Fotograf:
Brodogkorn.no
En utrolig god kake med en søt stjerneoverraskelse i midten. Dette blir nok manges julefavoritt. Oppskriften inneholder
358 Kalorier,
44 g Karbo,
5 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tropisk aroma til jul og fest er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3472 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Tropisk aroma til jul og fest med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 358.07 | 5 139.24 | 513.92 | Kcal |
Protein | 5.27 | 75.64 | 7.56 | gram |
Karbohydrat | 44.18 | 634.10 | 63.41 | gram |
Kostfiber | 1.52 | 21.82 | 2.18 | gram |
Fett | 17.47 | 250.74 | 25.07 | gram |
Mettet fett | 10.36 | 148.69 | 14.87 | gram |
Salt | 0.49 | 7.08 | 0.71 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.20 | Kr 45.93 | Kr 4.59 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 435 totalt | 1 435 pr porsj | 144 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 49,35 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
1. Rør smør og sukker lyst og luftig.
2. Rør inn eggene, ett om gangen.
3. Sikt hvetemel, bakepulver, og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse. Kakaoen venter du med. Rør til slutt inn melken.
4. Del røren i to og rør inn kakaopulveret i ene halvdelen.
5. Fordel den lyse røren i en liten brødform kledd med bakepapir.
6. Stek den lyse kaken midt i ovnen på 180° i ca. 35 minutter. La kaken hvile 10 min i formen før du hvelver den over på en rist til videre avkjøling.
7. Skjær kaken i 1 cm tykke stykker og stikk ut stjerner.
8. Legg litt av den mørke røren i bunnen av en brødform kledd med bakepapir og stable de lyse stjernene tett i tett etter hverandre. Hell over resten av en mørke røren så du fyller formen.
9. Stek hele kaken midt i ovnen på 180° i 35–40 minutter. La kaken hvile 10 min i formen før du hvelver den over på en rist til videre avkjøling.
Sjokoladekrem:
10. Rør sammen siktet melis, kakao og smøret. Tilsett lunken kaffe og rør til du får en glatt glasur. Strykes på kaken når den er avkjølt.
Tips! Pynt kaken med hvite sjokoladestjerner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31836)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Innlagt dato:2014-12-30
Oppdatert dato:2014-12-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift