Fotograf:
Karl Ture Sagen
Hvit sjokolademousse med pasjonsfruktkrem, bløte sjokoladebunner og hvit glasur inneholder
406 Kalorier,
30 g Karbo,
6 g Protein og
29 g Fett pr 100 gr
Hvit sjokolademousse med pasjonsfruktkrem, bløte sjokoladebunner og hvit glasur har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hvit sjokolademousse med pasjonsfruktkrem, bløte sjokoladebunner og hvit glasur er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
12276 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hvit sjokolademousse med pasjonsfruktkrem. bløte sjokoladebunner og hvit glasur!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 406.27 | 22 011.30 | Kcal |
Protein | 6.17 | 334.28 | gram |
Karbohydrat | 29.84 | 1 616.70 | gram |
Kostfiber | 0.30 | 16.25 | gram |
Fett | 29.07 | 1 574.98 | gram |
Mettet fett | 17.02 | 922.13 | gram |
Salt | 0.20 | 10.93 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.43 | Kr 565.09 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 418 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,37 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sjokoladebunn
Smelt sjokolade og smør til ca 40 grader. Pisk eggehviter og sukker til bløt marengs. Bland inn eggeplommene i sjokoladeblandingen og vend inn marengsen og hvetemelet forsiktig. Avslutt med melet for å få en fin og homogen masse. Fylles i former som er 1 cm mindre enn kakens ønskede størrelse og stekes på 180 grader i 10-15 min.
Pasjonsfruktkrem
Bland juicen, egg, eggeplommer og sukker. Dette røres godt og varmes opp under omrøring til 85 grader. Ha i usaltet smør og kjøres med stavmixser til glatt og homogen masse. Avkjøles.
Hvit sjokolademousse
Varm opp fløte, sukker og eggeplommer til 85 grader under omrøring. Hell dette over finhakket sjokolade og rør til glatt og homogen masse. Smelt gelatin og ha i massen, La denne være på ca 40 grader, så vendes inn lettpisket fløtekrem.
Hvit sjokoladeglasur
Kok opp fløte, glukose og fettet kjør så titanoksyden ut i litt vann som så helles i. Ha i bløyte, gelatin og sjokoladen som røres glatt. Bør avkjøles før man varmer den opp igjen og bruker den.
Montering
Legg sjokoladebunnen som i en ring som er 1 cm større i diameter. Sprøyt på pasjonsfruktkremen til et jevnt lag. Hvis man ønsker, kan man legge på en biskuitbunn og dynke denne med en god punsj. Hell så den hvite sjokolademoussen
over og stryk den glatt. Settes på frys i 6–10 timer minimum.
Dagen for presentasjon varmes glasuren til 35–40 grader og kaken tas ut av ringen og glaseres og dekoreres.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Morten Carlson
(Intern: 25133)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-06-16
Oppdatert dato:2008-06-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift