Fotograf:
Matprat.no
Har du anledning til å bruke litt mer tid på kjøkkenet når du skal lage en sjokoladekake vil vi anbefale denne fylte varme kaken. Oppskriften inneholder
370 Kalorier,
43 g Karbo,
5 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fylt varm sjokoladekake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
8127 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fylt varm sjokoladekake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 369.91 | 2 963.35 | 370.42 | Kcal |
Protein | 5.19 | 41.58 | 5.20 | gram |
Karbohydrat | 43.20 | 346.08 | 43.26 | gram |
Kostfiber | 2.02 | 16.18 | 2.02 | gram |
Fett | 18.22 | 145.96 | 18.25 | gram |
Alkohol | 1.19 % | 9.53 | 1.19 | gram |
Mettet fett | 9.35 | 74.90 | 9.36 | gram |
Salt | 0.15 | 1.18 | 0.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.52 | Kr 68.25 | Kr 8.53 | .- |
Hele oppskriften veier | 801 totalt | 801 pr porsj | 100 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,71 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Former: 8 former à 1,5 dl
Ovn: 180°C ca. 15 minutter
1. Varm opp smøret, tilsett biter av sjokolade og la det smelte sammen.
2. Tilsett rismel og malte mandler, rør godt. Tilsett eggeplommene.
3. Pisk marengs av eggehviter og sukker. Vend denne inn i røren til slutt.
Mørk hemmelighet:
1. Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i vannbad. Tilsett litt kremfløte. Massen skal være fast. Avkjøl.
2. Rull små kuler på størrelse med klinkekuler.
Lag ferdig kaken:
Smør formene med smør. Fyll litt kakedeig i formen, legg i en "mørk hemmelighet" og etterfyll med kakedeig. Formen skal være ca. ¾ full. Formene med røre kan stå kjølig til de skal stekes. Stek kakene, ta dem straks ut av formen og anrett dem på tallerken sammen med karamell-sjokoladesaus.
Karamell-sjokoladesaus:
1. Del vaniljestangen i to på langs.
2. Ha alle ingrediensene foruten Grand Marnier i en liten kjele og kok massen til en tykk sirup.
3. Smak til med Grand Marnier til slutt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 17060)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-04-16
Oppdatert dato:2014-04-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift