Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Coco Choc oppskrift fra matoppskrift.no

Coco Choc



Coco Choc oppskrift.
Fotograf: Tore Røyneland
Gir 2-3 kaker på 20 cm). Dette var 4 premien i Norges beste kake 2009.
Dette er krevende å lage.


Ingredienser

3 porsjoner

Azabache glasur
300 g sukker
400 g vann
800 g fløte
150 g glykose
1500 g Azabache glazing
250 g Guinea 70% couvertyrsjokolade

«Sjokos-bunner »
1000 g kranse om
300 g meierismør
2,5 dl egg
50 g kakao
100 g kokos (finmalt)
100 g vaniljekrempulver

Multe kjerne
(ca 6 stk à 8 cm)
600 g multepuré (steinfri)
225 g pasjonsfruktpuré
20 g sitronsaft
140 g farin
40 g vann
12 pl gelatin
200 g eggehvite

Kokos mousse
500 g kokos puré
12,5 g sitronpuré
8 pl gelatin
375 g krem
125 g eggehvitter
100 g farin
30 g vann

Sjokolademousse
500 g couvertyrsjokolade 54 %
120 g farin
120 g fløte
900 g kremfløte
250 g eggeplommer




Fremgangsmåte:

Azabache glasur
Kok opp sukker, vann, fløte, glykose og bland først i couvertyrsjokoladen og rør dette glatt før du tilsetter Azabache glazing. Settes på kjøl over natten.

«Sjokos-bunner »
Kjør kransemassen luftig sammen med smøret og tilsett eggene. Rør inn kakao, vaniljekrempulver og kokos før massen strykes ut på 1 ½–2 siliconmatter og stekes på 175 °C i 8–10 min.

Multe kjerne
Bløtlegg gelatinen og varm den opp i en mikrobølgeovn, mens du koker vann og farin. Pisk eggehviten og tilsett sukkeret når det måler 120 °C sammen med den smeltede gelatinen. Vend puréene inn i massen , la den avkjøle og sette seg litt før den fylles i ringer på 8 cm Ø. Settes på frys natten over.

Kokos mousse
Bløtlegg gelatinen og varm den opp i en mikrobølgeovn, mens du koker vann og farin. Pisk eggehviten og tilsett sukkeret når det måler 120 °C sammen med den smeltede gelatinen. Bland puréen inn den lett piskede kremfløten og vend inn marengsen.

Sjokolademousse
Kok opp farin og fløte, slå over eggeplommene og bland før dette helles over sjokoladen. Når sjokoladen er smeltet vendes inn lettpisket kremfløte.

Montering
(Alle ringene i denne oppskriften er 58 mm høye) Fôr innsiden av 16 cm ringen med cellofanstripe og en remse av «sjokos-bunnen» (like bred som ringen er høy). Sett den fryste multekjernen midt i ringen, før kokosmoussen fylles rundt og helt opp til kanten. Sett på frys - så kan ring og cellofanstripe fjernes og en ny ring på 20 cm legges rundt, også den med en cellofanstripe på innsiden. Fyll opp med sjokolademoussen og frys kaken ned nok en gang før den tas ut - deles på midten, og hver halvdel settes på høykant på hver sin stripe «sjokos-bunn» (6 x 19 cm). Varm opp sjokoladeglasuren til «leppetemp» og hell over kakene og montér disse inntil hverandre. Dekorer med sjokolade og sukkerpynt med friske bringebær. Navn ivar

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Ivar bakke Evensen bakeri og konditori
(Intern: 26970)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-04-23
Oppdatert dato:2010-04-23
Lesere: 4965 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Black Forest Cake-1.Black Forest Cake-1.
Denne retten har 322,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sarah Bernard 2.Sarah Bernard 2.
Denne retten har 475,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brownies 5.Brownies 5.
Denne retten har 464,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påsketerte 2.Påsketerte 2.
Denne retten har 457,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladeboller 3.Sjokoladeboller 3.
Denne retten har 497,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stor jubileumskake.Stor jubileumskake.
Denne retten har 424,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brownie med julefrukt.Brownie med julefrukt.
Denne retten har 372,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktnøttopper.Fruktnøttopper.
Denne retten har 478,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pepparkake-cake pops.Pepparkake-cake pops.
Denne retten har 449,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 56,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brownies med Dronning Hasselnøtt.Brownies med Dronning Hasselnøtt.
Denne retten har 439,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 54,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vimpelkake.Vimpelkake.
Denne retten har 370,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Firkløverkake 3.Firkløverkake 3.
Denne retten har 452,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sarah Bernard.Sarah Bernard.
Denne retten har 482,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Browniekake med konjakktrøffel.Browniekake med konjakktrøffel.
Denne retten har 473,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Norgeskaken.Norgeskaken.
Denne retten har 428,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.