Fotograf:
Melk.no
Bak en hjertekake. Enten det er morsdag, Valentine, farsdag eller bursdag Oppskriften inneholder
209 Kalorier,
25 g Karbo,
5 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjertekake til valentine eller morsdag er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3651 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Hjertekake til valentine eller morsdag med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 208.88 | 3 728.51 | 372.85 | Kcal |
Protein | 4.90 | 87.47 | 8.75 | gram |
Karbohydrat | 25.20 | 449.82 | 44.98 | gram |
Kostfiber | 0.86 | 15.35 | 1.54 | gram |
Fett | 9.64 | 172.07 | 17.21 | gram |
Mettet fett | 5.35 | 95.50 | 9.55 | gram |
Salt | 0.14 | 2.54 | 0.25 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.86 | Kr 104.60 | Kr 10.46 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 785 totalt | 1 785 pr porsj | 179 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 48,25 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 10 minutter.
Visp kremfløten til luftig krem, og rør inn yoghurten og moset kirsebærkompott.
Ta de oppbløtte gelatinplatene ut av vannet og smelt de over middels varme i et egnet kokekar eller i en mikro. Avkjøl gelatinen noe og rør den inn i yoghurtmassen under omrøring.
Sett blandingen kaldt og sjekk etter ca. 30 minutter om den har begynt å stivne.
Del en lav sukkerbrødbunn i to. Bruk f. eks et stort pepperkakehjerte og stikk ut et hjerte av hver bunn. Eventuelt skjær ut et stort hjerte etter en pappmal og del det i to.
Legg det ene hjertet på et pent kakefat og smør et tynt lag med kirsebærkompott. Når yoghurtfromasjen er nesten helt stiv, legges fromasjen jevnt utover hjertebunnen. Legg den andre bunnen oppå og klem forsiktig sammen slik at fromasjen begynner å tyte ut på sidene. Bruk så en kakespade eller lignende og lag en glatt og loddrett kant rundt hele kaken. Pass på at kaken får lik høyde over det hele.
Lokk/topp:
Smør et tynt lag med kirsebærkompott på toppen. Smelt geleen over svak varme.
Plasser dypfryste bringebær, en etter en tett rundt kanten av hjertekaketoppen. Gjenta det hele i en rad innenfor.
Plasser to eller tre sjokoladehjerter på midten av kaken og fyll inn resten av hulrommet med bringebær.
Hell forsiktig gele over bringebærene slik at hele toppen blir dekt med gele. Det vil renne noe gele nedover kanten, dette fjernes når geleen er stivnet. Bruk en bakepensel og smør gele over bringebærene, slik at alle bringebærene blir dekt med gele.
Like før servering sprøytes eller smøres det luftig krem rundt kanten av kaken. Dette gjøres like før, slik at fargen i geleen ikke smitter over i kremen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30539)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-07-29
Oppdatert dato:2013-07-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift