Fotograf:
Mat.no
Lekker mokkakake inneholder
287 Kalorier,
46 g Karbo,
4 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Lekker mokkakake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lekker mokkakake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
9843 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Lekker mokkakake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 286.66 | 5 311.29 | 442.61 | Kcal |
Protein | 4.31 | 79.86 | 6.65 | gram |
Karbohydrat | 45.51 | 843.22 | 70.27 | gram |
Kostfiber | 2.02 | 37.43 | 3.12 | gram |
Fett | 9.19 | 170.27 | 14.19 | gram |
Alkohol | 0.09 % | 1.67 | 0.14 | gram |
Mettet fett | 5.25 | 97.27 | 8.11 | gram |
Salt | 0.47 | 8.70 | 0.73 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.72 | Kr 68.92 | Kr 5.74 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 853 totalt | 1 853 pr porsj | 154 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 63,5 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Riktig en delikatesse som blir ekstra saftig med eplemos som fyll.
Rund form, 24 cm i diameter
I stekeovnen: 180 grader C, ca. 1 time
Kok opp kaffe og rør inn kakaopulveret. Sett det til avkjøling. Visp smør og sukker godt, rør inn eggene, ett om gangen. Tilsett vaniljedråper, eller bland vaniljesukker med hvetemel,
bakepulver og salt. Bland det tørre, melk og kaffekakao i smørkremen. Hell røren i smurt form og stek den nederst i ovnen.
Avkjøl kaken i formen.
Del den avkjølte kakebunnen i tre lag. Fordel eplemos mellom lagene. Sett alle bunnene på hverandre og klem lett sammen.
Glasur:
Gi vann, sukker og sirup et oppkok. Tilsett sjokoladen i biter og trekk kjelen fra varmen. Rør til sjokoladen er smeltet og glasuren godt blandet. Avkjøl glasuren litt før den smøres oppå kaken. Lag mønster med baksiden på en skje og sprøyt gjerne noen sjokoladestjerner rundt. La glasuren stivne. La den stå kjølig noen timer før servering, gjerne over natten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 2118968528)
Kategori:
Sjokoladekake
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-28
Oppdatert dato:2002-05-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift