Fotograf:
Matprat.no
Denne sjokoladekaken er lettvint å bake, og super å fryse. Server porsjonsstykker med iskrem eller pisket crème fraîche og kirsebærsaus. Oppskriften inneholder
367 Kalorier,
33 g Karbo,
4 g Protein og
24 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bløt sjokoladekake med kirsebærsaus er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6049 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bløt sjokoladekake med kirsebærsaus med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 367.28 | 6 204.13 | 517.01 | Kcal |
Protein | 4.16 | 70.27 | 5.86 | gram |
Karbohydrat | 33.34 | 563.18 | 46.93 | gram |
Kostfiber | 1.20 | 20.27 | 1.69 | gram |
Fett | 23.65 | 399.50 | 33.29 | gram |
Alkohol | 0.29 % | 4.90 | 0.41 | gram |
Mettet fett | 14.28 | 241.22 | 20.10 | gram |
Salt | 0.23 | 3.88 | 0.32 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.78 | Kr 114.53 | Kr 9.54 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 689 totalt | 1 689 pr porsj | 141 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 36,31 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
1. Brekk sjokoladen i små biter og ha dem i en kjele med smør. Smelt sjokolade og smør ved svak varme. Ikke rør det sammen før sjokoladen er helt myk.
2. Visp egg og melis sammen og hell i sjokolade-/smørblandingen under omrøring. Vend til slutt inn melet.
3. Hell røren i en springform, ca. 24 cm i diameter, dekket med bakepapir i bunnen.
4. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter til den har hevet seg langs kanten, men fortsatt er bløt i midten. Avkjøl kaken i formen. Kaken skal ha bløt, kremaktig kjerne.
5. Hold av noen kirsebær til pynt. Ha resten av kirsebærene med lake i en kjele. Mos bærene med en gaffel og kok opp. Sil sausen og kok den litt inn. Smak til med likør.
6. Del kaken i 12 like store stykker og anrett på desserttallerkener.
7. Splitt 1/2 vaniljestang og skrap ut frøene. Ha frøene i en bolle med crème fraîche og melis. Pisk til stiv krem. Lag små ”egg” med ei vætet skje og legg ”eggene” på toppen av hvert kakestykke.
8. Legg på litt kirsebærsaus på hver tallerken og noen hele kirsebær. Pynt gjerne med strimlet appelsinskall som er lettkokt i sukkerlake og friske mynteblader.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29907)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-11
Oppdatert dato:2013-12-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift