Fotograf:Dr Oetker Den nydeligste, fyldigste, mørke sjokoladekaken du kan forestille deg.
Oppskriften inneholder 329 Kalorier, 32 g Karbo, 5 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Konfektkake med vaniljesaus med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
328.76
5 738.51
409.89
Kcal
Protein
5.32
92.86
6.63
gram
Karbohydrat
31.91
556.99
39.78
gram
Kostfiber
1.18
20.60
1.47
gram
Fett
19.72
344.21
24.59
gram
Mettet fett
11.36
198.29
14.16
gram
Salt
0.40
7.06
0.50
gram
Pris på oppskriften
Kr 9.89
Kr 172.63
Kr 12.33
.-
Hele oppskriften veier
1 746 totalt
1 746 pr porsj
125 pr stk
gram
Lavkarbo energi er
38,82 %
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 14
stykker
1
Forberedelser
Smør en springform, 24cm, med smør, og dryss med litt kakaopulver så bunnen og sidene er dekket. Forvarm ovnen.
Over- og undervarme: 180°C
2
Kakedeig
Smelt smør og sjokolade over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Visp eggeplommer, sukker og frøene fra en vaniljestang sammen i en skål. Rør kakaopulver og vann sammen i en kasserolle. Varm opp blandingen, og la småkoke i 2 minutter på lav varme.
Bland mel, salt, sjokoladesmør og kakaovann sammen med eggemassen, og visp til deigen er jevn. Visp eggehvitene helt stive, og vend dem forsiktig inn i deigen litt om gangen. Fordel deigen i springformen.
Stek kaken i 30 minutter midt i ovnen til den er gjennomstekt på kanten, og fortsatt bløt i midten. Avkjøl kaken på en rist, og la den sette seg i et par timer før servering. Hvis du ønsker at kaken får en fastere konsistens, så kan den settes i kjøleskap i et par timer før servering.
3
Vaniljesaus
Kok opp fløte og helmelk og skru av varmen. Tilsett frøene fra en vaniljestang. La blandingen trekke i 15 minutter.
Visp eggeplommer og sukker sammen i en skål. Varm fløten lett opp igjen, og hell den i en stråle i eggemassen under omrøring. Rør til massen er jevn. Hell kremen over i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp på svak varme under konstant omrøring, til det akkurat begynner å boble og til kremen er tyknet såpass at den kan dekke undersiden av en skje uten å renne.
Ta kasserollen av varmen når kremen er like under kokepunktet. Kremen må ikke koke. Oppbevar vaniljesausen i kjøleskap før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dr Oetker
(Intern: 33790)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake Innlagt dato:2018-03-15
Oppdatert dato:2018-03-15
Lesere: 1594 totalt.