Fotograf:
Mills
Pepperkakebaking er for mange synonymt med jul. En ny undersøkelse YouGov har gjennomført for Melange viser at nær én av tre nordmenn planlegger juleverksted med pepperkakebaking i år.
I undersøkelsen kommer det fram at deigen er nesten like viktig som den ferdige pepperkaken. Mer enn syv av ti «smugspiser» nemlig pepperkakedeig mens de baker pepperkaker. Da er det bokstavelig talt godt å gjøre en ny vri på de tradisjonelle pepperkakene. Piff opp deigen med knuste tyrkisk pepper-drops eller tilsett dine favorittsmaker.
Husk å lage dobbel porsjon når du skal ha pepperkakeverksted, for pepperkaker med smak er helt uimotståelig godt! Oppskriften inneholder
283 Kalorier,
45 g Karbo,
4 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pepperkaker med chili og appelsin er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
4533 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pepperkaker med chili og appelsin!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 283.05 | 4 006.40 | Kcal |
Protein | 4.48 | 63.41 | gram |
Karbohydrat | 45.12 | 638.65 | gram |
Kostfiber | 2.14 | 30.29 | gram |
Fett | 8.93 | 126.40 | gram |
Mettet fett | 3.41 | 48.27 | gram |
Salt | 1.00 | 14.19 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.88 | Kr 40.76 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 415 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 63,76 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Riv skallet fra en appelsin i tynne strimler, unngå å få med det hvite i skallet.
Lys sirup, demararasukker, chili og appelsinskall varmes til sukkeret har løst seg opp. Trekk vekk fra varmen og rør inn Melange i biter. Avkjøl noe og rør inn egget.
Bland sammen mel, natron, vaniljesukker og resten av krydderne. Rør dette sammen med det våte til en fin deig. Legg deigen i en bolle og dekk til med plast før den settes i kjøleskap for å hvile i minst tolv timer.
Kjevles ca. 3 mm tykt, legges på stekebrett med bakepapir og stekes i forvarmet ovn på 180 grader. Kakene er ferdige når de er lysebrune. Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes. Oppbevares i tett boks etter de er avkjølt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Tomas E. Karlsen
(Intern: 30635)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker
Innlagt dato:2013-12-02
Oppdatert dato:2013-12-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift