Fotograf:Freia Pavlova med deilig Freia kokesjokolade! Marengsen kan lages flere dager i forveien og er fin å lage i forkant av større selskap. Oppbevar bunnene i store lufttette bokser i romtemperatur. Pynt med krem og smeltet sjokolade rett før servering. Pavlova er en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid.
Denne passer veldig godt i den kalde årstiden og passende for juleselskaper eller til nyttår.
Oppskriften inneholder 273 Kalorier, 31 g Karbo, 3 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Peanøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bunn:
Forvarm ovnen til 225 grader. Visp eggehviter og salt til ett hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det vispes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn maizena, vaniljesukker og sitronsaft. Fordel røren mellom to bakebrett med bakepapir og form marengsen til to like store sirkler med en fordypning midten der du kan legge fyll senere. Hell 2 ss smeltet sjokolade i en tynn stråle på hver marengs og dryss over kakao med en fin sikt eller tesil. Sett stekeplatene i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 50 minutter og skru av ovnen. Hvis ovnen din har sterk overvarme kan det være lurt å bytte plass på de to platene etter halve steketiden. La marengsen stå i ovnen til den har blitt kald med ovndøren lukket.
Krempynt:
Visp fløten til krem og visp inn vaniljekrem. Ha en av marengsbunnene på ett kakefat og legg på halvparten av kremen. Ha godt med hermetiske pærer i båter, smeltet sjokolade, grovhakket sjokolade og annet godt fra Freia. Legg den andre marengsen oppå og gjenta med krem, frukt og sjokolade. Server og motta applaus!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Freia
(Intern: 33484)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2017-12-12
Oppdatert dato:2017-12-12