Coco Choc





Coco Choc oppskrift.
Fotograf: Tore Røyneland
Gir 2-3 kaker på 20 cm). Dette var 4 premien i Norges beste kake 2009.
Dette er krevende å lage.


Ingredienser

3 porsjoner

Azabache glasur
300 g sukker
400 g vann
800 g fløte
150 g glykose
1500 g Azabache glazing
250 g Guinea 70% couvertyrsjokolade

«Sjokos-bunner »
1000 g kranse om
300 g meierismør
2,5 dl egg
50 g kakao
100 g kokos (finmalt)
100 g vaniljekrempulver

Multe kjerne
(ca 6 stk à 8 cm)
600 g multepuré (steinfri)
225 g pasjonsfruktpuré
20 g sitronsaft
140 g farin
40 g vann
12 pl gelatin
200 g eggehvite

Kokos mousse
500 g kokos puré
12,5 g sitronpuré
8 pl gelatin
375 g krem
125 g eggehvitter
100 g farin
30 g vann

Sjokolademousse
500 g couvertyrsjokolade 54 %
120 g farin
120 g fløte
900 g kremfløte
250 g eggeplommer




Fremgangsmåte:

Azabache glasur
Kok opp sukker, vann, fløte, glykose og bland først i couvertyrsjokoladen og rør dette glatt før du tilsetter Azabache glazing. Settes på kjøl over natten.

«Sjokos-bunner »
Kjør kransemassen luftig sammen med smøret og tilsett eggene. Rør inn kakao, vaniljekrempulver og kokos før massen strykes ut på 1 ½–2 siliconmatter og stekes på 175 °C i 8–10 min.

Multe kjerne
Bløtlegg gelatinen og varm den opp i en mikrobølgeovn, mens du koker vann og farin. Pisk eggehviten og tilsett sukkeret når det måler 120 °C sammen med den smeltede gelatinen. Vend puréene inn i massen , la den avkjøle og sette seg litt før den fylles i ringer på 8 cm Ø. Settes på frys natten over.

Kokos mousse
Bløtlegg gelatinen og varm den opp i en mikrobølgeovn, mens du koker vann og farin. Pisk eggehviten og tilsett sukkeret når det måler 120 °C sammen med den smeltede gelatinen. Bland puréen inn den lett piskede kremfløten og vend inn marengsen.

Sjokolademousse
Kok opp farin og fløte, slå over eggeplommene og bland før dette helles over sjokoladen. Når sjokoladen er smeltet vendes inn lettpisket kremfløte.

Montering
(Alle ringene i denne oppskriften er 58 mm høye) Fôr innsiden av 16 cm ringen med cellofanstripe og en remse av «sjokos-bunnen» (like bred som ringen er høy). Sett den fryste multekjernen midt i ringen, før kokosmoussen fylles rundt og helt opp til kanten. Sett på frys - så kan ring og cellofanstripe fjernes og en ny ring på 20 cm legges rundt, også den med en cellofanstripe på innsiden. Fyll opp med sjokolademoussen og frys kaken ned nok en gang før den tas ut - deles på midten, og hver halvdel settes på høykant på hver sin stripe «sjokos-bunn» (6 x 19 cm). Varm opp sjokoladeglasuren til «leppetemp» og hell over kakene og montér disse inntil hverandre. Dekorer med sjokolade og sukkerpynt med friske bringebær. Navn ivar

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ivar bakke Evensen bakeri og konditori
(Intern: 26970)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-04-23
Oppdatert dato:2010-04-23
Lesere: 4643 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Freia Delfiakake med Dronning Hasselnøtt.Freia Delfiakake med Dronning Hasselnøtt.
Denne retten har 484,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Norgeskaken.Norgeskaken.
Denne retten har 428,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tinas sjokoladekake.Tinas sjokoladekake.
Denne retten har 472,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chocolate cookie krukke.Chocolate cookie krukke.
Denne retten har 455,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 62,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladerullekake med hasselnøtter og espresso.Sjokoladerullekake med hasselnøtter og espres.
Denne retten har 356,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fyldig sjokoladekake med svisker.Fyldig sjokoladekake med svisker.
Denne retten har 343,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sarah Bernhardt-kaker.Sarah Bernhardt-kaker.
Denne retten har 291,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brownies med karameller og marshmallows.Brownies med karameller og marshmallows.
Denne retten har 423,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladeostekake med kaffegelé.Sjokoladeostekake med kaffegelé.
Denne retten har 292,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikansk sjokoladekake 2.Amerikansk sjokoladekake 2.
Denne retten har 350,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saftig sjokoladekake uten hvetemel.Saftig sjokoladekake uten hvetemel.
Denne retten har 452,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokolademoussekake 2.Sjokolademoussekake 2.
Denne retten har 420,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konfektkake med vaniljesaus.Konfektkake med vaniljesaus.
Denne retten har 329,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladepannekaker i mange lag.Sjokoladepannekaker i mange lag.
Denne retten har 304,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekake Dronning Hasselnøtt.Sjokoladekake Dronning Hasselnøtt.
Denne retten har 265,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.