Fotograf:Dansukker Sommerkake med bjørnebærkrem og sjokolade i langpanne er en klassiker i ny sommerdrakt som passer like godt som dessert som til ettermiddagskaffen. Ikke glem å skjære sommerkaken i biter før servering.
Forvarm ovnen til 180°C.
Riv marsipanen på et rivjern, og pisk den sammen med eggehviter og brun farin i en skål.
Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir på, ca. 20 x 30 cm.
Stek i nedre del av ovnen i 10–12 minutter, avhengig av hvor seig bunnen skal være. Kortere tid gir seigere bunn. Avkjøl.
Lag smørkremen. Varm bjørnebærene i en gryte under omrøring, og sil deretter fra kjernene, slik at bare bjørnebærpureen er igjen i en skål. Avkjøl pureen.
Pisk eggeplommer og melis i en skål. Tilsett det myke smøret litt om gangen, og pisk i ca. 10 minutter. Tilsett bjørnebærpureen, og pisk til blandingen er jevn og luftig. La blandingen stå i kjøleskapet i 20 minutter.
Fordel smørkremen jevnt utover bunnen. Sett i fryseren, og smelt sjokoladen over vannbad.
Fordel sjokoladen over smørkremen, og sett det i kjøleskapet. Skjær kaken i mindre stykker før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35108)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Langpannekake Innlagt dato:2020-05-27
Oppdatert dato:2020-05-27