Fotograf:Frode Henriksen Her gir vi deg oppskriften på vår egen hvite sjokoladekake. Kaken er saftig og frisk i smaken, og er noe vi ofte serverer på våre Øl og matkurs. Oppskriften er utviklet av vår egen kokk og daglig leder, Ronja Velten, som også har vært med og laget kokebøker tidligere. Idéen til denne kaken kom opp da vi trengte et alternativt til den typiske mørke sjokoladekaken. Vi trengte nemlig en lys kake til en fotoshoot, og her er resultatet. Voilá, og lykke til!
Oppskriften inneholder 369 Kalorier, 40 g Karbo, 6 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av varmen og tilsett sukker, natron, appelsinskall, vaniljesukker, kanel, sjokolade, salt, og rør sammen. Pisk eggene godt sammen og vend inn siktet hvetemel. Bland disse sammen ved hjelp av en slikkepott.
Spray en springform med formfett og legg bakepapir i bunnen og på sidene. Hell røren oppi. Sett deretter kaken inn i ovnen på nederste rist. Husk at tempraturen kan variere fra ovn til ovn, så sjekk kaken flere ganger om den er ferdig.
Husk av avkjøl kaken på rist!
Om ønskelig kan du lage en enkel glasur der du blander naturell kremost sammen med mørk kokesjokolade og sitronskall. Passer veldig godt til denne kaken!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Ølakademiet
(Intern: 32364)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake Innlagt dato:2016-05-12
Oppdatert dato:2016-05-12