Fotograf:Dr Oetker Dette er en enkel oppskrift på sjokoladekake som smaker himmelsk.
Oppskriften inneholder 393 Kalorier, 35 g Karbo, 5 g Protein og 25 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Forberedelser
Smør en springform, 24cm, med smør. Forvarm stekeovnen.
Over- og undervarme: 180°C
Varmluft: 160°C
Kakedeig
Bland mel, bakepulver, natron, salt og vaniljesukker i en skål. Visp smør og sukker sammen i en annen skål, og visp i eggene et om gangen. Tilsett melblandingen vekselvis med melken og visp på lav hastighet til deigen er jevn.
Bland vann og kakaopulver i en gryte, og varm opp under omrøring til blandingen er jevn. Hell blandingen i deigen under omrøring.
Ha deigen i kakeformen, og stek i 40-50 minutter til den er akkurat gjennomstekt. Avkjøl kaken på en rist.
Sjokoladekrem og pynt
Sjokoladen grovhakkes og smeltes over vannbad eller i mikrobølgeovn og avkjøles helt. Visp smør, melis, salt og vaniljesukker med en håndmikser til blandingen er kremet og hvit. Visp videre ved lav hastighet, mens sjokoladen helles langsomt i. Visp til kremen har en skinnende og glatt konsistens.
Del opp kaken i 2 eller 3 bunner, og legg et tynt lag med krem i mellom. Fordel resten av kremen over hele kaken, og pynt med rips.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dr Oetker
(Intern: 33840)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake Innlagt dato:2018-04-10
Oppdatert dato:2018-04-13