Skyll og rens jordbær og rabarbra. Skjær i mindre biter og bland med syltesukker i en kasserolle. La koke i ca. 4 minutter. Miks blandingen, og la den stå i kjøleskapet i minst 1 time.
Bland mel og melis i en bolle. Tilsett smøret skåret i biter, og finfordel med en gaffel. Tilsett eggeplommen og bland raskt sammen til en deig. Dekk med plastfolie, og la deigen stå i kjøleskapet i minst ½ time.
Visp eggehviten til et fast skum, og vend inn sukkeret etter en stund. Marengsrøren skal være helt fast.
Kjevle ut deigen til en leiv på ca. 40 x 20 cm. Stryk først jordbær- og rabarbrakompotten over deigen og deretter marengsrøren. Rull sammen, og la stå i fryseren i ca. ½ time, slik at kakerullen blir ordentlig kald.
Sett ovnen på 150 °C. Skjær rullen i godt og vel 1–2 cm tykke skiver og legg jitterbuggerne på plate med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Tips: Du står fritt til å velge kompotten, syltetøyet eller marmeladen du vil bruke.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35065)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker Innlagt dato:2020-05-25
Oppdatert dato:2020-05-25