Fotograf:
Tore Røyneland , Image Photo AS
NAVN Line Tonerud Johansen
YRKE Konditorlærling
Line Tonerud Johansen (20) fikk tredjeplassen i
konkurransen Årets Kake. Det er ikke verst tatt i
betraktning av at hun er ganske fersk i faget. Hun
startet nemlig opp som konditorlærling på
Theatercaféen i Oslo så sent som nå i år og regner
med at hun skal få fagbrevet neste år.
Tidligere har
hun imidlertid kokkefagbrev som hun også tok på
Theatercaféen for ett år siden. Oppskriften inneholder
384 Kalorier,
33 g Karbo,
4 g Protein og
25 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lakrismoussé med pasjonsfruktkrem, på nemesisbunn er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
8728 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Lakrismoussé med pasjonsfruktkrem. på nemesisbunn med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 384.23 | 31 164.90 | 1 558.24 | Kcal |
Protein | 4.48 | 363.37 | 18.17 | gram |
Karbohydrat | 33.43 | 2 711.51 | 135.58 | gram |
Kostfiber | 2.22 | 180.06 | 9.00 | gram |
Fett | 25.35 | 2 056.14 | 102.81 | gram |
Mettet fett | 15.29 | 1 240.17 | 62.01 | gram |
Salt | 0.15 | 12.39 | 0.62 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.35 | Kr 677.27 | Kr 33.86 | .- |
Hele oppskriften veier | 8 111 totalt | 8 111 pr porsj | 406 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,8 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
Nemesisbunn
Smelt sjokoladen og smøret, blandes
sammen. Sukker og vann kokes til 121
grader. Haes i de godt sammenpiskete
eggene, i en tynn stråle. Kjøres kaldt.
Vend inn sjokoladeblandingen og sikt
i mel.
Strykes ut på brett. 10 min på 180
grader.
Pasjonsfruktanretning
Pasjonsfruktpuré, eggene, sukker, anis
og vaniljestenger varmes under omrøring
til den tykner. Siles og tilsett
gelatinen. Monteres med smør
Lakrismoussé
Fløte, melk og lakris kokes opp, hell
i sukker og eggeplommer som er
pisket sammen, og pisk det hele
sammen. Legeres til 80 grader. Ha
over den smeltede sjokoladen. La det
bli litt kjøligere, så vend inn lettpisket
krem.
Vend inn ½ pakke finknust pulverpaddepakke.
Kakaoglasur
La alt koke på svak varme utenom
gelatinen, til den tykner. Tilsett så gelatinen.
Ha gjerne i litt lakris.
MONTERING
I bunnen av ringen legges nemesisbunnen,
den skal ligge ca. 2–3 cm
innenfor formkanten. Legg så et lag
lakrismousse, og så legg det fryste
pasjonsfruktinnlegget oppå, ha så
resten av lakrismoussen i formen og
frys. Glaseres fryst.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Baker og konditor
(Intern: 25972)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-06-24
Oppdatert dato:2009-06-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift