Fotograf:Dr Oetker Mørk sjokoladekake med hvit sjokoladekrem, toppet med fondant, sjokoladeglasur og marengs.
Oppskriften inneholder 388 Kalorier, 38 g Karbo, 5 g Protein og 24 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Forberedelser
Lag den hvite sjokoladekremen dagen i forveien, den må hvile i minst 12 timer! Det kan også være lurt å lage marengsene dagen før, så er de klare til bruk.
Hvit sjokoladekrem
Bløt gelatinbladet i kaldt vann i 5 minutter. Varm fløten opp til kokepunktet, ta kjelen av platen og rør inn finhakket hvit sjokolade. Rør til sjokoladen er helt smeltet. Smelt gelatinen i den varme sjokoladefløten og tilsett vaniljesukker. Sett blandingen kaldt til neste dag, minimum 12 timer.
Marengs
Legg klart en stekeplate med bakepapir. Forvarm stekeovnen til 100°C over- og undervarme, 80°C varmluft. Visp eggehvite med mikser på høy hastighet til massen er helt stiv. Tilsett sukker og sitronskall gradvis mens mikseren går på høyeste hastighet, og visp videre til sukkeret har løst seg helt opp. Tilsett evt. konditorfarge. Ha massen i en sprøytepose med ønsket tip, og lag fine topper i ulike størrelser på bakepapiret. Stek figurene nederst i ovnen i ca. 70 min.
Kakedeig
Grovhakk sjokoladen. Varm opp melk i en kasserolle, og la sjokoladen smelte i melken. Rør smør mykt og smidig med en mikser. Tilsett sukker, vaniljepasta og salt litt etter litt under røring, til det har blitt en fast blanding. Ha i ett egg om gangen, og rør i ca. 30 sek. mellom hvert egg som tilsettes. Bland mel, kakao og bakepulver, og rør inn i deigen litt etter litt. Bland til slutt raskt inn creme fraiche og sjokoladeblandingen. Fordel deigen i 2 former (20cm), og stek i nedre del av ovnen i ca. 50 min. Løs kakene fra formene, og hvelv dem over på rist for avkjøling.
Sjokoladeglasur
Smelt sjokoladen og ha i fløte, smør og glukose. La glasuren avkjøles noe, slik at den ikke er veldig rennende.
Montering
Del hver av kakebunnene i 2, slik at det blir 4 bunner tilsammen. Visp raskt opp den hvite sjokoladekremen så den blir luftig. Legg en av kakebunnene på et serveringsfat, og fordel ¼ av den hvite sjokoladekremen over. Gjenta til alle kakebunnene er plassert over hverandre. Fordel resten av kremen på toppen og rundt kaken. Kjevle ut fondanten, og legg over kaken. Hell sjokoladeglasuren litt om gangen over midten av kaken, og bre den forsiktig utover mot kantene. La glasuren renne litt nedover siden av kaken for en dekorativ effekt. Dekorer til slutt kaken med marengs og strøssel.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dr Oetker
(Intern: 33836)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake Innlagt dato:2018-04-10
Oppdatert dato:2018-04-13