Gode ovnsretter med kyllinglår


Oppdatertdato: 2020-05-19 Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Kim Holthe, Astrid Hals


Vi har mange gode forslag til ovnsretter med kylling blant oppskriftene våre. Denne gangen ønsker vi å presentere noen forslag med kyllinglår som er den mest smakfulle delen av kyllingen. Litt høyere fettinnhold i lårene gjør dem nettopp godt egnet til slike ovnsretter. Her under er flere oppskrifter samt noen med grillede og stekte lår.

Annonse



Kyllinglår i kokosmelk med karri


Prøv også Kyllinglår i kokosmelk med karri.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.12.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 grillede kyllinglår
6-8 poteter (gjerne mandelpoteter) i tynne skiver
2 rødløk i skiver
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1/2 dl soyasaus
2-3 ts grønn karripasta
1 klype sukker
peanøtter


Grillede kyllinglår sammen med poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta gir deg du hele middagen servert i én form. Smaken er utrolig spennende!


Fremgangsmåte

I stekeovn ved 200 °C

Ha poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta i en ildfast form. Bland alt godt.
Smak til med sukker som gir mer smak og sødme i tomatene. Legg kyllinglårene på toppen, ha over folie og stek i ovn i ca. 15 minutter. Øk temperaturen til 225 °C, ta av folien og dryss peanøtter over.
Stek videre 5-10 minutter til skinnet på kyllinglårene er sprøtt og potetskivene møre.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 106,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Leirgrytebakte kyllinglår


Prøv også Leirgrytebakte kyllinglår.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 25.11.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

6 kyllinglår
1 pose sjalottløk
200 g gulrot
1 hel hvitløk, delt i båter med skall
1 urtebukett med timian, laurbær, rosmarin og en hel rød chili
3 dl kyllingbuljong
1 dl hvitvin
salt og pepper



Fremgangsmåte

Bløtlegg leirgryta minst 1 time i kaldt vann. Legg kyllinglår og grønnsaker sammen i gryta. Knyt en hyssing rundt urtene og stikk buketten ned sammen med kjøttet og grønnsakene.
Hell over kyllingbuljongen og vinen. Sett på lokket og plasser gryta midt i kald ovn.
Still inn ovnen på 200 °C og la gryta stå der i ca. 2–2 1/2 timer.
Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt. Server med potetmos eller kokte poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kyllinglår med søtpotet


Prøv også Kyllinglår med søtpotet.

Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 06.01.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Kim Holthe

Ingredienser

2 stk søtpotet
salt og kvernet pepper
6 stk grillet kyllinglår

Kremet saus med epler og chili:
1 pose béarnaisesaus
1 dl vann
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
1 stk eple i biter
1 stk finhakket rød chili
1 ss hakket frisk estragon


Lag din egen vri på posen med béarnaisesaus, så skal du få smake noe som er godt! Her med grillede kyllinglår og spennende søtpotet.


Fremgangsmåte

1. Skrell søtpotetene og del dem i båter. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje og kvernet pepper. Stek i stekeovn ved 200 °C ca. 15 minutter til de er møre.

2. Varm kyllinglårene i ovnen ca. 10 minutter. Dryss litt grovt salt over potetene før servering.

3. Ha sauspulver, vann og crème fraîche i en kjele og kok opp. Tilsett eple, chili og estragon. Smak til med salt og pepper.

Server kyllinglårene med kremet saus med epler og chili, søtpotet og for eksempel lettkokt brokkoli.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 193,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,23.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Sennepsmarinerte kyllinglår.

Sennepsmarinerte kyllinglår


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Grete Roede

Ingredienser

kyllinglår
kokt potet
400 g sukkererter

Sennepsmarinade:
2 ss dijon-sennep
1-2 ts kajennepepper
2 ss olje
2 ss vineddik



Fremgangsmåte

Så lettvint kan du faktisk trylle frem en delikatesse!

Legg kyllinglårene i en plastpose og hell over marinaden. Knyt posen og sett kaldt et par timer eller natten over.

Legg kyllinglårene i en ildfast form. Pensle lårene med sennepsmarinaden og stek dem ved 180°C i 40-50 minutter.
Vask og del poteter i to, pensle med olje og dryss over salt og pepper. Stek potetene ved siden av kyllingen. Serveres med sukkererter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 120,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekte kyllinglår med pastasalat.

Stekte kyllinglår med pastasalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.03.2003
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Stekte kyllinglår:
8 kyllinglår
1 egg
1 1/2 ss sesamfrø
2 ss strøkavring
3 ss revet parmesan eller annen finrevet ost
1/2 ts paprika
litt salt og pepper

Pasta i rømmedressing:
1 pakke fersk båndspagetti

3 dl rømme
3 ss ketchup
1/2 ts søt chilisaus
1/2 ts sukker
litt salt og pepper
1 dl hakkede urter



Fremgangsmåte

Pisk sammen egget. Bland sesamfrø med de øvrige ingrediensene. Vend først lårene i egg og deretter i osteblandingen. Legg lårene i en smurt, ildfast form og stek dem midt i ovnen, ca. 50 minutter ved 200 °C til de er gjennomstekte.
Kok pasta som anvist på pakken. Hell den i et dørslag og skyll med kaldt vann.

Rør sammen de øvrige ingrediensene og smak til med salt og pepper. Vend inn urter. Sett gjerne dressingen tildekket i kjøleskapet i 1/2 time, så den får god aroma. Vend pastaen i rømmedressingen og server. Pynt gjerne med agurk og cherrytomater og server grovt brød til

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 211,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indisk kylling tandoori.

Indisk kylling tandoori


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.09.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

8 kyllinglår eller 1 stor kylling delt i porsjonsstykker

Tandoorimarinade:
10 hele nellik
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
frø fra 10 kardemommekapsler
2 løk
4 båter hvitløk
5 cm fersk ingefær
2 ts mildt chilipulver, evt. 2 ts paprikapulver
+ 1/4 ts sterkt chilipulver
2 ts kvernet pepper
1 1/2 ts gurkemeie
3 1/2 dl yoghurt naturell
1 dl sitronsaft

Tomat- og agurksalat:
4-5 tomater i små terninger
1/2 finhakket agurk
1 finhakket chili
1/2 finhakket løk
finhakket, frisk koriander
saften fra 1 lime
1/2 ts sukker
litt salt

Raita:
1 beger yoghurt naturell
1 agurk
1 ss hakket mynte
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts sukker


Her er det krydderet som bestemmer mye av smaken. Vi bruker kyllinglår og serverer med ris, yoghurt og korianderdryss.


Fremgangsmåte

Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft. Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.

Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt. Server med tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney.

Tomat- og agurksalat:
Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt frem til servering.

Raita:
Skrell en agurk og gni den lett med salt. Riv den på et rivjern og sil fra overflødig væske. Vend agurken inn i yoghurten sammen med litt finhakket mynte. Smak til med salt, pepper og sukker. Raita skal serveres kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 94,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllinglår med stuet mais.

Kyllinglår med stuet mais


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.09.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 kyllinglår,
margarin,
2 bokser maiskorn (à 340 g),
1 ss margarin,
2 ss hvetemel,
1 dl melk,
1 krm salt,
2 krm sukker,
8 skiver bacin,
2 store tomater


Om en bruker ferdig stekte eller rå kyllinglår/klubber her er det samme. De som er ferdige trenger jo bare varmes opp.
Stuet mais er noe vi bare har prøvd for lenge siden og anbefales virkelig, skikkelig godt. Og som bildet viser brukte vi cherrytomater delt i 2 + bacon i biter ved siden av.
Kanskje en også kan ha i litt fløte i maisen slik at den virkelig blir smakfull, samt bruk ekte smør.


Fremgangsmåte

Brun kyllinglårene i nøttebrun margarin. La dem ettersteke under lokk på svak varme i ca. 20 minutter. kok opp maisen i dens egen kraft og margarin. Dryss hvetemelet over og spe med melken. la stuingen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skjær tomatene i skiver og stek dem sammen med baconskivene til disse er nesten sprø.
Anrett det hele på fat eller direkte på tallerken og server gjerne brød og salat som tilbehør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 139,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Filipino Barbeque Chicken with garlic.

Filipino Barbeque Chicken with garlic


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.07.2012
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

900 gram kyllinglår i biter
1,2 dl tomatketchup
1,2 dl soyasaus
1,2 dl hvit eddik
1,2 dl brunt sukker
1 hel stor hvitløk



Fremgangsmåte

Knus og finhakk hvitløken. Ha gjerne ekstra hvitløk.
Du trenger masse hvitløk!
Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.

Hell marinaden i en dyp langpanne. Tilsett kylling biter og vend dem i marinaden. Du kan bake kyllingen med en gang eller dekke og mariner den over natten. Når du er klar til å steke kyllingen, forvarm ovnen til 220 C. Stek i 1 time til 1,5 timer. Du kan også grille kyllingen.
Kyllingen skal stekes i marinaden.

Server med ris!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 155,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllinglår med urter.

Kyllinglår med urter


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 20.11.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

6 rå kyllinglår
friske krydderurter
6 båter hvitløk
olje til pensling
salt og nykvernet pepper

Potetsalat
600 g poteter
100 g bacon
1 bt. vårløk
6 soltørkede tomater i marinade
200 g fetaost
ca. 1/2 pk. ruccula
1 1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper



Fremgangsmåte

I stekeovn ved 180 °C

Hakk urter og hvitløk og ha det under skinnet på kyllinglårene. Legg dem i en ildfast form, pensle med olje og dryss over salt og pepper. Stek lårene ca. 40 minutter.

Potetsalat:
Kok potetene, avkjøl litt og del dem i skiver. Stek bacon og del det i biter. Skjær vårløk i ringer og soltørkede tomater i to. Bland det sammen med resten av ingrediensene til potetsalaten. Hell over marinaden fra de soltørkede tomatene. Dryss over nykvernet pepper.

Server kyllinglårene med potetsalat og bakt tomat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 148,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllinglår med mangosalsa.

Kyllinglår med mangosalsa


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.01.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 stk stekte kyllinglår

Salsa
1 stk stor mango, skrelt utkjernet og finhakket
1 stk rød chilipepper, finhakket
1 stk lime, saft og revet skall
2 ss hakket frisk koriander
1 dash salt
1 dash nymalt svart pepper


Her er det salsaen som er viktig og den kan spises til både hvitt kjøtt, svinekjøtt, fisk osv. Vi brukte den til kyllinglår.


Fremgangsmåte

Varm opp kyllinglårene i ovnen.
Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og krydre den godt.
Server ved siden av kyllinglårene,

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 180,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandelstekte kyllinglår.

Mandelstekte kyllinglår


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.05.2002
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 dl mandler
1 båt hvitløk
1/4 ts ingefær
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1-2 kyllinglår
1 egg
smør til steking



Fremgangsmåte

Mal mandlene sammen med hvitløk. Tilsett ingefær, salt og pepper. Vend kyllinglårene i sammenpisket egg og deretter i mandelblandingen. Legg lårene i en ildfast form og hell over litt smeltet smør. Stek i ovnen ved 180 °C i 40-45 minutter.

Retten smaker godt med kokte gulrotstrimler og potetmos. Gulrotstrimlene skjærer du med ostehøvel. Da trenger de bare et lite oppkok.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 251,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling på potetseng.

Kylling på potetseng


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 21.05.2002
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Fløtegratinerte poteter:
ca. 8 poteter
1 ts salt
1/2 ts pepper
3 dl fløte/melk (blanding)

6 kyllinglår
eller andre kyllingstykker
1 ss smør
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 dl revet ost



Fremgangsmåte

Skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver. Legg skivene i ildfast form og fordel salt og pepper innimellom. Hell over fløte/melk. Sett formen i ovnen ved 225 °C ca. 15 minutter.

Mens potetene står i ovnen pensler du kyllingstykkene med smeltet smør og drysser dem med salt og pepper. Legg kyllingen oppå potetene og steker videre 35-40 minutter. Strø revet ost over og stek kyllingstykkene til de har fått gyllen osteskorpe etter ca. 5 minutter. En frisk salat ved siden av er prikken over i`en.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 159,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,23.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1710



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.