Fotograf:
Kylling.no
Den store, flotte festkaken er nesten som konfekt, og rekker til opptil 30 gjester.
(Firkantet form 35x24 cm stor langpanne) Oppskriften inneholder
425 Kalorier,
43 g Karbo,
6 g Protein og
24 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stor jubileumskake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
8547 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Stor jubileumskake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 424.55 | 21 251.23 | 708.37 | Kcal |
Protein | 6.02 | 301.34 | 10.04 | gram |
Karbohydrat | 42.90 | 2 147.40 | 71.58 | gram |
Kostfiber | 2.50 | 125.14 | 4.17 | gram |
Fett | 24.40 | 1 221.36 | 40.71 | gram |
Alkohol | 0.61 % | 30.53 | 1.02 | gram |
Mettet fett | 12.29 | 615.19 | 20.51 | gram |
Salt | 0.22 | 10.83 | 0.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.95 | Kr 347.89 | Kr 11.60 | .- |
Hele oppskriften veier | 5 006 totalt | 5 006 pr porsj | 167 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,41 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 30
stykker
Trøffelkake:
Smelt smøret i en kjele sammen med kaffe. Trekk kjelen til side og tilsett sjokolade brukket i biter. La sjokoladen smelte før du rører i den.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn smeltet sjokolade og mel iblandet bakepulver. Bland forsiktig, men godt med en slikkepott, og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen på rist.
Sitrus- og aprikoskrem:
Bløtlegg aprikosene i jus og eventuelt likør. Bland resten av ingrediensene og varm langsomt opp til kremen tykner og er like ved å koke. Sett kjelen i kaldt vann for avkjøling og rør litt i kremen til den begynner å slå av seg. Bland inn avrente aprikoser. Spar saften til dynking av kakebunnen.
Fylling av kaken:
Bruk en skarp, lang kniv og skjær kakebunnen i 3 like tykke lag (skjær gjerne først fra enden og inn mot midten, for så å skjære fra den andre enden). Når bunnene legges sammen på fatet, dynkes de med laken fra aprikosene.
Legg én kakebunn på et stort fat. I mangel av stort fat kan du bruke brett (eventuelt ovnsbrett) dekket med aluminiumsfolie. Smør sitrus- og aprikoskremen oppå. Legg den andre bunnen over, og smør knapt halvparten av trøffelkremen over før den siste bunnen legges oppå. Resten av trøffelkremen smøres i et tynt, jevnt lag over hele kaken.
Marsipanlokk:
Kna marsipanen smidig med litt melis, til den er god å kjevle og ikke klisser. Kjevle ut marsipanen til et lokk som er stort nok til å dekke hele kaken. Rull lokket forsiktig over på et kjevle eller løft det oppå kaken. Stryk marsipanen jevnt utover og rundt kaken. Skjær rette kanter nederst.
Glasur:
Brekk kokesjokoladen i biter og smelt den forsiktig over vannbad med litt smør eller delfiafett. Ikke rør i sjokoladen før den er smeltet. Poser med sjokoladeglasur smeltes i ca. 60 °C varmt vann (se fremgangsmåte på posen).
Hell varm glasur over kaken og stryk den i et jevnt, tynt lag utover og rundt kaken ved hjelp av en stekespade. Klem eventuelt hakkede nøtter inntil kanten, som på bildet.
Marsipanroser:
Elt marsipanen myk sammen med litt melis. Trill den ut til en pølse som skjæres i små biter som trilles ut til kuler. Trykk dem lett ned. Stryk et tynt lag smør på en ren lyspære. Gni den med runde bevegelser på marsipankulene, til de er bladtynne ytterst og litt høyere i midten. Rull et ”roseblad” til et kremmerhus, klem den tykke delen litt ut og sett ”knoppen” på benken. Legg det neste rosebladet rundt, bøy det litt ut øverst. Fortsett til du har en rose. Pynt kaken med rosene til slutt og pynt med blader og stilk i grønn marsipan.
Tips:
Fest plastfolie i et stramt, bredt lag på benken ved hjelp av limbånd, og kjevle marsipanen oppå dette, eventuelt også med plast oppå.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 26397)
Innlagt dato:2009-09-15
Oppdatert dato:2009-09-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.