Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Festkake med sommersmak oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Festkake med sommersmak



Festkake med sommersmak oppskrift.
Fotograf: Dansukker
Denne festkaken har alle sommersmakene en kake behøver. Kombiner rabarbrasyltetøy med bringebærmousse og en fluffy marengssmørkrem, så imponerer du gjestene! En vanskelig og omfattende kake for de store anledninger.

Oppskriften inneholder 254 Kalorier, 31 g Karbo, 3 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Festkake med sommersmak er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Rabarbrasyltetøy med hyll

250grrabarbra
1dlkonsentrert hylleblomstsaft
125grDansukker Syltesukker

Mousse

0,5dlvann
3dlDansukker Sukker
5stkeggehviter
5stkgelatinark
500grbringebær
1,5dlkremfløte
1dlrømme

Bunn

4stkegg
2dlDansukker Finkornet Sukker
1tsbakepulver
1dlpotetmel
1dlhvetemel

Marengssmørkrem

8stkeggehviter
2,3dlDansukker Sukker
340grsmør, romtemperert
1tsvaniljesukker




Kalorier og næringsinnhold i Festkake med sommersmak med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier253.787 904.64790.46Kcal
Protein3.46107.7710.78gram
Karbohydrat30.97964.6496.46gram
Kostfiber1.0633.023.30gram
Fett12.66394.3339.43gram
Mettet fett7.82243.5724.36gram
Salt0.288.860.89gram
Pris på oppskriftenKr 6.09Kr 189.69Kr 18.97.-
Hele oppskriften veier3 115 totalt3 115 pr porsj311 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 personer

Lag syltetøyet og moussen dagen før. Begynn med syltetøyet. Skyll rabarbraen og skjær den i skiver. Bland den med resten av ingrediensene en kasserolle. La koke i ca. 7–8 minutter. Skum godt av. Kjør eventuelt rabarbrasyltetøyet i mikser. Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.
Lag moussen. Kok opp vann og sukker. Kok sukkerlaken til 121 °C. Visp eggehvitene på lav hastighet. Når sukkerlaken er 115 °C, visper du kraftigere. Still ned temperaturen, og hell i sukkerlaken i en tynn stråle mens du visper. Visp til den er avkjølt.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Miks bringebærene, og sil ut kjernene. Varm litt av bringebærpureen i en kasserolle, og smelt gelatinen i pureen. Tilsett resten av pureen.
La avkjøles og vend inn marengsen. Vend til slutt inn vispet krem og rømme. Hell nesten all røren i to silikonformer/kakeformer med diameter på 18 cm, og hell resten av moussen i silikonmatter med ulike former. Disse brukes som dekorasjon. La avkjøles over natten, og sett deretter i fryseren.
Sett ovnen på 175 °C, og lag bunnene. Visp egg og sukker luftig i ca. 10 minutter. Sikt og vend inn de tørre ingrediensene. Bland forsiktig røren til den er jevn.
Fordel røren i 2 smurte springformer/kakeringer med diameter på 18 cm. Stryk røren opp til kanten på formen med en skrape. Stek i nedre del av ovnen i 18–20 minutter. Ta ut bunnene, og la dem avkjøles litt før du vender dem opp-ned på et bakepapir. La avkjøles helt.
Lag smørkremen. Varm eggehvite og sukker under visping til 65–70 °C i en rustfri bolle over vannbad eller til sukkerkrystallene er oppløst. Hell røren over i en kjøkkenmaskin, og visp den opp til en fast marengs. Visp til marengsen er avkjølt. Tilsett smøret i flere omganger, og visp i noen minutter til du får en blank smørkrem. Tilsett vaniljesukkeret, og rør. Fyll i en sprøytepose med rund spiss.
Monter kaken. Del bunnene i to. Legg én bunn på et kakefat, stryk over syltetøy og fordel over én av moussene. Legg på neste bunn, sprøyt ut et lag med smørkrem og stryk utover. Legg på neste bunn og den andre moussen. Legg på den siste bunnen.
Stryk et lag med smørkrem rundt kaken og la stå i kjøleskap i 20 minutter. Sprøyt deretter små topper rundt kaken og dra disse oppover med en liten palettkniv. Pynt med friske bær og moussen som ble til overs.

Tips.
La kaken stå litt i romtemperatur før servering. Den blir da saftigere og marengssmørkremen får en mykere konsistens.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 35101)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Innlagt dato:2020-05-27
Oppdatert dato:2020-05-27
Lesere: 297 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Festkake med sommersmak.Festkake med sommersmak.
Denne retten har 253,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ripskake på sjokoladebunn.Ripskake på sjokoladebunn.
Denne retten har 324,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tindvedkaker.Tindvedkaker.
Denne retten har 338,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skogsbærkake 2.Skogsbærkake 2.
Denne retten har 156,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova.Pavlova.
Denne retten har 274,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fryst marengsterte med bær.Fryst marengsterte med bær.
Denne retten har 173,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pannekakekake.Pannekakekake.
Denne retten har 129,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktfylt kake.Fruktfylt kake.
Denne retten har 120,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mini bløtkake.Mini bløtkake.
Denne retten har 160,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også 17. mai-kaken 2.17. mai-kaken 2.
Denne retten har 217,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sommerkake med krem og bær.Sommerkake med krem og bær.
Denne retten har 162,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjertekake til valentine eller morsdag.Hjertekake til valentine eller morsdag.
Denne retten har 207,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Festkake 2.Festkake 2.
Denne retten har 145,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasjonsfruktmousse med rørte bringebær og kokosdaquoise.Pasjonsfruktmousse med rørte bringebær og kok.
Denne retten har 249,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jitterbuggere med jordbær- og rabarbrakompott.Jitterbuggere med jordbær- og rabarbrakompott.
Denne retten har 356,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.