12,5 g sitronpuré
8 pl gelatin
375 g krem
125 g eggehvitter
100 g farin
30 g vann

Sjokolademousse
500 g couvertyrsjokolade 54 %
120 g farin
120 g fløte
900 g kremfløte
250 g eggeplommer




Fremgangsmåte:

Azabache glasur
Kok opp sukker, vann, fløte, glykose og bland først i couvertyrsjokoladen og rør dette glatt før du tilsetter Azabache glazing. Settes på kjøl over natten.

«Sjokos-bunner »
Kjør kransemassen luftig sammen med smøret og tilsett eggene. Rør inn kakao, vaniljekrempulver og kokos før massen strykes ut på 1 ½–2 siliconmatter og stekes på 175 °C i 8–10 min.

Multe kjerne
Bløtlegg gelatinen og varm den opp i en mikrobølgeovn, mens du koker vann og farin. Pisk eggehviten og tilsett sukkeret når det måler 120 °C sammen med den smeltede gelatinen. Vend puréene inn i massen , la den avkjøle og sette seg litt før den fylles i ringer på 8 cm Ø. Settes på frys natten over.

Kokos mousse
Bløtlegg gelatinen og varm den opp i en mikrobølgeovn, mens du koker vann og farin. Pisk eggehviten og tilsett sukkeret når det måler 120 °C sammen med den smeltede gelatinen. Bland puréen inn den lett piskede kremfløten og vend inn marengsen.

Sjokolademousse
Kok opp farin og fløte, slå over eggeplommene og bland før dette helles over sjokoladen. Når sjokoladen er smeltet vendes inn lettpisket kremfløte.

Montering
(Alle ringene i denne oppskriften er 58 mm høye) Fôr innsiden av 16 cm ringen med cellofanstripe og en remse av «sjokos-bunnen» (like bred som ringen er høy). Sett den fryste multekjernen midt i ringen, før kokosmoussen fylles rundt og helt opp til kanten. Sett på frys - så kan ring og cellofanstripe fjernes og en ny ring på 20 cm legges rundt, også den med en cellofanstripe på innsiden. Fyll opp med sjokolademoussen og frys kaken ned nok en gang før den tas ut - deles på midten, og hver halvdel settes på høykant på hver sin stripe «sjokos-bunn» (6 x 19 cm). Varm opp sjokoladeglasuren til «leppetemp» og hell over kakene og montér disse inntil hverandre. Dekorer med sjokolade og sukkerpynt med friske bringebær. Navn ivar

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Ivar bakke Evensen bakeri og konditori
(Intern: 26970)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-04-23
Oppdatert dato:2010-04-23


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Påsketerte 2.Påsketerte 2.
Denne retten har 457,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cookie dough dyppet i sjokolade.Cookie dough dyppet i sjokolade.
Denne retten har 486,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brownies med ostekrem.Brownies med ostekrem.
Denne retten har 395,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sarah Bernhardt-kaker.Sarah Bernhardt-kaker.
Denne retten har 291,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Radiokake 3.Radiokake 3.
Denne retten har 492,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sarah Bernard.Sarah Bernard.
Denne retten har 482,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Freias julekake med sjokolade og appelsin.Freias julekake med sjokolade og appelsin.
Denne retten har 467,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brownies med nøtter.Brownies med nøtter.
Denne retten har 467,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bubble kake med peppernøtter.Bubble kake med peppernøtter.
Denne retten har 401,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marengs kyss(B0).Marengs kyss(B0).
Denne retten har 452,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 54,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Freia dobbel sjokoladepavlova.Freia dobbel sjokoladepavlova.
Denne retten har 273,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kveldens Dronning.Kveldens Dronning.
Denne retten har 399,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vimpelkake.Vimpelkake.
Denne retten har 370,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brownies med sjokoladeglasur.Brownies med sjokoladeglasur.
Denne retten har 487,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Browniekake med konjakktrøffel.Browniekake med konjakktrøffel.
Denne retten har 473,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.