Tindvedkaker





Tindvedkaker oppskrift.
Fotograf: Dansukker
Tindved er ikke så vanlige. Det finnes en del steder i Norge og en del er blitt plantet. Saft kan og kjøpes på diverse nettbutikker.

Oppskriften inneholder 335 Kalorier, 32 g Karbo, 7 g Protein og 19 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Tindvedkaker er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner

Bunn

130grhasselnøtter
130grmandler
6stkeggehviter
3dlDansukker Finkornet Sukker
1ssmandelmel

Tindvedmousse

1,5dltindvedsaft (ca. 4 1/4 dl frosne bær)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
6blad(er)gelatin
3ssvann
1,5dlDansukker Demerarasukker
3stkeggehviter
3dlkremfløte

Pynt

tinte tindvedbær


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Tindvedkaker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier335.22755.36Kcal
Protein7.3716.61gram
Karbohydrat31.7971.63gram
Kostfiber2.174.89gram
Fett19.3643.62gram
Mettet fett6.3614.33gram
Salt0.150.33gram
Pris på oppskriftenKr 5.71Kr 12.87Kr .-
Hele oppskriften veier1 352 totalt225 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 150 °C. Kjør hasselnøtter og mandler i kjøkkenmaskinen.
Tilsett en eggehvite og halvparten av sukkeret.
Visp de andre eggehvitene til hvitt skum i en bolle. Senk hastigheten, og tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Ha til slutt i mandelmel. Bland sammen alt.
Fordel røren på en plate med bakepapir, ca. 30 x 40 cm.
Stek midt i ovnen i ca. 10–15 minutter. Marengsen skal slippe papiret og føles lett. Avkjøl.
I mellomtiden lager du moussen. Tin tindvedbærene, miks dem og sil gjennom en finmasket sil, slik at bare saften blir igjen.
Legg gelatinarkene i kaldt vann. Kok opp vann og demerarasukker. Når sukkerlaken er 110 °C, vispes eggehvitene stive. Når sukkerlaken er 121 °C, helles den i en tynn stråle ned i eggehviteskummet mens du visper. Visp til marengsen er avkjølt.
Visp kremfløten luftig. Varm tindvedsaften til ca. 40 °C, klem vannet av gelatinarkene og legg dem i saften. Rør til de er løst opp. Vend forsiktig inn marengsen, og deretter den vispede kremfløten. Hell moussen i en sprøytepose, og sett i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Stikk ut 20 rundinger á 7 cm av marengsbunnen. Sprøyt deretter moussen på den første bunnen. Legg på en bunn, deretter et lag mousse og så en bunn til. Pynt med tinte tindvedbær og hakkede nøtter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 33967)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Småkaker
Innlagt dato:2018-06-11
Oppdatert dato:2018-06-11
Lesere: 248 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Florentiner fra Melange.Florentiner fra Melange.
Denne retten har 499,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 37,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tindvedkaker.Tindvedkaker.
Denne retten har 335,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.