Nå før jul er det ikke lett å snike seg unna de tradisjonelle julekakene. Om en ikke baker selv, så dukker de opp på kafeer, i butikker og bakeri. Og det er oppskrift på oppskrift i media om 7 slag til jul, populære småkaker til jul osv. Men her er noen gode kaker som kan brukes til jul, men som ikke alle har hørt om. + noen brød man kan bake til jul. Og stort sett fritt for tørre småkaker. La dere inspirere under her:
Lykke til
Og som vanlig er alle nærings og allergen beregnet.
Valnøttbrød med deilig smak av appelsin
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
06.11.2020Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
RegalBildet er tatt av
RegalIngredienser
9 dl (540 g) Regal Siktet Hvetemel
200 g surdeig av rug
2 dl (120 g) Regal Sammalt Rug Fin
4 dl kaldt vann
10 g gjær
3 dl (140 g) valnøtter
2 ts salt
15 g hakket appelsinskall
0,5 dl (30 g) brunt sukker
Til formen:
0,25 – 0,5 dl olje
Fantastisk godt valnøttbrød med deilig smak av appelsin.Fremgangsmåte
1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett vannet og rør til gjæren er oppløst. Tilsett surdeig av rug, mel, valnøtter, salt, appelsinskall og brunt sukker. Elt deigen på lav hastighet i 8 minutter. Fortsett på høyere hastighet i ytterligere 8 minutter. Smør en stor ildfast form (eller en stor plastbeholder) med olje. Legg i deigen og dekk formen/beholderen med plast.
2. La deigen hvile i en time i romtemperatur.
3. Trykk luften ut av deigen. Brett så deigen sammen som en konvolutt, vend den og pass på at bunnen fremdeles er tilstrekkelig smurt.
La deigen hvile i formen/beholderen i ytterligere 30 minutter.
4. Hell deigen ut på en melet (fullkornsrugmel) overflate. NB! Ikke press ut gassboblene i deigen! Del deigen på midten i to like store emner. Lag runde emner ved å brette deigen mot midten av emnet. Legg kjøkkenhåndklær i bunnen av to boller, og strø på mel. Legg i emnene. Dekk til med rene håndklær eller plast.
5. La emnene heve i 1 time.
6. Ta av kjøkkenhåndklærne og legg de runde emnene over på en bakeplate dekket av bakepapir.
7. Forvarm ovnen til 275 °C.
8. Sett bakeplaten i nederste del av ovnen og skru samtidig varmen ned til ca. 200 °C.
9. Etter 10 minutters baking åpner du ovnsdøren i 5 sekunder for å slippe ut damp. Gjenta etter 20 minutter. Total steketid ca. 30 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
262,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tropisk aroma til jul og fest
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.12.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
220 g romtemperert smør
3 dl sukker
4 stk romtempererte egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1 ts malt muskat
2 dl melk
3 ss kakaopulver
Sjokoladekrem:
180 g melis
1 ss kakaopulver
35 g romtemperert smør
2- 3 ss kaffe
En utrolig god kake med en søt stjerneoverraskelse i midten. Dette blir nok manges julefavoritt.Fremgangsmåte
1. Rør smør og sukker lyst og luftig.
2. Rør inn eggene, ett om gangen.
3. Sikt hvetemel, bakepulver, og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse. Kakaoen venter du med. Rør til slutt inn melken.
4. Del røren i to og rør inn kakaopulveret i ene halvdelen.
5. Fordel den lyse røren i en liten brødform kledd med bakepapir.
6. Stek den lyse kaken midt i ovnen på 180° i ca. 35 minutter. La kaken hvile 10 min i formen før du hvelver den over på en rist til videre avkjøling.
7. Skjær kaken i 1 cm tykke stykker og stikk ut stjerner.
8. Legg litt av den mørke røren i bunnen av en brødform kledd med bakepapir og stable de lyse stjernene tett i tett etter hverandre. Hell over resten av en mørke røren så du fyller formen.
9. Stek hele kaken midt i ovnen på 180° i 35–40 minutter. La kaken hvile 10 min i formen før du hvelver den over på en rist til videre avkjøling.
Sjokoladekrem:
10. Rør sammen siktet melis, kakao og smøret. Tilsett lunken kaffe og rør til du får en glatt glasur. Strykes på kaken når den er avkjølt.
Tips! Pynt kaken med hvite sjokoladestjerner.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
358,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Krydret eple- og valnøttkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
13.12.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
3 syrlige epler i terninger
3 dl Dansukker Lys Sirup
3 egg
2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ts vaniljesukker
1 1/2 dl solsikkeolje
6 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts natron
1 ss malt kanel
1 ts malt kardemomme
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts flaksalt
2 dl hakkede valnøtter
Glasur
2 1/2 dl Dansukker Melis
4 ss kremfløte
1 dl kremost
2 ts vaniljesukker
3 ss vann (ev. mer etter behov)
Kake som ser avansert ut. Saftig og god, passer til selskap i for eksempel julen.Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175 °C, og smør en 2-liters rund kakeform.
Rør sammen epleterninger, sirup, egg, muscovadorørsukker, vaniljesukker og olje i en stor bolle.
Bland de tørre ingrediensene i en annen bolle, og rør deretter dette inn i epleblandingen, litt om gangen, til det blir en jevn røre. Tilsett valnøttene.
Hell røren i formen, og stek kaken midt i ovnen i 55–60 minutter. Ta kaken ut og avkjøl.
Til glasuren blandes alle ingrediensene jevnt i en kjøkkenmaskin. Tilsett eventuelt mer vann hvis glasuren blir for tykk.
Spre over kaken og la stivne i kjøleskapet i minst 20 minutter før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
312,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Bløt sjokoladekake med kirsebærsaus
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.12.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
SJOKOLADEKAKE:
250 g kokesjokolade
250 g smør
4 stk egg
200 g melis
125 g hvetemel
½ dl sterk kaffe
KIRSEBÆRSAUS:
1 boks hermetiske kirsebær (stenfrie)
ca. 3 ss kirsebærlikør
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
ca. 3 ss melis
frøene fra ½ stk vaniljestang
EVT. FRISKE MYNTEBLADER
Denne sjokoladekaken er lettvint å bake, og super å fryse. Server porsjonsstykker med iskrem eller pisket crème fraîche og kirsebærsaus.Fremgangsmåte
1. Brekk sjokoladen i små biter og ha dem i en kjele med smør. Smelt sjokolade og smør ved svak varme. Ikke rør det sammen før sjokoladen er helt myk.
2. Visp egg og melis sammen og hell i sjokolade-/smørblandingen under omrøring. Vend til slutt inn melet.
3. Hell røren i en springform, ca. 24 cm i diameter, dekket med bakepapir i bunnen.
4. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter til den har hevet seg langs kanten, men fortsatt er bløt i midten. Avkjøl kaken i formen. Kaken skal ha bløt, kremaktig kjerne.
5. Hold av noen kirsebær til pynt. Ha resten av kirsebærene med lake i en kjele. Mos bærene med en gaffel og kok opp. Sil sausen og kok den litt inn. Smak til med likør.
6. Del kaken i 12 like store stykker og anrett på desserttallerkener.
7. Splitt 1/2 vaniljestang og skrap ut frøene. Ha frøene i en bolle med crème fraîche og melis. Pisk til stiv krem. Lag små ”egg” med ei vætet skje og legg ”eggene” på toppen av hvert kakestykke.
8. Legg på litt kirsebærsaus på hver tallerken og noen hele kirsebær. Pynt gjerne med strimlet appelsinskall som er lettkokt i sukkerlake og friske mynteblader.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
367,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Red velvet cake juleutgave
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.12.2020Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
Kakebunn:
150 g smør
3 dl sukker
2 egg
5 dl hvetemel
1 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ½ dl kulturmelk
1 ½ ts kraftig rød konditorfarge
2 ss melk
melk eller eplejuice til dynking
Smørkrem:
200 g smør
200 g kremost naturell
500 g melis
skall og saft av ½ sitron
Pynt:
100 g frosne rips
10 rosa sjokoladekuler
4 kvister frisk timian
Red velvet cake er en amerikansk klassiker. Den røde sjokoladebunnen kombinert med deilig hvit smørkrem vil fort bli en suksess på kakebordet til jul.Fremgangsmåte
Ha romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Pisk til blandingen har blitt luftig og hvit.
Tilsett ett og ett egg om gangen, pisk godt mellom hvert egg.
Ha i resten av ingrediensene til kakebunnen. Kjør i kjøkkenmaskinen til blandingen har blitt jevn og godt blandet. Hell røren over i en smurt kakeform på cirka 22 cm i diameter.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time. Test med en kakenål eller tynn trepinne for å se om den er ferdigstekt. Avkjøles på rist.
Lag smørkrem. Ha romtemperert smør, kremost, melis og sitron i en kjøkkenmaskin og pisk til blandingen har blitt luftig og kremete.
Montering: La kaken avkjøles helt før den deles i to. Dynk med melk eller eplejuice på begge bunnene. Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat og smør på et lag smørkrem (cirka 1/3 av kremen). Legg den andre bunnen oppå. Smør resten av kremen på toppen og sidene av kaken. Kaken kan med fordel settes kjølig frem til servering. Da får smørkremen satt seg.
Pynt med frosne rips, sjokoladekuler og timiankvister før servering.
Oppskrift fra
Matprat.noRaskt næringsinnhold
Denne retten har
351,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
45,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Butterkake med safran
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
04.11.2020Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
RegalBildet er tatt av
RegalIngredienser
12,5g (1/4 pk) fersk gjær for søte deiger
2,5 dl kald melk
0,5g safran
75g romtemperert smør
1 klype salt
0,75 dl sukker
450g (7,5dl) Regal hvetemel
Pensling:
egg og perlesukker
Fyll:
75g smø
1 ss vaniljesukker
50-75g mandelmasse (ev. 1 dl rosin eller syltet appelsinskall)
Dette er en saftig butterkake/smørkake med safran. Deigen får heve kaldt i kjøleskapet, gjerne over natten, for en tydeligere smak. Test gjerne også vanlige boller med safran!Fremgangsmåte
Smuldre opp gjæren i en bolle og hell over melken. Ha i smøret og tilsett resten av ingrediensene, men spar ½ dl mel til kjevling.
Elt deigen til den er smidig, ca. 5 minutter med maskin eller 10 minutter for hånd. Tilsett mer mel om deigen er kladdete, men den skal ikke være for fast. En løsere deig gir bedre resultat. Legg deigen ut på benken med mel og del den i to deler.
Smør en rund form, ca. 25 cm i diameter, gjerne med avtagbar kant. Ha godt med mel på benken før du kjevler ut deigen, den skal kjevles til en avlang kake. Ha på smør og strø vaniljesukker over. Riv over mandelmasse og strø eventuelt over rosin eller appelsinskall. Gjør det samme med den andre deigen.
Rull sammen hver deig til en lang rullekake. Del hver rull i 12-14 biter. Legg bollene i to former, med snittsiden opp.
Dekk med plastfolie eller plastpose og sett de i kjøleskapet i 8-10 timer.
Varm opp ovnen til 225°C. Ta formen ut av kjøleskapet og sett den gjerne i nærheten av ovnen så den blir romtemperert sli kat bollene hever opp. Pensle med vispet egg og strø perlesukker over.
Stek deigene nederst i ovnen i 15-25 minutter, til bollene får en gyllen farge. Ta kaken forsiktig ut av formen og sett den på en rist til avkjøling.
Tips!
Vil du bake vanlige safranboller i stedet, så steker du bollene midt i ovnen i 8-15 minutter og la de avkjøles under et håndkle.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
338,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
41,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Julebrownies
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.11.2012Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
200 g mørk sjokolade, 70% kakao
200 g smør
4 stk. egg
3 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Til pynt:
1 ss kakaopulver
1 pk tørket aprikos (á 80 g)
2 pk med tranebær, pecan- og pistasjnøtter nøtteblanding (á 70 g)
3 ss flytende honning
0,5 ts malt kanel
En saftig og litt seig brownie er noe alle liker. Her har vi toppet brownie-bitene med deilige julesmaker. Knasende nøtter, søt tørket frukt, klissete honning og duftende kanel får deg i skikkelig julestemning!Fremgangsmåte
1. Forvarm stekeovn til 150 °C.
2. Finhakk sjokolade og ha den i en glassbolle sammen med smør. Sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker (vannbad) til sjokoladen har smeltet.
3. Sett bollen tilbake på kjøkkenbenken og ha i egg. Bruk en visp og rør godt slik at alt blander seg. Ha deretter i sukker.
4. Tilsett hvetemel og bakepulver til slutt, og rør alt godt sammen.
5. Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i langpannen og stryk den utover.
6. Stek kaken i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken og del den i biter. Sikt litt kakaopulver over bitene.
7. Bland sammen nøtter, tørket frukt, honning og kanel i en bolle, og legg det på toppen av brownie-bitene rett før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
386,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
49,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Baileys mini muffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent kildeBildet er tatt av
Ukjent kildeIngredienser
150 g sjokolade
100 g smør
1 dl melk
1 dl Baileys Coffee
3 egg
200 g sukker
250 g mel
1 ts bakepulver
2 ts kakao
Glasur:
150 g smør
200 g melis
3 ss Baileys Coffee
Fremgangsmåte
Smelt smør i en kjele og tilsett sjokolade, melk og Baileys Coffee.
La dette smelte sammen til en jevn masse. Pisk så eggene sammen med sukker til en tykk eggedosis. Bland forsiktig sjokoladeblandingen i eggedosisen, og tilsett siktet mel, kakao og bakepulver. Bland alt godt sammen.
Ha så røren i små muffinsformer, bruk gjerne en sprøytepose.
Stekes i ovn ved 180 grader, i ca. 8 min.
Romtemperert smør blandes med melis og Baileys Coffee. Pisk dette godt sammen og ha glasuren over i en sprøytepose. Da muffinsene er avkjølt, has glasuren på.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
404,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
47,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Multekake til julaften
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.12.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
Bunn:
40 g mandler (du kan også bruke andre nøtter)
12 g hvetemel
60 g eggehvite
60 g sukker
Multegelé:
400 g multer
75 g sukker
½ dl vann
6 stk gelatinplater
Ostekrem:
6 stk gelatinplater
1 dl pasjonsfrukt- eller appelsinjuice
500 g kremost naturell
300 g sukker
1 dl appelsinjuice
6 dl kremfløte
Marengs:
80 g sukker
100 g eggehvite (ca. 3 egg)
200 g multesyltetøy til å glasere kaken
En storslagen multekake med ostekrem. Serverer du denne på julaften så imponerer du de fleste! Kan lages flere dager i forveien og fryses frem til den skal spises. Denne kan og serveres ved de store anledninger.Fremgangsmåte
Bunn:
1. Hakk mandlene sammen med hvetemelet i en foodprosessor.
2. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn.
3. Vend mandelblandingen inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott.
4. Hell røren over i en smurt springform på 22 cm i diameter og stek på 180 °C midt i ovnen i 20–30 minutter. Avkjøl på rist.
Gelé:
1. Kjør bærene i en foodprosessor og press puréen gjennom en sil slik at du får ut stenene. Du trenger 2 dl ferdig puré.
2. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter.
3. Ha puré, vann og sukker i en kjele og varm til kokepunktet.
4. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Hell alt over i en liten form så det blir 2–3 cm tykt.
5. Sett i fryseren til den stivner, det er ingen fare om den fryser. Kutt i biter og la dem ligge i fryseren til de skal brukes.
Ostekrem:
1. Bløtlegg gelatinen i vann i ca. 5 minutter.
2. Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice til en glatt masse i en foodprosessor.
3. Varm appelsinjuicen til kokepunktet og trekk kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen.
4. Tilsett appelsinjuicen i osteblandingen og rør den godt inn. Du kan gjerne bruke en foodprosessor.
5. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen ved hjelp av en slikkepott.
Marengs:
1. Pisk sukker og eggehvite til stiv marengs.
Montering:
1. Løsne ringen fra kakebunnen. Vask ringen og plasser den på en flat tallerken med bakepapir under.
2. Legg mandelbunnen i bunnen av ringen og fyll ostekrem til halvveis opp på ringen. Legg i biter med multegelé og fyll på med ostekrem til toppen av ringen. Stryk med en palett så kaken blir helt jevn.
3. La kaken stå i fryseren over natten eller til den er gjennomfryst.
4. Ta kaken ut av fryseren ca. 4 timer før den skal serveres, og dekk toppen av kaken med multesyltetøy. Varm ringen med et varm fuktig håndkle så den løsner lettere. Ringen må fjernes før kaken settes til tining i kjøleskapet.
5. Før servering smører du marengs langs sidene av den kaken, og brenn av med en skibrenner.
Dekorer kaken etter eget ønske. Her er brukt makroner
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
239,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
23,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Glutenfri mandelkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.11.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
200 g mandler
4 egg
200 g Dansukker Demerarasukker
1 ss revet ubehandlet sitronskall
1 ts finhakket rosmarin
1 ts vaniljesukker
Pynt
Dansukker Melis
Strimlet ubehandlet sitronskall
Til formen
Margarin
Dansukker Demerarasukker
Bruk liten langpanne på disse kakene, og del dem i ruter før serveringFremgangsmåte
Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem. Visp egg og sukker til lys eggedosis. Ha i de andre ingrediensene. Hell røren i en smurt form, 20 x 30 cm. Stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist. Skjær kaken i ruter.
Sikt melis over kaken og strø på revet sitronskall ved servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
375,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Julebrød med cola
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
23.11.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
75 g gjær
1 liter coca cola eller vann ?
1 dl olje ?
1 ss sukkerkulør
1/2 dl fibrex
1/2 dl linfrö
2 ts salt ?
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 dl eplemos ?
3 dl kulturmelk
1 ss malt pomeransskall ?
1/2 ts malt kardemomme ?
1 ts malt kanel
1 dl rosiner, kan sløyfes?
6 dl grovt sammalt rugmel ?
18 dl hvetemel
Ekstra vri på julebrødet med coco cola i deigen. Tips fra Dansukker.Fremgangsmåte
Smør to avlange bakeformer 2,0 liter. Smuldre gjæren i en bolle. Varm opp coca cola og olje til 37 °C (fingervarmt). Hell deigvæsken over gjæren og rør til den har løst seg opp. Tilsett sukkerkulør, fibrex og linfrø og la det stå i 10 minutter.
Bland i salt, sirup, eplemos, kulturmelk og krydder. Tilsett rosiner, rugmel og hvetemel og bland godt. Hell deigen i formene og dekk til. La dem heve i ca. 40 minutter. Sett ovnen på 200 °C. Stek på nederste rille i ovnen i ca. 60 minutter. La brødene stå i formene noen minutter før de legges på rist. Avkjøl dem under et bakeklede.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
221,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
38,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bubble kake med peppernøtter
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.12.2020Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
Myk pepperkakebunn:
4 romtempererte egg
150 g brunt sukker
100 g sukker
100 g smør
ca. 330 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ½ ts malt kanel
½ ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
1 ½ dl yoghurt naturell eller rømme
Hvit sjokolademousse:
300 g hvit sjokolade
4 gelatinplater
6 dl kremfløte
2 romtempererte egg
Sjokoladekrem:
300 g hvit sjokolade
200 g smør
200 g melis
Pynt:
ca. 80 peppernøtter
Bruk julens peppernøtter til å skape en fest av en bubble cake! Myk kakebunn med julekrydder og hvit sjokolademousse mellom lagene gir en fin kontrast til de sprø peppernøttene.Fremgangsmåte
Lag kakebunnen først: Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til lett eggedosis.
Smelt smøret og la det avkjøles.
Bland sammen mel, bakepulver og krydder og bland vekselvis det tørre og yoghurt inn i eggedosisen. Det er viktig at du ikke rører for mye, så bruk gjerne en håndvisp.
Hell i det smeltede smøret, og rør forsiktig til alt er blandet.
Fordel røren i tre små kakeformer (15 cm i diameter), eller stek kaken i en liten langpanneform. Husk bakepapir!
Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 25–35 minutter. Sjekk med en kakepinne eller et grillspyd i tre om kaken er ferdig stekt. Stikk i midten av kaken, fester det seg røre på pinnen må den steke litt til. Avkjøl på rist.
Hvis du stekte kaken i langpanneform: Stikk ut 3 runde sirkler med diameter på 14-15 cm.
Lag sjokolademousse:
Knekk sjokolade i biter, eller finhakk den. Ha den i en skål/bolle og smelt sjokoladen over vannbad.
Legg gelatin i bløt i 5 minutter.
Pisk kremfløte til en myk og lett krem.
Når sjokoladen har smeltet, klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sjokoladen.
Rør inn romtempererte egg.
Vend forsiktig den piskede kremen inn i sjokoladen (pass på at ikke sjokoladen er for varm, da kan kremen sprekke). La moussen tykne litt før du monterer kaken.
Montering:
Legg en kakebunn ned i en kakeform på ca. 15 cm kledd med bakepapir. Ha halvparten av sjokolademoussen over i formen, legg på en ny bunn og fyll i resten av moussen, avslutt med den siste bunnen. Sett kaken kaldt til moussen stivner.
Kaken kan gjerne stå til dagen etter før den pyntes.
Lag sjokoladekrem:
Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
Pynting:
Smør det meste av sjokoladekremen på kaken.
Pynt kaken med peppernøtter, bruk litt sjokoladekrem til å feste peppernøttene på kaken. Sprøyt eventuelt resten av sjokoladekremen mellom peppernøttene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
402,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
38,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
25,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Black forest muffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.11.2015Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
160 gr smør
120 gr sukker
3 egg
150 gr hvetemel
4 ss kakaopulver
2 ts bakepulver
350 gr hermetiske kirsebær eller frosne
1 plate mørk kokesjokolade i biter (ta vare på ett par biter til pynt)
12 røde cocktailbær
3 dl kremfløte pisket
Vi har tidligere lagd Black Forest kake. Her er en muffins versjon. Vi brukte vanlige hermetiske kirsebær fra glass i disse, men pyntet med røde cokctailbær som ser bedre ut. Ikke bruk kirsebærsaften
Rett og slett utrolig god. Er jo nesten julekake da formene våre har julemotiv:)
Black Forest kake er tunge greier men vanvittig godt. I flere andre land selger Starbucks disse i sine kaffebarer, og det var her jeg fikk prøve det for første gang. Men en blir jo garantert kvalm når en går derfra!
PS: Ang når det står vende inn
Om en bruker mikser på slike kaker skal bare de våte ingrediensene piskes. Det tørre rører du inn forsiktig med en sleiv eller slikkepott. Bruker en for mye mikser blir det veldig jevnt men og veldig kompakt resultat. Og det er ikke alltid ønskelig. Det samme er poenget når man vender inn eggehviterFremgangsmåte
Miks mykt smør og sukker til det er jevnt. Ha i egg og pisk innimellom. Bruk så en sleiv og vend inn mel, bakepulver, kakao, hakkede kirsebær og sjokolade. Ikke bruk mikser her for da blir de for kompakte.
Helles i doble store muffinsformer
Bakes ved 175 grader i ca 20-30 minutter. Bruk en bakepinne til å sjekke.
Pisk kremfløte og pynt med denne. Dryss med reven sjokolade og ett kirsebær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
352,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
32,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3314