Fotograf:
Matprat.no
Sjokolademoussekake med safrankokte aprikoser og s inneholder
336 Kalorier,
27 g Karbo,
5 g Protein og
23 g Fett pr 100 gr
Sjokolademoussekake med safrankokte aprikoser og s har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokolademoussekake med safrankokte aprikoser og s er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4418 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sjokolademoussekake med safrankokte aprikoser og s med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 336.12 | 7 476.99 | 467.31 | Kcal |
Protein | 4.56 | 101.44 | 6.34 | gram |
Karbohydrat | 26.88 | 597.95 | 37.37 | gram |
Kostfiber | 1.91 | 42.49 | 2.66 | gram |
Fett | 22.70 | 504.96 | 31.56 | gram |
Alkohol | 0.32 % | 7.12 | 0.44 | gram |
Mettet fett | 11.66 | 259.38 | 16.21 | gram |
Salt | 0.07 | 1.55 | 0.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.61 | Kr 213.77 | Kr 13.36 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 225 totalt | 2 225 pr porsj | 139 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,98 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Bunn:
Pisk eggehviter nesten stivt, tilsett farin og siktet mel. Finhakk hasselnøttene i en hurtighakker og bland disse i. Ha røren i en springform (24 centimeter). Stek bunnen ved 180ºC i ca. 15 minutter. Avkjøl. Ta bunnen ut av formen, kle formen med plast og legg bunnen tilbake.
Mørk sjokolademousse:
Kok opp eggeplommer, sukker og 1 dl fløte. La det småkoke til det tykner, rør hele tiden. Smelt sjokoladen i vannbad, bland den i den varme massen og rør godt. Avkjøl massen litt. I mellomtiden bløter og smelter du gelatinen. Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen sammen med gelatin og cognac. Hell massen over nøttebunnen (som fortsatt står i formen). La kaken stå et døgn i kjøleskapet.
Glasur:
Smelt sjokoladen og smøret i en bolle i vannbad. Kok opp fløten og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen. Rør så fløten inn i sjokoladen. La det hele avkjøle litt, og hell så over den kalde kaka. La det stivne i kjøleskapet før du skjærer stykker av kaken.
Aprikoser:
Ha alle ingrediensene i en kjele, og la det småkoke til væsken har fått en fin sirupsaktig konsistens. Avkjøl, og anrett på tallerkenen med kaken, og bruk sirupen som saus.
Server med sitronsorbet eller vaniljeis.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 16305)
Kategori:
Sjokoladekake
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-08
Oppdatert dato:2003-11-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift