Gode julekaker utenom det vanlige


Oppdatertdato: 2021-12-18 Tema: Jul Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nå før jul er det ikke lett å snike seg unna de tradisjonelle julekakene. Om en ikke baker selv, så dukker de opp på kafeer, i butikker og bakeri. Og det er oppskrift på oppskrift i media om 7 slag til jul, populære småkaker til jul osv. Men her er noen gode kaker som kan brukes til jul, men som ikke alle har hørt om. + noen brød man kan bake til jul. Og stort sett fritt for tørre småkaker. La dere inspirere under her:
Lykke til

Og som vanlig er alle nærings og allergen beregnet.

Annonse



Valnøttbrød med deilig smak av appelsin


Prøv også Valnøttbrød med deilig smak av appelsin.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 06.11.2020
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Regal
Bildet er tatt av Regal

Ingredienser

9 dl (540 g) Regal Siktet Hvetemel
200 g surdeig av rug
2 dl (120 g) Regal Sammalt Rug Fin
4 dl kaldt vann
10 g gjær
3 dl (140 g) valnøtter
2 ts salt
15 g hakket appelsinskall
0,5 dl (30 g) brunt sukker

Til formen:
0,25 – 0,5 dl olje


Fantastisk godt valnøttbrød med deilig smak av appelsin.


Fremgangsmåte

1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett vannet og rør til gjæren er oppløst. Tilsett surdeig av rug, mel, valnøtter, salt, appelsinskall og brunt sukker. Elt deigen på lav hastighet i 8 minutter. Fortsett på høyere hastighet i ytterligere 8 minutter. Smør en stor ildfast form (eller en stor plastbeholder) med olje. Legg i deigen og dekk formen/beholderen med plast.
2. La deigen hvile i en time i romtemperatur.
3. Trykk luften ut av deigen. Brett så deigen sammen som en konvolutt, vend den og pass på at bunnen fremdeles er tilstrekkelig smurt.

La deigen hvile i formen/beholderen i ytterligere 30 minutter.

4. Hell deigen ut på en melet (fullkornsrugmel) overflate. NB! Ikke press ut gassboblene i deigen! Del deigen på midten i to like store emner. Lag runde emner ved å brette deigen mot midten av emnet. Legg kjøkkenhåndklær i bunnen av to boller, og strø på mel. Legg i emnene. Dekk til med rene håndklær eller plast.
5. La emnene heve i 1 time.
6. Ta av kjøkkenhåndklærne og legg de runde emnene over på en bakeplate dekket av bakepapir.
7. Forvarm ovnen til 275 °C.
8. Sett bakeplaten i nederste del av ovnen og skru samtidig varmen ned til ca. 200 °C.
9. Etter 10 minutters baking åpner du ovnsdøren i 5 sekunder for å slippe ut damp. Gjenta etter 20 minutter. Total steketid ca. 30 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 262,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Tropisk aroma til jul og fest


Prøv også Tropisk aroma til jul og fest.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

220 g romtemperert smør
3 dl sukker
4 stk romtempererte egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1 ts malt muskat
2 dl melk
3 ss kakaopulver

Sjokoladekrem:
180 g melis
1 ss kakaopulver
35 g romtemperert smør
2- 3 ss kaffe


En utrolig god kake med en søt stjerneoverraskelse i midten. Dette blir nok manges julefavoritt.


Fremgangsmåte

1. Rør smør og sukker lyst og luftig.
2. Rør inn eggene, ett om gangen.
3. Sikt hvetemel, bakepulver, og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse. Kakaoen venter du med. Rør til slutt inn melken.
4. Del røren i to og rør inn kakaopulveret i ene halvdelen.
5. Fordel den lyse røren i en liten brødform kledd med bakepapir.
6. Stek den lyse kaken midt i ovnen på 180° i ca. 35 minutter. La kaken hvile 10 min i formen før du hvelver den over på en rist til videre avkjøling.
7. Skjær kaken i 1 cm tykke stykker og stikk ut stjerner.
8. Legg litt av den mørke røren i bunnen av en brødform kledd med bakepapir og stable de lyse stjernene tett i tett etter hverandre. Hell over resten av en mørke røren så du fyller formen.
9. Stek hele kaken midt i ovnen på 180° i 35–40 minutter. La kaken hvile 10 min i formen før du hvelver den over på en rist til videre avkjøling.

Sjokoladekrem:
10. Rør sammen siktet melis, kakao og smøret. Tilsett lunken kaffe og rør til du får en glatt glasur. Strykes på kaken når den er avkjølt.

Tips! Pynt kaken med hvite sjokoladestjerner.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 358,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Krydret eple- og valnøttkake


Prøv også Krydret eple- og valnøttkake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.12.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

3 syrlige epler i terninger
3 dl Dansukker Lys Sirup
3 egg
2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ts vaniljesukker
1 1/2 dl solsikkeolje
6 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts natron
1 ss malt kanel
1 ts malt kardemomme
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts flaksalt
2 dl hakkede valnøtter

Glasur
2 1/2 dl Dansukker Melis
4 ss kremfløte
1 dl kremost
2 ts vaniljesukker
3 ss vann (ev. mer etter behov)


Kake som ser avansert ut. Saftig og god, passer til selskap i for eksempel julen.


Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C, og smør en 2-liters rund kakeform.
Rør sammen epleterninger, sirup, egg, muscovadorørsukker, vaniljesukker og olje i en stor bolle.
Bland de tørre ingrediensene i en annen bolle, og rør deretter dette inn i epleblandingen, litt om gangen, til det blir en jevn røre. Tilsett valnøttene.

Hell røren i formen, og stek kaken midt i ovnen i 55–60 minutter. Ta kaken ut og avkjøl.
Til glasuren blandes alle ingrediensene jevnt i en kjøkkenmaskin. Tilsett eventuelt mer vann hvis glasuren blir for tykk.
Spre over kaken og la stivne i kjøleskapet i minst 20 minutter før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 312,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,15.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Bløt sjokoladekake med kirsebærsaus.

Bløt sjokoladekake med kirsebærsaus


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.12.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

SJOKOLADEKAKE:
250 g kokesjokolade
250 g smør
4 stk egg
200 g melis
125 g hvetemel
½ dl sterk kaffe

KIRSEBÆRSAUS:
1 boks hermetiske kirsebær (stenfrie)
ca. 3 ss kirsebærlikør
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
ca. 3 ss melis
frøene fra ½ stk vaniljestang
EVT. FRISKE MYNTEBLADER


Denne sjokoladekaken er lettvint å bake, og super å fryse. Server porsjonsstykker med iskrem eller pisket crème fraîche og kirsebærsaus.


Fremgangsmåte

1. Brekk sjokoladen i små biter og ha dem i en kjele med smør. Smelt sjokolade og smør ved svak varme. Ikke rør det sammen før sjokoladen er helt myk.
2. Visp egg og melis sammen og hell i sjokolade-/smørblandingen under omrøring. Vend til slutt inn melet.
3. Hell røren i en springform, ca. 24 cm i diameter, dekket med bakepapir i bunnen.
4. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter til den har hevet seg langs kanten, men fortsatt er bløt i midten. Avkjøl kaken i formen. Kaken skal ha bløt, kremaktig kjerne.
5. Hold av noen kirsebær til pynt. Ha resten av kirsebærene med lake i en kjele. Mos bærene med en gaffel og kok opp. Sil sausen og kok den litt inn. Smak til med likør.
6. Del kaken i 12 like store stykker og anrett på desserttallerkener.
7. Splitt 1/2 vaniljestang og skrap ut frøene. Ha frøene i en bolle med crème fraîche og melis. Pisk til stiv krem. Lag små ”egg” med ei vætet skje og legg ”eggene” på toppen av hvert kakestykke.
8. Legg på litt kirsebærsaus på hver tallerken og noen hele kirsebær. Pynt gjerne med strimlet appelsinskall som er lettkokt i sukkerlake og friske mynteblader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 367,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,78.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Red velvet cake juleutgave.

Red velvet cake juleutgave


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.12.2020
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

Kakebunn:
150 g smør
3 dl sukker
2 egg
5 dl hvetemel
1 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ½ dl kulturmelk
1 ½ ts kraftig rød konditorfarge
2 ss melk
melk eller eplejuice til dynking

Smørkrem:
200 g smør
200 g kremost naturell
500 g melis
skall og saft av ½ sitron

Pynt:
100 g frosne rips
10 rosa sjokoladekuler
4 kvister frisk timian


Red velvet cake er en amerikansk klassiker. Den røde sjokoladebunnen kombinert med deilig hvit smørkrem vil fort bli en suksess på kakebordet til jul.


Fremgangsmåte

Ha romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Pisk til blandingen har blitt luftig og hvit.
Tilsett ett og ett egg om gangen, pisk godt mellom hvert egg.
Ha i resten av ingrediensene til kakebunnen. Kjør i kjøkkenmaskinen til blandingen har blitt jevn og godt blandet. Hell røren over i en smurt kakeform på cirka 22 cm i diameter.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time. Test med en kakenål eller tynn trepinne for å se om den er ferdigstekt. Avkjøles på rist.
Lag smørkrem. Ha romtemperert smør, kremost, melis og sitron i en kjøkkenmaskin og pisk til blandingen har blitt luftig og kremete.
Montering: La kaken avkjøles helt før den deles i to. Dynk med melk eller eplejuice på begge bunnene. Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat og smør på et lag smørkrem (cirka 1/3 av kremen). Legg den andre bunnen oppå. Smør resten av kremen på toppen og sidene av kaken. Kaken kan med fordel settes kjølig frem til servering. Da får smørkremen satt seg.
Pynt med frosne rips, sjokoladekuler og timiankvister før servering.

Oppskrift fra Matprat.no

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 351,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Butterkake med safran.

Butterkake med safran


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 04.11.2020
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Regal
Bildet er tatt av Regal

Ingredienser

12,5g (1/4 pk) fersk gjær for søte deiger
2,5 dl kald melk
0,5g safran
75g romtemperert smør
1 klype salt
0,75 dl sukker
450g (7,5dl) Regal hvetemel

Pensling:
egg og perlesukker

Fyll:
75g smø
1 ss vaniljesukker
50-75g mandelmasse (ev. 1 dl rosin eller syltet appelsinskall)


Dette er en saftig butterkake/smørkake med safran. Deigen får heve kaldt i kjøleskapet, gjerne over natten, for en tydeligere smak. Test gjerne også vanlige boller med safran!


Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bolle og hell over melken. Ha i smøret og tilsett resten av ingrediensene, men spar ½ dl mel til kjevling.
Elt deigen til den er smidig, ca. 5 minutter med maskin eller 10 minutter for hånd. Tilsett mer mel om deigen er kladdete, men den skal ikke være for fast. En løsere deig gir bedre resultat. Legg deigen ut på benken med mel og del den i to deler.
Smør en rund form, ca. 25 cm i diameter, gjerne med avtagbar kant. Ha godt med mel på benken før du kjevler ut deigen, den skal kjevles til en avlang kake. Ha på smør og strø vaniljesukker over. Riv over mandelmasse og strø eventuelt over rosin eller appelsinskall. Gjør det samme med den andre deigen.

Rull sammen hver deig til en lang rullekake. Del hver rull i 12-14 biter. Legg bollene i to former, med snittsiden opp.
Dekk med plastfolie eller plastpose og sett de i kjøleskapet i 8-10 timer.

Varm opp ovnen til 225°C. Ta formen ut av kjøleskapet og sett den gjerne i nærheten av ovnen så den blir romtemperert sli kat bollene hever opp. Pensle med vispet egg og strø perlesukker over.

Stek deigene nederst i ovnen i 15-25 minutter, til bollene får en gyllen farge. Ta kaken forsiktig ut av formen og sett den på en rist til avkjøling.

Tips!
Vil du bake vanlige safranboller i stedet, så steker du bollene midt i ovnen i 8-15 minutter og la de avkjøles under et håndkle.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 338,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julebrownies.

Julebrownies


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.11.2012
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

200 g mørk sjokolade, 70% kakao
200 g smør
4 stk. egg
3 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Til pynt:
1 ss kakaopulver
1 pk tørket aprikos (á 80 g)
2 pk med tranebær, pecan- og pistasjnøtter nøtteblanding (á 70 g)
3 ss flytende honning
0,5 ts malt kanel



En saftig og litt seig brownie er noe alle liker. Her har vi toppet brownie-bitene med deilige julesmaker. Knasende nøtter, søt tørket frukt, klissete honning og duftende kanel får deg i skikkelig julestemning!


Fremgangsmåte

1. Forvarm stekeovn til 150 °C. 2. Finhakk sjokolade og ha den i en glassbolle sammen med smør. Sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker (vannbad) til sjokoladen har smeltet. 3. Sett bollen tilbake på kjøkkenbenken og ha i egg. Bruk en visp og rør godt slik at alt blander seg. Ha deretter i sukker. 4. Tilsett hvetemel og bakepulver til slutt, og rør alt godt sammen. 5. Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i langpannen og stryk den utover. 6. Stek kaken i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken og del den i biter. Sikt litt kakaopulver over bitene. 7. Bland sammen nøtter, tørket frukt, honning og kanel i en bolle, og legg det på toppen av brownie-bitene rett før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 386,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baileys mini muffins.

Baileys mini muffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.12.2010
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Ukjent kilde

Ingredienser

150 g sjokolade
100 g smør
1 dl melk
1 dl Baileys Coffee
3 egg
200 g sukker
250 g mel
1 ts bakepulver
2 ts kakao

Glasur:
150 g smør
200 g melis
3 ss Baileys Coffee



Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele og tilsett sjokolade, melk og Baileys Coffee.
La dette smelte sammen til en jevn masse. Pisk så eggene sammen med sukker til en tykk eggedosis. Bland forsiktig sjokoladeblandingen i eggedosisen, og tilsett siktet mel, kakao og bakepulver. Bland alt godt sammen. Ha så røren i små muffinsformer, bruk gjerne en sprøytepose.
Stekes i ovn ved 180 grader, i ca. 8 min.
Romtemperert smør blandes med melis og Baileys Coffee. Pisk dette godt sammen og ha glasuren over i en sprøytepose. Da muffinsene er avkjølt, has glasuren på.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 404,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Multekake til julaften.

Multekake til julaften


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.12.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

Bunn:
40 g mandler (du kan også bruke andre nøtter)
12 g hvetemel
60 g eggehvite
60 g sukker

Multegelé:
400 g multer
75 g sukker
½ dl vann
6 stk gelatinplater

Ostekrem:
6 stk gelatinplater
1 dl pasjonsfrukt- eller appelsinjuice
500 g kremost naturell
300 g sukker
1 dl appelsinjuice
6 dl kremfløte

Marengs:
80 g sukker
100 g eggehvite (ca. 3 egg)
200 g multesyltetøy til å glasere kaken


En storslagen multekake med ostekrem. Serverer du denne på julaften så imponerer du de fleste! Kan lages flere dager i forveien og fryses frem til den skal spises. Denne kan og serveres ved de store anledninger.


Fremgangsmåte

Bunn:
1. Hakk mandlene sammen med hvetemelet i en foodprosessor.
2. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn.
3. Vend mandelblandingen inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott.
4. Hell røren over i en smurt springform på 22 cm i diameter og stek på 180 °C midt i ovnen i 20–30 minutter. Avkjøl på rist.

Gelé:
1. Kjør bærene i en foodprosessor og press puréen gjennom en sil slik at du får ut stenene. Du trenger 2 dl ferdig puré.
2. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter.
3. Ha puré, vann og sukker i en kjele og varm til kokepunktet.
4. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Hell alt over i en liten form så det blir 2–3 cm tykt.
5. Sett i fryseren til den stivner, det er ingen fare om den fryser. Kutt i biter og la dem ligge i fryseren til de skal brukes.

Ostekrem:
1. Bløtlegg gelatinen i vann i ca. 5 minutter.
2. Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice til en glatt masse i en foodprosessor.
3. Varm appelsinjuicen til kokepunktet og trekk kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen.
4. Tilsett appelsinjuicen i osteblandingen og rør den godt inn. Du kan gjerne bruke en foodprosessor.
5. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen ved hjelp av en slikkepott.

Marengs:
1. Pisk sukker og eggehvite til stiv marengs.

Montering:
1. Løsne ringen fra kakebunnen. Vask ringen og plasser den på en flat tallerken med bakepapir under.
2. Legg mandelbunnen i bunnen av ringen og fyll ostekrem til halvveis opp på ringen. Legg i biter med multegelé og fyll på med ostekrem til toppen av ringen. Stryk med en palett så kaken blir helt jevn.
3. La kaken stå i fryseren over natten eller til den er gjennomfryst.
4. Ta kaken ut av fryseren ca. 4 timer før den skal serveres, og dekk toppen av kaken med multesyltetøy. Varm ringen med et varm fuktig håndkle så den løsner lettere. Ringen må fjernes før kaken settes til tining i kjøleskapet.
5. Før servering smører du marengs langs sidene av den kaken, og brenn av med en skibrenner.

Dekorer kaken etter eget ønske. Her er brukt makroner

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 239,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfri mandelkake.

Glutenfri mandelkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.11.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

200 g mandler
4 egg
200 g Dansukker Demerarasukker
1 ss revet ubehandlet sitronskall
1 ts finhakket rosmarin
1 ts vaniljesukker

Pynt
Dansukker Melis
Strimlet ubehandlet sitronskall

Til formen
Margarin
Dansukker Demerarasukker


Bruk liten langpanne på disse kakene, og del dem i ruter før servering


Fremgangsmåte

Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem. Visp egg og sukker til lys eggedosis. Ha i de andre ingrediensene. Hell røren i en smurt form, 20 x 30 cm. Stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist. Skjær kaken i ruter.

Sikt melis over kaken og strø på revet sitronskall ved servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 375,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julebrød med cola.

Julebrød med cola


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.11.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

75 g gjær
1 liter coca cola eller vann ?
1 dl olje ?
1 ss sukkerkulør
1/2 dl fibrex
1/2 dl linfrö
2 ts salt ?
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 dl eplemos ?
3 dl kulturmelk
1 ss malt pomeransskall ?
1/2 ts malt kardemomme ?
1 ts malt kanel
1 dl rosiner, kan sløyfes?
6 dl grovt sammalt rugmel ?
18 dl hvetemel


Ekstra vri på julebrødet med coco cola i deigen. Tips fra Dansukker.


Fremgangsmåte

Smør to avlange bakeformer 2,0 liter. Smuldre gjæren i en bolle. Varm opp coca cola og olje til 37 °C (fingervarmt). Hell deigvæsken over gjæren og rør til den har løst seg opp. Tilsett sukkerkulør, fibrex og linfrø og la det stå i 10 minutter.

Bland i salt, sirup, eplemos, kulturmelk og krydder. Tilsett rosiner, rugmel og hvetemel og bland godt. Hell deigen i formene og dekk til. La dem heve i ca. 40 minutter. Sett ovnen på 200 °C. Stek på nederste rille i ovnen i ca. 60 minutter. La brødene stå i formene noen minutter før de legges på rist. Avkjøl dem under et bakeklede.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 221,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bubble kake med peppernøtter.

Bubble kake med peppernøtter


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.12.2020
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

Myk pepperkakebunn:
4 romtempererte egg
150 g brunt sukker
100 g sukker
100 g smør
ca. 330 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ½ ts malt kanel
½ ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
1 ½ dl yoghurt naturell eller rømme

Hvit sjokolademousse:
300 g hvit sjokolade
4 gelatinplater
6 dl kremfløte
2 romtempererte egg

Sjokoladekrem:
300 g hvit sjokolade
200 g smør
200 g melis

Pynt:
ca. 80 peppernøtter


Bruk julens peppernøtter til å skape en fest av en bubble cake! Myk kakebunn med julekrydder og hvit sjokolademousse mellom lagene gir en fin kontrast til de sprø peppernøttene.


Fremgangsmåte

Lag kakebunnen først: Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til lett eggedosis.

Smelt smøret og la det avkjøles.
Bland sammen mel, bakepulver og krydder og bland vekselvis det tørre og yoghurt inn i eggedosisen. Det er viktig at du ikke rører for mye, så bruk gjerne en håndvisp.
Hell i det smeltede smøret, og rør forsiktig til alt er blandet.
Fordel røren i tre små kakeformer (15 cm i diameter), eller stek kaken i en liten langpanneform. Husk bakepapir!
Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 25–35 minutter. Sjekk med en kakepinne eller et grillspyd i tre om kaken er ferdig stekt. Stikk i midten av kaken, fester det seg røre på pinnen må den steke litt til. Avkjøl på rist.
Hvis du stekte kaken i langpanneform: Stikk ut 3 runde sirkler med diameter på 14-15 cm.

Lag sjokolademousse:
Knekk sjokolade i biter, eller finhakk den. Ha den i en skål/bolle og smelt sjokoladen over vannbad. Legg gelatin i bløt i 5 minutter.
Pisk kremfløte til en myk og lett krem.
Når sjokoladen har smeltet, klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sjokoladen.
Rør inn romtempererte egg.
Vend forsiktig den piskede kremen inn i sjokoladen (pass på at ikke sjokoladen er for varm, da kan kremen sprekke). La moussen tykne litt før du monterer kaken.

Montering:
Legg en kakebunn ned i en kakeform på ca. 15 cm kledd med bakepapir. Ha halvparten av sjokolademoussen over i formen, legg på en ny bunn og fyll i resten av moussen, avslutt med den siste bunnen. Sett kaken kaldt til moussen stivner.
Kaken kan gjerne stå til dagen etter før den pyntes.

Lag sjokoladekrem:
Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.

Pynting:
Smør det meste av sjokoladekremen på kaken.
Pynt kaken med peppernøtter, bruk litt sjokoladekrem til å feste peppernøttene på kaken. Sprøyt eventuelt resten av sjokoladekremen mellom peppernøttene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 402,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Black forest muffins.

Black forest muffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.11.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

160 gr smør
120 gr sukker
3 egg
150 gr hvetemel
4 ss kakaopulver
2 ts bakepulver
350 gr hermetiske kirsebær eller frosne
1 plate mørk kokesjokolade i biter (ta vare på ett par biter til pynt)

12 røde cocktailbær
3 dl kremfløte pisket


Vi har tidligere lagd Black Forest kake. Her er en muffins versjon. Vi brukte vanlige hermetiske kirsebær fra glass i disse, men pyntet med røde cokctailbær som ser bedre ut. Ikke bruk kirsebærsaften
Rett og slett utrolig god. Er jo nesten julekake da formene våre har julemotiv:)

Black Forest kake er tunge greier men vanvittig godt. I flere andre land selger Starbucks disse i sine kaffebarer, og det var her jeg fikk prøve det for første gang. Men en blir jo garantert kvalm når en går derfra!

PS: Ang når det står vende inn
Om en bruker mikser på slike kaker skal bare de våte ingrediensene piskes. Det tørre rører du inn forsiktig med en sleiv eller slikkepott. Bruker en for mye mikser blir det veldig jevnt men og veldig kompakt resultat. Og det er ikke alltid ønskelig. Det samme er poenget når man vender inn eggehviter


Fremgangsmåte

Miks mykt smør og sukker til det er jevnt. Ha i egg og pisk innimellom. Bruk så en sleiv og vend inn mel, bakepulver, kakao, hakkede kirsebær og sjokolade. Ikke bruk mikser her for da blir de for kompakte.
Helles i doble store muffinsformer
Bakes ved 175 grader i ca 20-30 minutter. Bruk en bakepinne til å sjekke.

Pisk kremfløte og pynt med denne. Dryss med reven sjokolade og ett kirsebær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 352,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3314
Grillmat.singelmat.
Brownies.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.