
Om en er tidlig eller sent ute med julekakene, eller kanskje bare nøyer seg med butikk-kaker, så er pepperkaker en klassiker som de fleste klarer å bake. I dag fins det og masse ferdig deig å få kjøpt slik at terskelen for å starte med pepperkaker er lav. Hjemme her pleier vi å bake diverse kaker, men har ofte havnet på julekake, kokosmakroner, havreflarn + noen andre. I år er det ombygging her i huset så julebaksten blir så som så, men da kommer vi sterkere tilbake neste år. Men pepperkake og julekake blir det nok, særlig julekake som er en måte å kvitte seg med tørkede fruktrester som ligge i skapet
Forresten her er 2 tegninger til pepperkakehus fra Meny og Matprat
Tegning pepperkakehus fra Matprat
Tegning pepperkakehus fra Meny
Pepperkakehus
1 hus
1 dl lys sirup
180 g sukker
150 g meierismør
1 dl kremfløte
350 g hvetemel
½ ts malt nellik
½ ts malt ingefær
½ ts pepper
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver
1 dl hvetemel , til utbaking
Ha sirup, sukker og smør i en kjele. Varm det opp, og rør til sukkeret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Ha i fløten og rør. Tilsett melet med krydder og bakepulver. Deigen blir fin hvis en spanderer på oss å sikte melet. Dekk til deigen og la den stå til neste dag.
Tegn mønster til huset i papp.
Bak deigen ut til 3-4 mm tykk leiv. Skal en ha store flater, lønner det seg å kjevle deigen på papirkledd plate og skjære den ut. Da forskyver ikke delene seg. Stek huset, kirken eller hva det måtte være. La delene ligge til neste dag.
Glaser huset og pynt det neste dag. Lim huset sammen med smeltet sukker. Pynt huset som du vil ha det, bruk melis med eggehvite til lim. Du kan gjerne pynte rundt med gjerde, dyr, kakemenn og stjerner.
I stekeovnen ved 175 grader i 10-12 minutter.
Pepperkakehus fra Egil Bratne
1 1/2 dl sirup,
80 g smør/margarin,
75 g sukker,
1 dl Viking Melk,
375 g hvetemel,
2 ts pomeransskall,
2 ts ingefær,
1/4 ts pepper,
2 ts natron
Steketemeratur: 180 C Steketid: 10 minutter
Kok opp sirup, margarin (smør), farin og Viking Melk. Avkjøl dette og tilsett siktet hvetemel blandet med krydder og natron. Dekk deigen godt til og la den stå kjølig et par timer. Imens, klipp ut eller tegn av mønsteret til huset.
Kjevle ut deigen ca. 3 mm tykk og legg den direkte på stekeplaten. Legg mønsterdelene oppå leiven og skjær ut delene med en skarp kniv. Husk hull for dører og vinduer samt den utsnittede døren. Stek delene og legg dem på rist for avkjøling.
Lag glasur av 4 dl melis, ca. 1 eggehvite og noen sitrondråper. Hell glasuren i et kremmerhus av matpapir og klipp av spissen slik at det blir passe stor åpning. Pynt alle delene før huset settes sammen. Bruk din egen fantasi når du pynter huset. Pass på at glasuren er tørr før huset settes sammen.
Smelt ca. 1/2 dl farin i stekepannen så farinen blir lys brun. Dypp de enkelte delene av huset i den seltede farinen og sett dem nøyaktig sammen på et stødig underlag. Sprøyt litt glasur over skjøtene.
Resten av deigen er fin å lage figurer av. Bruk ferdige former eller tegn på stiv kartong og klipp ut. Dekorer med resten av melisglasuren - gjerne tilsatt konditorfarge eller bruk dekorasjonsgelè.
Pepperkaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.11.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
250 g smør
2,5 dl sukker
2 dl sirup
4 dl melk
2 dl vann
2 ss kanel
1 ss malt nellik
1 ss natron
13 dl hvetemel
skåldede halve mandler
En god oppskrift på pepperkaker som vi bruker.Fremgangsmåte
Smelt smøret sammen med sirupen i en kjele. Mål opp sukkeret og hell det i en stor bakebolle sammen med alle krydderne. Hell over det smeltede smøret med sirupen og bland godt. Hell i vannet og bland igjen. La blandingen avkjøles noen minutter slik at den får romtemperatur.
Bland melet godt med natronen og ha det oppi deigen, som blir ganske løs. Arbeid sammen deigen med en tregaffel eller lignende.
La nå deigen hvile i kjøleskapet i 1-2 døgn før den kjevles ut. Legg den enten godt tildekket i bakebollen eller i en stor plastpose. I hviletiden får melet tid til å svelle slik at deigen blir meget lett å kjevle. Deigen kan også eltes litt før den kjevles ut.
Smør stekebrettet med litt margarin, eller bruk bakepapir. Kjevle ut litt deig om gangen, og stikk ut kakene med pepperkakeformer. Stek kakene midt i ovnen ved 200-225 C i 4-6 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
302,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
45,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Julens fineste pepperkaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
13.11.2011Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 dl lys sirup
1 dl sukker
200 g meierismør
1 stk egg
1 ts malt anis
1 ts malt kardemomme
½ ts pepper
½ ts malt nellik
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver
ca. 300 g hvetemel
Pepperkaker er enkelt å lage og er hyggelig å lage sammen, enten det er med venner eller barna.Fremgangsmåte
Smelt sirup, sukker og smør over svak varme. Avkjøl. Rør inn de øvrige ingrediensene. La deigen stå kjølig til neste dag.
Kjevle ut tynn leiv og stikk ut kakene. Stek kakene og avkjøl på rist. Oppbevar kakene i tett boks.
I stekeovnen ved 200 °C i 7-8 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
431,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
51,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Glutenfrie Pepperkaker med jyttemel
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.11.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Holmen CrispBildet er tatt av
Holmen CrispIngredienser
1/2 kg sirup
250 g farin
130 g smør
2 1/2 dl fløte
Ca. 1 kg Jyttemjøl Original
3 ts natron eller Bakepulver
1/2 ts pepper
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
1/ts kanel
Pepperkaker er veldig godt og MÅ til for å få ordentelig julestemning!Fremgangsmåte
Kok opp sirup, sukker, fløte og smør. Avkjøl. Rør inn Jyttemjøl, natron og krydder.
Deigen bør stå kjølig noen timer.
Lag pepperkaker, pepperkakehus eller sirupsnipper. Stekes ved 180 grader i
ca. 10 minutter.
Vi håper dere får en hyggelig samling i familien med baking av Pepperkaker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
483,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
33,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Pepperkaker 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
02.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
150 g meieriesmør
1 dl sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
ca. 450 g hvetemel
Hjemmelagde pepperkaker skaper fin julestemning og smaker utrolig godt i en mørk førjulstid.Fremgangsmåte
1. Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet.
2. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
3. Rør inn fløte.
4. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt lengst mulig.
5. Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk.
6. Stikk ut forskjellige figurkaker, legg dem på bakepapirkledd stekebrett og stek dem på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter.
7. Avkjøl kakene på rist.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
410,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
58,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gaffelpepperkaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.11.2017Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
200 g smør eller margarin
2 dl Sukker
2 ss Lys Sirup
2 ss rømme
2 ts kanel
1 ts malt kardemomme
1 ts ingefær
1 ts malt nellik
6 dl hvetemel
2 ts natron
Pynt
ca. 60 skåldede mandler uten skall
Fremgangsmåte
Svært lettlagde pepperkaker. Deigen skal ikke hvile. Den skal heller ikke kjevles eller skjæres.
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Rør smør, sukker og sirup sammen til en jevn og smidig blanding. Rør i rømme og krydder.
3. Bland mel og natron og rør det deretter inn i blandingen. Arbeid sammen til en deig.
4. Rull kuler, ca. 2 cm i diameter, og legg på bakepapirkledd plate. Trykk til hver kule med en gaffel. Legg en mandel på hver kake.
5. Stekes midt i ovnen i ca. 18 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
465,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
51,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pepperkaker med ingefær og lime
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.12.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Geir BrekkeBildet er tatt av
Katrine LunkeIngredienser
1,5 dl lys sirup (ca. 210g)
1,5 dl sukker (ca. 160g)
150 g Melange i folie
8 dl hvetemel (ca. 420g)
1 egg, lett pisket
2 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
Revet skall fra 3 lime
2 ts natron
For mange blir det ingen jul uten pepperkaker. Men selv om pepperkakebaking er en veletablert førjulstradisjon i mange norske hjem, kan det likevel være gøy å prøve noe nytt. Hva med pepperkaker med smaken av ingefær & lime.Fremgangsmåte
Bland sirup og sukker i en kjele og la blandingen koke opp. Ta kjelen av platen.
Tilsett Melange i små biter og la smelte under omrøring. La blandingen avkjøles noe, og rør deretter inn egget.
Bland krydder og natron inn i melet og rør dette sammen med de øvrige ingrediensene til en deig.
Legg deigen i en skål, dekk med plastfolie, og la den hvile i minst tolv timer i kjøleskapet.
Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir. Ta så mann- og koneformer og lag mann- og konekaker. Eller andre SPRØ pepperkakeformer.
Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir. Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
369,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Glutenfrie gode pepperkaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.12.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
PepperkakegallerietBildet er tatt av
Katrine LunkeIngredienser
1,5 dl mørk sirup
1,5 dl sukker
150 g Melange i folie
300 g rismel
80 g potetmel
50 g bokhvetemel
1 egg
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
1 ts bakepulver
Også de som ikke tåler gluten må kunne kose seg med pepperkakebaking til jul. Her finner du oppskrift på glutenfrie pepperkaker.
Om du bruker melange uten melk blir de og laktosefrieFremgangsmåte
Bland sirup og sukker i en kjele og la blandingen koke opp.
Ta kjelen av platen og tilsett Melange i små biter og la smelte under omrøring.
La blandingen avkjøles og tilsett deretter egg.
Bland krydder og natron i melet og rør dette sammen med øvrige ingredienser til deig.
Dekk med plastfolie og la stå på kjøl i 12 timer.
Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir og lag en haug med sprø pepperkaker.
Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir.
Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
380,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
63,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Julens fineste pepperkaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
13.11.2011Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 dl lys sirup
1 dl sukker
200 g meierismør
1 stk egg
1 ts malt anis
1 ts malt kardemomme
½ ts pepper
½ ts malt nellik
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver
ca. 300 g hvetemel
Pepperkaker er enkelt å lage og er hyggelig å lage sammen, enten det er med venner eller barna.Fremgangsmåte
Smelt sirup, sukker og smør over svak varme. Avkjøl. Rør inn de øvrige ingrediensene. La deigen stå kjølig til neste dag.
Kjevle ut tynn leiv og stikk ut kakene. Stek kakene og avkjøl på rist. Oppbevar kakene i tett boks.
I stekeovnen ved 200 °C i 7-8 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
431,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
51,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pepperkaker med chili og appelsin
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
02.12.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Tomas E. KarlsenBildet er tatt av
MillsIngredienser
210 g lys sirup
150 g demararasukker (rårørsukker)
150 g Melange i folie
4 g chili, tørket, malt/knust
2 appelsin, skallet av disse (zest)
420 g hvetemel
1 egg, lett pisket
4 g ingefær, malt
4 g nellik, malt
4 g kanel, malt/raspet
16 g natron
8 g vaniljesukker
Pepperkakebaking er for mange synonymt med jul. En ny undersøkelse YouGov har gjennomført for Melange viser at nær én av tre nordmenn planlegger juleverksted med pepperkakebaking i år.
I undersøkelsen kommer det fram at deigen er nesten like viktig som den ferdige pepperkaken. Mer enn syv av ti «smugspiser» nemlig pepperkakedeig mens de baker pepperkaker. Da er det bokstavelig talt godt å gjøre en ny vri på de tradisjonelle pepperkakene. Piff opp deigen med knuste tyrkisk pepper-drops eller tilsett dine favorittsmaker.
Husk å lage dobbel porsjon når du skal ha pepperkakeverksted, for pepperkaker med smak er helt uimotståelig godt!Fremgangsmåte
Riv skallet fra en appelsin i tynne strimler, unngå å få med det hvite i skallet.
Lys sirup, demararasukker, chili og appelsinskall varmes til sukkeret har løst seg opp. Trekk vekk fra varmen og rør inn Melange i biter. Avkjøl noe og rør inn egget.
Bland sammen mel, natron, vaniljesukker og resten av krydderne. Rør dette sammen med det våte til en fin deig. Legg deigen i en bolle og dekk til med plast før den settes i kjøleskap for å hvile i minst tolv timer.
Kjevles ca. 3 mm tykt, legges på stekebrett med bakepapir og stekes i forvarmet ovn på 180 grader. Kakene er ferdige når de er lysebrune. Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes. Oppbevares i tett boks etter de er avkjølt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
283,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
45,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hellstrøms Pepperkaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.11.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Eivind HellstrømBildet er tatt av
Moestue Grape SelectionsIngredienser
1 dl sukker
1 dl sirup
150 g smør
1 ts kardemomme
2 ts nellik
2 ts kanel
ca. 1 ts ingefær
6 dl hvetemel
½ ts bakepulver
Hellstrøm ringer julen inn:
I anledning den nært forestående høytiden kommer mesterkokkens gløgg og juleakevitt i splitter nye utgaver. Og i sammenheng med dette blir det og sendt ut en del gode juleoppskrifter til media. Jeg har og fått disse og publiserer dem, men i tillegg har jeg kalkulert og beregnet dem for både pris, næringsinnhold og allergener. Her er pepperkakene.Fremgangsmåte
Ha sukker, sirup, smør og krydder i en kjele. Varm opp under omrøring til alt er
smeltet. Avkjøl før du blander inn hvetemel og bakepulver.
Elt deigen godt
sammen, pakk den inn i plastfolie og la den stå kaldt natten over.
Kjevl ut til
hus, hjerter eller stjerner i forskjellige størrelser og legg dem på et stekebrett.
Stek pepperkakene i stekeovnen på 180 grader i ca. 10-12 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
428,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
59,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pepperkaker Xmas cookies
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.12.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Geir BrekkeBildet er tatt av
Katrine LunkeIngredienser
1,5 dl lys sirup (ca. 210g)
1,5 dl sukker (ca. 160g)
150 g Melange i folie
8 dl hvetemel (ca. 420g)
1 egg, lett pisket
1 vaniljestang
1 ts malt Muskatnøtt
1 ts malt Kardemomme
1 ts malt Koriander
1 ts Kanel
2 ts natron
For mange blir det ingen jul uten pepperkaker.
Men selv om pepperkakebaking er en veletablert førjulstradisjon i mange norske hjem, kan det likevel være gøy å prøve noe nytt.
Hva med pepperkaker med smaken av kardemomme, eller muskatt, koriander & vanilje?Fremgangsmåte
Åpne vaniljestangen og skrap innholdet ut. Gni dette inn i sukkeret. Bland sirup og sukker i en kjele, tilsett vaniljestang. La blandingen koke opp. Ta kjelen av platen. Tilsett Melange i små biter og la smelte under omrøring. La blandingen avkjøles noe, ta ut vaniljestangen og rør deretter inn egget.
Bland krydder og natron inn i melet og rør dette sammen med de øvrige ingrediensene til en deig.
Legg deigen i en skål, dekk med plastfolie, og la den hvile i minst tolv timer i kjøleskapet.
Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir. Ta så mann- og koneformer og lag mann- og konekaker. Eller andre SPRØ pepperkakeformer.
Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir. Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
383,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
60,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sunnere pepperkaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.05.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
150 g smør
1 dl FiberSirup Gold
150 g Sukrin Gold
1 dl kremfløte
5 dl hvetemel (300 g)
1 dl FiberFin (60 g)
½-1 ts nellik
½-1 ts ingefær
½-1 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 dl hvetemel til utbaking
Endelig går det an å lage litt sunnere pepperkaker som smaker like godt som du er vant til.Fremgangsmåte
Bland FiberSirup, Sukrin Gold og smør i en kjele, og varm opp til Sukrinen er helt oppløst. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør inn fløte først, så hvetemel, FiberFin, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå i romtemperatur til du skal bake ut pepperkakene.
Kna deigen og kjevle ut leiven til 3 mm tykkelse. Stikk ut figurer. Stek på plate med bakepapir på 175°C i 8-10 minutter. Avkjøl pepperkakene på rist.
Merk:
Når disse pepperkakene er nystekte, er de litt mykere enn vanlige pepperkaker.
Oppbevarer man de i en kakeboks i et par dager, blir de like sprøe og gode som du er vant til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
315,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Glutenfrie pepperkaker med semper
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.12.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
SemperBildet er tatt av
MenyIngredienser
150 g smør
1 dl sukker
0,8 dl mørk sirup
1 ss kanel
1 ss malt ingefær
1,5 ts malt kryddernellik
1 ts kardemomme malt
2 stk egg
7 dl semper mix
Peppekaker hører julen til og er en tradisjonsrik julekake. Dette er en oppskrift uten hvetemel!Fremgangsmåte
Smelt smør, sukker, sirup, krydder og avkjøl blandingen. Rør i egg og 6 dl miks (Semper Fin Miks eller Semper Lavprotein Miks.) 1 dl brukes til utbaking.
La deigen hvile i kjøleskapet over natten. Kjevle ut og lag kaker med pepperkakeformer. Stekes ved 200 °C i ca 5 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
391,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
54,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:966