Sjokoladedrøm med marengstopper



Sjokoladedrøm med marengstopper oppskrift.
Fotograf: Dr Oetker
Mørk sjokoladekake med hvit sjokoladekrem, toppet med fondant, sjokoladeglasur og marengs.

Oppskriften inneholder 388 Kalorier, 38 g Karbo, 5 g Protein og 24 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sjokoladedrøm med marengstopper er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3989 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Hvit sjokoladekrem:

1stkDr. Oetker Gelatinblad
5dlfløte
300grhvit sjokolade , hakket<
2ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

Marengs

2stkeggehviter
100grsukker
2ts2 ts revet sitronskall og litt Dr. Oetker Konditorfarge

Kakedeig

150grmørk sjokolade
8ssmelk
250gr mykt smør
250grsukker
1,5ts Dr. Oetker Vanilla Paste
0,5tssalt
6stkegg
300grhvetemel
3tsDr. Oetker Bakepulver
50grkakaopulver
300grcrème fraîche

Sjokoladeglasur

100grmørk sjokolade
2ssfløte
2sssmør
1tsDr. Oetker Flytende glukose

Dekor

2pakkeDr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel




Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladedrøm med marengstopper med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier387.6913 118.03937.00Kcal
Protein4.88165.1211.79gram
Karbohydrat38.201 292.5592.33gram
Kostfiber1.6254.813.92gram
Fett23.57797.5256.97gram
Mettet fett14.09476.7534.05gram
Salt0.4113.900.99gram
Pris på oppskriftenKr 9.01Kr 304.87Kr 21.78.-
Hele oppskriften veier3 384 totalt3 384 pr porsj242 pr stk gram
Energiprosent fra karbo39,41 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 14 stykker

Forberedelser
Lag den hvite sjokoladekremen dagen i forveien, den må hvile i minst 12 timer! Det kan også være lurt å lage marengsene dagen før, så er de klare til bruk.

Hvit sjokoladekrem
Bløt gelatinbladet i kaldt vann i 5 minutter. Varm fløten opp til kokepunktet, ta kjelen av platen og rør inn finhakket hvit sjokolade. Rør til sjokoladen er helt smeltet. Smelt gelatinen i den varme sjokoladefløten og tilsett vaniljesukker. Sett blandingen kaldt til neste dag, minimum 12 timer.

Marengs
Legg klart en stekeplate med bakepapir. Forvarm stekeovnen til 100°C over- og undervarme, 80°C varmluft. Visp eggehvite med mikser på høy hastighet til massen er helt stiv. Tilsett sukker og sitronskall gradvis mens mikseren går på høyeste hastighet, og visp videre til sukkeret har løst seg helt opp. Tilsett evt. konditorfarge. Ha massen i en sprøytepose med ønsket tip, og lag fine topper i ulike størrelser på bakepapiret. Stek figurene nederst i ovnen i ca. 70 min.

Kakedeig
Grovhakk sjokoladen. Varm opp melk i en kasserolle, og la sjokoladen smelte i melken. Rør smør mykt og smidig med en mikser. Tilsett sukker, vaniljepasta og salt litt etter litt under røring, til det har blitt en fast blanding. Ha i ett egg om gangen, og rør i ca. 30 sek. mellom hvert egg som tilsettes. Bland mel, kakao og bakepulver, og rør inn i deigen litt etter litt. Bland til slutt raskt inn creme fraiche og sjokoladeblandingen. Fordel deigen i 2 former (20cm), og stek i nedre del av ovnen i ca. 50 min. Løs kakene fra formene, og hvelv dem over på rist for avkjøling.

Sjokoladeglasur
Smelt sjokoladen og ha i fløte, smør og glukose. La glasuren avkjøles noe, slik at den ikke er veldig rennende.

Montering
Del hver av kakebunnene i 2, slik at det blir 4 bunner tilsammen. Visp raskt opp den hvite sjokoladekremen så den blir luftig. Legg en av kakebunnene på et serveringsfat, og fordel ¼ av den hvite sjokoladekremen over. Gjenta til alle kakebunnene er plassert over hverandre. Fordel resten av kremen på toppen og rundt kaken. Kjevle ut fondanten, og legg over kaken. Hell sjokoladeglasuren litt om gangen over midten av kaken, og bre den forsiktig utover mot kantene. La glasuren renne litt nedover siden av kaken for en dekorativ effekt. Dekorer til slutt kaken med marengs og strøssel.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dr Oetker
(Intern: 33836)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sjokoladekake
Innlagt dato:2018-04-10
Oppdatert dato:2018-04-13


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fyldig sjokoladekake med svisker.Fyldig sjokoladekake med svisker.
Denne retten har 343,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokolademoussekake med yoghurtfyll.Sjokolademoussekake med yoghurtfyll.
Denne retten har 265,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekaken Rocky Road.Sjokoladekaken Rocky Road.
Denne retten har 409,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekake med solbær.Sjokoladekake med solbær.
Denne retten har 410,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladehjerte med peppermyntesmak.Sjokoladehjerte med peppermyntesmak.
Denne retten har 415,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sachertorte fra Freia.Sachertorte fra Freia.
Denne retten har 316,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekake med bringebærsaus.Sjokoladekake med bringebærsaus.
Denne retten har 343,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Delfiakake 2.Delfiakake 2.
Denne retten har 508,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekake med krem og bær.Sjokoladekake med krem og bær.
Denne retten har 362,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Delfiakake fra mormor.Delfiakake fra mormor.
Denne retten har 501,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokolademoussekaker.Sjokolademoussekaker.
Denne retten har 337,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladehjerter med mintsjokolademousse.Sjokoladehjerter med mintsjokolademousse.
Denne retten har 369,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokolademazariner med appelsinglasur.Sjokolademazariner med appelsinglasur.
Denne retten har 458,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekake Dronning Hasselnøtt.Sjokoladekake Dronning Hasselnøtt.
Denne retten har 266,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekake med trøffelglasur.Sjokoladekake med trøffelglasur.
Denne retten har 452,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.