Jitterbuggere med jordbær- og rabarbrakompott



Jitterbuggere med jordbær- og rabarbrakompott oppskrift.
Fotograf: Dansukker
Jitterbuggere er en tradisjonell småkake med herlig marengsfyll. Lag de gjerne med en en smakfull jordbær- og rabarbrakompott. Nyt!

Oppskriften inneholder 356 Kalorier, 47 g Karbo, 4 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Jitterbuggere med jordbær- og rabarbrakompott er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Jordbær- og rabarbrakompot

50grjordbær
50grrabarbra
0,5dlDansukker Syltesukker

Deig

2dlhvetemel
0,5dlDansukker Melis
100grsmør, romtemperert
1stkeggeplomme

Marengsrøre

1stkeggehvite
1dlDansukker Finkornet Sukker




Kalorier og næringsinnhold i Jitterbuggere med jordbær- og rabarbrakompott med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier356.191 878.9093.95Kcal
Protein3.8720.411.02gram
Karbohydrat46.59245.7612.29gram
Kostfiber1.266.650.33gram
Fett16.8788.994.45gram
Mettet fett10.3754.702.74gram
Salt0.261.370.07gram
Pris på oppskriftenKr 3.98Kr 20.99Kr 1.05.-
Hele oppskriften veier528 totalt528 pr porsj26 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 kaker

Skyll og rens jordbær og rabarbra. Skjær i mindre biter og bland med syltesukker i en kasserolle. La koke i ca. 4 minutter. Miks blandingen, og la den stå i kjøleskapet i minst 1 time.
Bland mel og melis i en bolle. Tilsett smøret skåret i biter, og finfordel med en gaffel. Tilsett eggeplommen og bland raskt sammen til en deig. Dekk med plastfolie, og la deigen stå i kjøleskapet i minst ½ time.
Visp eggehviten til et fast skum, og vend inn sukkeret etter en stund. Marengsrøren skal være helt fast.
Kjevle ut deigen til en leiv på ca. 40 x 20 cm. Stryk først jordbær- og rabarbrakompotten over deigen og deretter marengsrøren. Rull sammen, og la stå i fryseren i ca. ½ time, slik at kakerullen blir ordentlig kald.
Sett ovnen på 150 °C. Skjær rullen i godt og vel 1–2 cm tykke skiver og legg jitterbuggerne på plate med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tips:
Du står fritt til å velge kompotten, syltetøyet eller marmeladen du vil bruke.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 35065)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Småkaker
Innlagt dato:2020-05-25
Oppdatert dato:2020-05-25
Lesere: 17 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Florentiner fra Melange.Florentiner fra Melange.
Denne retten har 505,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 38,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jitterbuggere med jordbær- og rabarbrakompott.Jitterbuggere med jordbær- og rabarbrakompott.
Denne retten har 356,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tindvedkaker.Tindvedkaker.
Denne retten har 338,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.