Fotograf:
Kraft foods
Kveldens Dronning inneholder
401 Kalorier,
47 g Karbo,
5 g Protein og
21 g Fett pr 100 gr
Kveldens Dronning har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kveldens Dronning er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5977 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kveldens Dronning med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 400.73 | 5 595.23 | 466.27 | Kcal |
Protein | 5.29 | 73.86 | 6.16 | gram |
Karbohydrat | 46.56 | 650.10 | 54.17 | gram |
Kostfiber | 1.13 | 15.78 | 1.31 | gram |
Fett | 21.23 | 296.43 | 24.70 | gram |
Mettet fett | 12.64 | 176.49 | 14.71 | gram |
Salt | 0.55 | 7.69 | 0.64 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.53 | Kr 77.21 | Kr 6.43 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 396 totalt | 1 396 pr porsj | 116 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,47 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Bunn:
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn et egg av gangen.
Tilsett melken og sikt inn det tørre. Ha røren i en smurt og strødd springform (24 cm i diameter) og stek på nederste rille ved 200 °C i ca. 35 min. Avkjøl på rist, i formen.
Hvit sjokoladekrem:
Brekk opp sjokoladen og smelt den i vannbad. Pisk egg og melis luftig. Pisk deretter inn romtemperert smør før den smeltede og avkjølte sjokoladen blandes i.
Hvit sjokoladeglasur:
Brekk opp sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smør/margarin og vann. Tilsett melisen og rør glasuren jevn. Tilsett litt ekstra vann dersom glasuren blir for tykk eller klumpete.
Del den avkjølte kakebunnen i to og fyll med ca. 3/4 av sjokoladekremen. Smør resten av sjokoladekremen i et tynt lag på utsiden av kaken, for å tette porene. Bre så den hvite sjokoladeglasuren over kaken og sett den til side for at glasuren skal stivne.
Pynt:
Dekorer gjerne kaken med friske kirsebær eller Cocktailbær fra Freia. Et lite dryss med Freia Appelsinkuler passer ypperlig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kraft foods
(Intern: 25056)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-06-04
Oppdatert dato:2008-06-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift