Vi har mange gode forslag til ovnsretter med kylling blant oppskriftene våre. Denne gangen ønsker vi å presentere noen forslag med
kyllinglår som er den mest smakfulle delen av kyllingen. Litt høyere fettinnhold i lårene gjør dem nettopp godt egnet til slike
ovnsretter. Her under er flere oppskrifter samt noen med grillede og stekte lår.
Kyllinglår i kokosmelk med karri
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.12.2013Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
4 grillede kyllinglår
6-8 poteter (gjerne mandelpoteter) i tynne skiver
2 rødløk i skiver
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1/2 dl soyasaus
2-3 ts grønn karripasta
1 klype sukker
peanøtter
Grillede kyllinglår sammen med poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta gir deg du hele middagen servert i én form. Smaken er utrolig spennende!Fremgangsmåte
I stekeovn ved 200 °C
Ha poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta i en ildfast form. Bland alt godt.
Smak til med sukker som gir mer smak og sødme i tomatene. Legg kyllinglårene på toppen, ha over folie og stek i ovn i ca. 15 minutter. Øk temperaturen til 225 °C, ta av folien og dryss peanøtter over.
Stek videre 5-10 minutter til skinnet på kyllinglårene er sprøtt og potetskivene møre.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
106,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Leirgrytebakte kyllinglår
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
25.11.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
6 kyllinglår
1 pose sjalottløk
200 g gulrot
1 hel hvitløk, delt i båter med skall
1 urtebukett med timian, laurbær, rosmarin og en hel rød chili
3 dl kyllingbuljong
1 dl hvitvin
salt og pepper
Fremgangsmåte
Bløtlegg leirgryta minst 1 time i kaldt vann. Legg kyllinglår og grønnsaker sammen i gryta. Knyt en hyssing rundt urtene og stikk buketten ned sammen med kjøttet og grønnsakene.
Hell over kyllingbuljongen og vinen. Sett på lokket og plasser gryta midt i kald ovn.
Still inn ovnen på 200 °C og la gryta stå der i ca. 2–2 1/2 timer.
Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt. Server med potetmos eller kokte poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
100,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllinglår med søtpotet
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
06.01.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Kim HoltheIngredienser
2 stk søtpotet
salt og kvernet pepper
6 stk grillet kyllinglår
Kremet saus med epler og chili:
1 pose béarnaisesaus
1 dl vann
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
1 stk eple i biter
1 stk finhakket rød chili
1 ss hakket frisk estragon
Lag din egen vri på posen med béarnaisesaus, så skal du få smake noe som er godt! Her med grillede kyllinglår og spennende søtpotet.Fremgangsmåte
1. Skrell søtpotetene og del dem i båter. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje og kvernet pepper. Stek i stekeovn ved 200 °C ca. 15 minutter til de er møre.
2. Varm kyllinglårene i ovnen ca. 10 minutter. Dryss litt grovt salt over potetene før servering.
3. Ha sauspulver, vann og crème fraîche i en kjele og kok opp. Tilsett eple, chili og estragon. Smak til med salt og pepper.
Server kyllinglårene med kremet saus med epler og chili, søtpotet og for eksempel lettkokt brokkoli.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
193,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Sennepsmarinerte kyllinglår
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grete RoedeBildet er tatt av
Grete RoedeIngredienser
kyllinglår
kokt potet
400 g sukkererter
Sennepsmarinade:
2 ss dijon-sennep
1-2 ts kajennepepper
2 ss olje
2 ss vineddik
Fremgangsmåte
Så lettvint kan du faktisk trylle frem en delikatesse!
Legg kyllinglårene i en plastpose og hell over marinaden. Knyt posen og sett kaldt et par timer eller natten over.
Legg kyllinglårene i en ildfast form. Pensle lårene med sennepsmarinaden og stek dem ved 180°C i 40-50 minutter.
Vask og del poteter i to, pensle med olje og dryss over salt og pepper. Stek potetene ved siden av kyllingen. Serveres med sukkererter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
120,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stekte kyllinglår med pastasalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.03.2003Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
Stekte kyllinglår:
8 kyllinglår
1 egg
1 1/2 ss sesamfrø
2 ss strøkavring
3 ss revet parmesan eller annen finrevet ost
1/2 ts paprika
litt salt og pepper
Pasta i rømmedressing:
1 pakke fersk båndspagetti
3 dl rømme
3 ss ketchup
1/2 ts søt chilisaus
1/2 ts sukker
litt salt og pepper
1 dl hakkede urter
Fremgangsmåte
Pisk sammen egget. Bland sesamfrø med de øvrige ingrediensene. Vend først lårene i egg og deretter i osteblandingen. Legg lårene i en smurt, ildfast form og stek dem midt i ovnen, ca. 50 minutter ved 200 °C til de er gjennomstekte.
Kok pasta som anvist på pakken. Hell den i et dørslag og skyll med kaldt vann.
Rør sammen de øvrige ingrediensene og smak til med salt og pepper. Vend inn urter. Sett gjerne dressingen tildekket i kjøleskapet i 1/2 time, så den får god aroma. Vend pastaen i rømmedressingen og server. Pynt gjerne med agurk og cherrytomater og server grovt brød til
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
211,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Indisk kylling tandoori
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.09.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
8 kyllinglår eller 1 stor kylling delt i porsjonsstykker
Tandoorimarinade:
10 hele nellik
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
frø fra 10 kardemommekapsler
2 løk
4 båter hvitløk
5 cm fersk ingefær
2 ts mildt chilipulver, evt. 2 ts paprikapulver
+ 1/4 ts sterkt chilipulver
2 ts kvernet pepper
1 1/2 ts gurkemeie
3 1/2 dl yoghurt naturell
1 dl sitronsaft
Tomat- og agurksalat:
4-5 tomater i små terninger
1/2 finhakket agurk
1 finhakket chili
1/2 finhakket løk
finhakket, frisk koriander
saften fra 1 lime
1/2 ts sukker
litt salt
Raita:
1 beger yoghurt naturell
1 agurk
1 ss hakket mynte
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts sukker
Her er det krydderet som bestemmer mye av smaken. Vi bruker kyllinglår og serverer med ris, yoghurt og korianderdryss.Fremgangsmåte
Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft. Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.
Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt. Server med tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney.
Tomat- og agurksalat:
Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt frem til servering.
Raita:
Skrell en agurk og gni den lett med salt. Riv den på et rivjern og sil fra overflødig væske. Vend agurken inn i yoghurten sammen med litt finhakket mynte. Smak til med salt, pepper og sukker. Raita skal serveres kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
94,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllinglår med stuet mais
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.09.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Egil Bratnes hjemmesideBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 kyllinglår,
margarin,
2 bokser maiskorn (à 340 g),
1 ss margarin,
2 ss hvetemel,
1 dl melk,
1 krm salt,
2 krm sukker,
8 skiver bacin,
2 store tomater
Om en bruker ferdig stekte eller rå kyllinglår/klubber her er det samme. De som er ferdige trenger jo bare varmes opp.
Stuet mais er noe vi bare har prøvd for lenge siden og anbefales virkelig, skikkelig godt. Og som bildet viser brukte vi cherrytomater delt i 2 + bacon i biter ved siden av.
Kanskje en også kan ha i litt fløte i maisen slik at den virkelig blir smakfull, samt bruk ekte smør.Fremgangsmåte
Brun kyllinglårene i nøttebrun margarin. La dem ettersteke under lokk på svak varme i ca. 20 minutter. kok opp maisen i dens egen kraft og margarin. Dryss hvetemelet over og spe med melken. la stuingen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skjær tomatene i skiver og stek dem sammen med baconskivene til disse er nesten sprø.
Anrett det hele på fat eller direkte på tallerken og server gjerne brød og salat som tilbehør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
139,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Filipino Barbeque Chicken with garlic
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.07.2012Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
900 gram kyllinglår i biter
1,2 dl tomatketchup
1,2 dl soyasaus
1,2 dl hvit eddik
1,2 dl brunt sukker
1 hel stor hvitløk
Fremgangsmåte
Knus og finhakk hvitløken. Ha gjerne ekstra hvitløk.
Du trenger masse hvitløk!
Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.
Hell marinaden i en dyp langpanne. Tilsett kylling biter og vend dem i marinaden. Du kan bake kyllingen med en gang eller dekke og mariner den over natten. Når du er klar til å steke kyllingen, forvarm ovnen til 220 C. Stek i 1 time til 1,5 timer. Du kan også grille kyllingen.
Kyllingen skal stekes i marinaden.
Server med ris!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
155,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllinglår med urter
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
20.11.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
6 rå kyllinglår
friske krydderurter
6 båter hvitløk
olje til pensling
salt og nykvernet pepper
Potetsalat
600 g poteter
100 g bacon
1 bt. vårløk
6 soltørkede tomater i marinade
200 g fetaost
ca. 1/2 pk. ruccula
1 1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
Fremgangsmåte
I stekeovn ved 180 °C
Hakk urter og hvitløk og ha det under skinnet på kyllinglårene. Legg dem i en ildfast form, pensle med olje og dryss over salt og pepper. Stek lårene ca. 40 minutter.
Potetsalat:
Kok potetene, avkjøl litt og del dem i skiver. Stek bacon og del det i biter. Skjær vårløk i ringer og soltørkede tomater i to. Bland det sammen med resten av ingrediensene til potetsalaten. Hell over marinaden fra de soltørkede tomatene. Dryss over nykvernet pepper.
Server kyllinglårene med potetsalat og bakt tomat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
148,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllinglår med mangosalsa
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.01.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 stk stekte kyllinglår
Salsa
1 stk stor mango, skrelt utkjernet og finhakket
1 stk rød chilipepper, finhakket
1 stk lime, saft og revet skall
2 ss hakket frisk koriander
1 dash salt
1 dash nymalt svart pepper
Her er det salsaen som er viktig og den kan spises til både hvitt kjøtt, svinekjøtt, fisk osv. Vi brukte den til kyllinglår.Fremgangsmåte
Varm opp kyllinglårene i ovnen.
Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og krydre den godt.
Server ved siden av kyllinglårene,
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
180,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mandelstekte kyllinglår
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.05.2002Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1 dl mandler
1 båt hvitløk
1/4 ts ingefær
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1-2 kyllinglår
1 egg
smør til steking
Fremgangsmåte
Mal mandlene sammen med hvitløk. Tilsett ingefær, salt og pepper. Vend kyllinglårene i sammenpisket egg og deretter i mandelblandingen. Legg lårene i en ildfast form og hell over litt smeltet smør. Stek i ovnen ved 180 °C i 40-45 minutter.
Retten smaker godt med kokte gulrotstrimler og potetmos. Gulrotstrimlene skjærer du med ostehøvel. Da trenger de bare et lite oppkok.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
251,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling på potetseng
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
21.05.2002Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
Fløtegratinerte poteter:
ca. 8 poteter
1 ts salt
1/2 ts pepper
3 dl fløte/melk (blanding)
6 kyllinglår
eller andre kyllingstykker
1 ss smør
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 dl revet ost
Fremgangsmåte
Skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver. Legg skivene i ildfast form og fordel salt og pepper innimellom. Hell over fløte/melk. Sett formen i ovnen ved 225 °C ca. 15 minutter.
Mens potetene står i ovnen pensler du kyllingstykkene med smeltet smør og drysser dem med salt og pepper. Legg kyllingen oppå potetene og steker videre 35-40 minutter. Strø revet ost over og stek kyllingstykkene til de har fått gyllen osteskorpe etter ca. 5 minutter. En frisk salat ved siden av er prikken over i`en.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
159,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1710