Fotograf:
Kraft foods
Dronningens Festekake inneholder
398 Kalorier,
45 g Karbo,
4 g Protein og
21 g Fett pr 100 gr
Dronningens Festekake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Dronningens Festekake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6063 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Dronningens Festekake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 397.57 | 11 241.85 | 702.62 | Kcal |
Protein | 4.45 | 125.83 | 7.86 | gram |
Karbohydrat | 45.35 | 1 282.33 | 80.15 | gram |
Kostfiber | 1.68 | 47.50 | 2.97 | gram |
Fett | 21.38 | 604.55 | 37.78 | gram |
Alkohol | 0.37 % | 10.46 | 0.65 | gram |
Mettet fett | 13.12 | 370.99 | 23.19 | gram |
Salt | 0.45 | 12.73 | 0.80 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.50 | Kr 127.24 | Kr 7.95 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 828 totalt | 2 828 pr porsj | 177 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 45,62 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Bunn:
Rør sammen egg og sukker. Tilsett melken og smøret vekselvis med det tørre og rør til blandningen er glatt og fin. Helles i en stor godt smurt eller bakepapirkledd form (26 cm i diameter). Stek kaken ved 175 °C i ca. 60 min på nederste rille. Dekk kaken med et bakepapir etter at den har stivnet på toppen slik at den ikke blir for mørk.
Bruk en kakenål for å sjekke at den er ferdig. Avkjøl på rist og del deretter i tre lag.
Fyll:
Rør smør og melis hvitt. Pisk inn egget, konjakken og vaniljesukkeret. Rasp kokesjokoladen fint før den blandes inn. Fordel sjokoladekremen mellom lagene, men spar litt av kremen til pynting av kaken. Sett kaken kjølig mens glasuren tilberedes.
Glasur:
Varm opp smør, sirup og konjakk. Trekk kjelen til siden og tilsett kokesjokolade. La den smelte og rør til glasuren er helt glatt. La den så avkjøle noe. Hell så glasuren over kaken og jevn den på toppen og sidene ved hjelp av en stekespade. Ha den gjerne på en rist slik at overflødig glasur lett renner av. La glasuren stivne litt før kaken settes på et fat. Pynt med restene av sjokoladekremen og gjerne med mørke pletter fra Freia Dessertsjokolade.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kraft foods
(Intern: 25028)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-06-04
Oppdatert dato:2008-06-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift