Fotograf:
Brodogkorn.no
Supergode cake pops smaksatt med peanøttkroka og karamell. Oppskriften inneholder
384 Kalorier,
53 g Karbo,
6 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Peanøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Peanutbutter cake pops er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5988 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Peanutbutter cake pops!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 384.13 | 4 553.17 | Kcal |
Protein | 6.11 | 72.42 | gram |
Karbohydrat | 52.83 | 626.20 | gram |
Kostfiber | 1.69 | 20.03 | gram |
Fett | 16.11 | 190.96 | gram |
Mettet fett | 8.08 | 95.77 | gram |
Salt | 0.78 | 9.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.99 | Kr 71.00 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 185 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 55,01 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kake:
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
2. Sikt inn mel, potetmel og bakepulver. Skjær melblandingen forsiktig inn med en slikkepott. Det er vikitg å ikke gjøre dette for hardt, da mister du luften i eggedosisen.
3. Hell blandingen i en smurt kakeform og stek den på 150 °C i ca 35 minutter på nederste rille i ovnen. Avkjøl opp ned på rist.
Salt Karamell:
1. Smelt sukker på middels sterk varme. La det smelte til alt sukkeret er oppløst og du har fått en jevn karamell.
2. Ha havsalt og fløte i karamellblandingen. Tilsett først salt og deretter fløte litt etter litt mens du rører kontinuerlig. La balndingen koke opp forsiktig til karamellen er oppløst i fløten.
3. Tilsett sjokolade og smør. Rør til du får en jevn konsistens. Avkjøl balndingen.
Krokan med salte peanøtter:
1. Hakk peanøttene
2. Smelt sukkeret i en stekepanne eller gryte sammen med vannet. Rør forsiktig mens det smeltede sukkeret blir gyllenbrunt. Rør deretter inn smøret. Bland inn nøttene og hell røren på et bakepapir eller godt smurt matpapir. La krokanen avkjøles før du hakker den opp i små biter med en kniv.
Utforming av cake pops:
1. Når kaken er avkjølt, smuldrer du den opp i en bakebolle. Tilsett ønsket mengde av krokanen og bland inn karamell, litt av gangen. Vær oppmerksom på at det lett kan bli for mye. Kaken skal bli klebrig og mulig å rulle til kuler.
2. Legg kulene på et fat, og la dem hvile i kjøleskapet mens du smelter sjokolade i vannbad.
3. Ta kulene ut av kjøleskapet, dypp pinnen i sjokladen og stikk dem deretter halveis inn i kulen. Sett cake popsene i isopor eller oasis for at de skal stå stødig. La kulene hvile i kjøleskap ytterligere 10 miutter.
4. Dypp hele kulen i sjokolade, strø over kakepynt. La stå i kjøleskapet til sjokoladen stivner.
Cake pops må oppbevares kjølig og kan fryses.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 28519)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-07-09
Oppdatert dato:2011-07-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift