Fotograf:
Katrine Lunke
For mange blir det ingen jul uten pepperkaker.
Men selv om pepperkakebaking er en veletablert førjulstradisjon i mange norske hjem, kan det likevel være gøy å prøve noe nytt.
Hva med pepperkaker med smaken av kardemomme, eller muskatt, koriander & vanilje? Oppskriften inneholder
383 Kalorier,
60 g Karbo,
6 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pepperkaker Xmas cookies er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3352 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pepperkaker Xmas cookies!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 383.48 | 3 846.84 | Kcal |
Protein | 6.20 | 62.19 | gram |
Karbohydrat | 60.02 | 602.08 | gram |
Kostfiber | 2.60 | 26.08 | gram |
Fett | 12.60 | 126.40 | gram |
Mettet fett | 4.83 | 48.45 | gram |
Salt | 0.82 | 8.19 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.36 | Kr 33.71 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 003 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 62,6 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Åpne vaniljestangen og skrap innholdet ut. Gni dette inn i sukkeret. Bland sirup og sukker i en kjele, tilsett vaniljestang. La blandingen koke opp. Ta kjelen av platen. Tilsett Melange i små biter og la smelte under omrøring. La blandingen avkjøles noe, ta ut vaniljestangen og rør deretter inn egget.
Bland krydder og natron inn i melet og rør dette sammen med de øvrige ingrediensene til en deig.
Legg deigen i en skål, dekk med plastfolie, og la den hvile i minst tolv timer i kjøleskapet.
Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir. Ta så mann- og koneformer og lag mann- og konekaker. Eller andre SPRØ pepperkakeformer.
Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir. Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Geir Brekke
(Intern: 31777)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker
Innlagt dato:2014-12-08
Oppdatert dato:2014-12-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift