Fotograf:
Brodogkorn.no
En frisk og deilig sjokoladekake med god smak av peppermynte. Prøv den du også! Oppskriften inneholder
415 Kalorier,
40 g Karbo,
5 g Protein og
25 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokoladehjerte med peppermyntesmak er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2006 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladehjerte med peppermyntesmak med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 415.34 | 7 506.27 | 750.63 | Kcal |
Protein | 5.37 | 97.05 | 9.70 | gram |
Karbohydrat | 40.40 | 730.13 | 73.01 | gram |
Kostfiber | 2.19 | 39.58 | 3.96 | gram |
Fett | 25.32 | 457.60 | 45.76 | gram |
Mettet fett | 15.24 | 275.43 | 27.54 | gram |
Salt | 0.28 | 5.12 | 0.51 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.67 | Kr 102.47 | Kr 10.25 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 807 totalt | 1 807 pr porsj | 181 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 38,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
Kakebunn:
1. Smelt smøret og bland inn kakaopulveret.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis, og tilsett kakaoblandingen.
3. Sikt til slutt inn mel og bakepulver, og rør sammen.
4. Hell røren over i en smurt langpanne på ca. 30 x 40 cm.
5. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter, avkjøles på rist.
Ganache:
6. Finhakk sjokoladen. Varm fløten til kokepunktet og hell over sjokoladen. La den stå litt før du rører blandingen glatt. Tilsett peppermyntesmak. Denne ganachen kan du gjerne lage en dag i forveien. Oppbevares i romtemperatur.
Montering:
Når kaken er avkjølt skjærer du ut to hjerter av langpanneformen.
8. Ha et lag med ganache på det ene kakehjertet og plasser det andre hjertet oppå. Smør et tynt lag ganache på hele kaken.
9. Plasser kaken over en rist og varm resten av ganachen til den er flytende over vannbad eller i en mikrobølgeovn. Hell over kaka og bruk en palettkniv til å bre sjokoladen jevnt utover, slik at den renner godt ned på sidene.
10. Sett kaken over på serveringsfat og dekorer etter eget ønske.
Tips!
Dekorer kaken med sjokoladeblader og melis. Pensle smeltet sjokolade på undersiden av blader og sett i kjøleskap. Hvit sjokolade må pensles to ganger.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31830)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake
Innlagt dato:2014-12-29
Oppdatert dato:2014-12-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift