Fotograf:Dansukker Tindved er ikke så vanlige. Det finnes en del steder i Norge og en del er blitt plantet. Saft kan og kjøpes på diverse nettbutikker.
Sett ovnen på 150 °C. Kjør hasselnøtter og mandler i kjøkkenmaskinen.
Tilsett en eggehvite og halvparten av sukkeret.
Visp de andre eggehvitene til hvitt skum i en bolle. Senk hastigheten, og tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Ha til slutt i mandelmel. Bland sammen alt.
Fordel røren på en plate med bakepapir, ca. 30 x 40 cm.
Stek midt i ovnen i ca. 10–15 minutter. Marengsen skal slippe papiret og føles lett. Avkjøl.
I mellomtiden lager du moussen. Tin tindvedbærene, miks dem og sil gjennom en finmasket sil, slik at bare saften blir igjen.
Legg gelatinarkene i kaldt vann. Kok opp vann og demerarasukker. Når sukkerlaken er 110 °C, vispes eggehvitene stive. Når sukkerlaken er 121 °C, helles den i en tynn stråle ned i eggehviteskummet mens du visper. Visp til marengsen er avkjølt.
Visp kremfløten luftig. Varm tindvedsaften til ca. 40 °C, klem vannet av gelatinarkene og legg dem i saften. Rør til de er løst opp. Vend forsiktig inn marengsen, og deretter den vispede kremfløten. Hell moussen i en sprøytepose, og sett i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Stikk ut 20 rundinger á 7 cm av marengsbunnen. Sprøyt deretter moussen på den første bunnen. Legg på en bunn, deretter et lag mousse og så en bunn til. Pynt med tinte tindvedbær og hakkede nøtter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33967)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker Innlagt dato:2018-06-11
Oppdatert dato:2018-06-11