Fotograf:Matoppskrift.no En av favorittkakene mine som jeg akkurat tok nytt bilde til. Kaken er her uten glasur, men ett godt og saftig/tungt grunnlag for pynt og lagdeling. Vi brukte her en stor langpanne og fulgte oppskriften slavisk
Lag eggedosis, smelt smøret, bland sammen det tørre og ha kefir ved siden av. Bland alt litt etter litt i en bolle, og hell over i langpanne, evt. i to mindre runde former. Stekes på 190°C i ca. 30 min i stor langpanne, en del lenger i figurform. Husk bakepapir
Bruk en bakepinne med jevne mellomrom etter 30 min i ovnen, evt. følg med, og ta kaken ut når du ser den løsner fra formen.
Dette er en stor porsjon som krever en stor bakebolle og kjøkkenmaskin. Har du ikke det, er en grei løsning følgende. Bland alt det tørre i den største bollen du har. Så bruker du en mindre bolle til å først lage eggedosis ferdig. Og bland sammen melk og smør i en gryte som du har myknet smøret i. Så tar du en håndmikser og kjører den i den store bollen mens du vekselvis mikser inn smør/melk og eggedosis.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 19031)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Langpannekake Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2005-04-03
Oppdatert dato:2018-09-14