Fotograf:Dansukker Delfiakake er en ordentlig klassiker som fremdeles er populær. I tillegg til sjokolade inneholder vår variant av delfiakaken også mandler, og denne konfektkaken er perfekt når du får besøk av dine nære og kjære.
Oppskriften inneholder 500 Kalorier, 43 g Karbo, 6 g Protein og 33 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ha mandler, sukker og vann i en gryte, og sett den på høy varme til vannet koker og massen begynner å boble. Rør ofte med en gaffel.
Reduser varmen til vannet er helt fordampet og sukkeret har krystallisert seg igjen. Sukkeret skal smelte, men bare delvis, slik at det legger seg i klumper rundt nøttene.
Hell mandlene ut på matpapir, og skill dem med en gaffel. La dem avkjøle seg før du hakker dem.
Smelt kokosfett i en gryte og bland i den hakkede sjokoladen, rør til en jevn røre. Visp egg og melis luftig og hell i sjokoladerøren.
Smør et lag sjokoladerøre i bunnen av en silikonform med små rektangler eller i en brødform. Ha deretter på et lag hakkede mandler og sjokoladerøre.
Strø hakkede brente mandler på toppen av delfiakakene. Dekk formen med plastfolie og la stå i kjøleskap.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35389)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake Innlagt dato:2020-08-05
Oppdatert dato:2020-08-05