Fotograf:Dr Oetker Den nydeligste, fyldigste, mørke sjokoladekaken du kan forestille deg.
Oppskriften inneholder 329 Kalorier, 32 g Karbo, 5 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1
Forberedelser
Smør en springform, 24cm, med smør, og dryss med litt kakaopulver så bunnen og sidene er dekket. Forvarm ovnen.
Over- og undervarme: 180°C
2
Kakedeig
Smelt smør og sjokolade over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Visp eggeplommer, sukker og frøene fra en vaniljestang sammen i en skål. Rør kakaopulver og vann sammen i en kasserolle. Varm opp blandingen, og la småkoke i 2 minutter på lav varme.
Bland mel, salt, sjokoladesmør og kakaovann sammen med eggemassen, og visp til deigen er jevn. Visp eggehvitene helt stive, og vend dem forsiktig inn i deigen litt om gangen. Fordel deigen i springformen.
Stek kaken i 30 minutter midt i ovnen til den er gjennomstekt på kanten, og fortsatt bløt i midten. Avkjøl kaken på en rist, og la den sette seg i et par timer før servering. Hvis du ønsker at kaken får en fastere konsistens, så kan den settes i kjøleskap i et par timer før servering.
3
Vaniljesaus
Kok opp fløte og helmelk og skru av varmen. Tilsett frøene fra en vaniljestang. La blandingen trekke i 15 minutter.
Visp eggeplommer og sukker sammen i en skål. Varm fløten lett opp igjen, og hell den i en stråle i eggemassen under omrøring. Rør til massen er jevn. Hell kremen over i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp på svak varme under konstant omrøring, til det akkurat begynner å boble og til kremen er tyknet såpass at den kan dekke undersiden av en skje uten å renne.
Ta kasserollen av varmen når kremen er like under kokepunktet. Kremen må ikke koke. Oppbevar vaniljesausen i kjøleskap før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dr Oetker
(Intern: 33790)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake Innlagt dato:2018-03-15
Oppdatert dato:2018-03-15