Gresskarpai til halloween


Oppdatertdato: 2018-10-29 Tema: Gresskar Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Rosemarie Pettersen


Her er en oppskrift på hvordan man får 2 oppskrifter ut av samme jobben og jeg kan presentere en nydelig gresskarpai sammen med de beste gresskarmuffins du har smakt.
Det vi gjorde var å lage gresskarpai som under, men oppdaget at vi hadde bommet med mengden fyll. Derfor tok vi rett og slett fyllet og brukte det i muffins direkte. Lenger nede er oppskriften på både paien og på muffinsene som du lager av fyllet som evt er til overs, + andre aktuelle oppskrifter. Så kan du pynte de som du vil og servere de til de små spøkelsene på halloween. Jeg er sikker på at de syns muffinsene er mye bedre enn paien.
Lykke til!



Gresskarpai 3


Prøv også Gresskarpai 3.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.10.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

Paibunnen :
200 gram hvetemel
150 gram smør
2 ss vann
Litt salt

Gresskarfyll:
6 ss hvetemel
3/4 ts bakepulver
ørlite salt
1 ts allehånde
1/2 ts ingefær
1/2 ts muskat
2 egg
1 3/4 dl sukker
3 ss smeltet smør
ca. 400 gram gresskarpuré
1 boks Vikingmelk
2 ts vaniljesukker


Denne paien er ganske enkel å lage og blir nydelig. Det vi gjør er å kutte gresskaret i biter og koke det i 15-20 minutter, før vannet helles av og det moses i stavmikser. Så fortsetter du med oppskriften.
Om du får for mye gresskar eller har masse til overs, så lag mer av denne pureen. Vi brukte den til å lage gresskarmuffins på en helt ny måte, og det smakte fantastisk.
Melken kan og erstattes av en blanding av helmelk og fløte. Vi brukte helmelk med noen fløterester i.


Fremgangsmåte

Paibunnen :
Kjøres til en fast deig i foodprosessor. Legg deigen i kjøleskapet minst en halv time før den kjevles ut. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel og forstek paiskallet ved 200 grader i ca. ti minutter.

Gresskarfyll:


Rens gresskaret og del opp kjøttet. Kok det i vann ca 15-20 minuter før vannet helles av og det moses i stavmikser.
Bland sammen mel, bakepulver og krydder. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpure, melk og vaniljesukker. Ha fyllet i paibunnen og stek ved 180 grader i omtrent 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Pynt gjerne med litt pisket krem og noen pastiller eller edderkopper!.

Oppskriften kom opprinnelig fra Bama, men er blitt modifisert av oss.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 285,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Nydelige gresskarmuffins


Prøv også Nydelige gresskarmuffins.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.10.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Rosemarie Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

6 ss hvetemel
3/4 ts bakepulver
ørlite salt
1 ts allehånde
1/2 ts ingefær
1/2 ts muskat
2 egg
1 3/4 dl sukker
3 ss smeltet smør
ca. 400 gram gresskarpuré
1 boks Vikingmelk
2 ts vaniljesukker


Nydelige og helt spesielle muffins laget av gresskarpure. Disse er ikke deig som man vanligvis bruker men egentlig fyllet til pai som brukes som muffins. Pga vi lagde altfor mye fyll til paien vår, helte vi resten av fyllet i muffinsformer og stekte dem. Utrolig godt
Jeg kan ikke si noe om antallet her da det avhenger av hvor mye fyll du har til overs, vi fikk 16 muffins av vårt det vi hadde for mye.


Fremgangsmåte

Rens gresskaret og del opp kjøttet. Kok det i vann ca 15-20 minuter før vannet helles av og det moses i stavmikser.
Bland sammen mel, bakepulver og krydder. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpure, melk og vaniljesukker.
Fyll opp muffinsformer og stek ved ca 180 grader til fyllet kjennes fast, ca 15-20 min ++, men sjekk med en gaffel at fyllet er sånn noenlunde fast.
Pyntes med krem og serveres til spøkelsene på halloween.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 220,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Gresskar- og gulrotkake


Prøv også Gresskar- og gulrotkake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.10.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

100 g smør, romsvarmt
2 1/2 dl sukker
3 egg
ca. 200 g gresskar
ca. 200 g gulrøtter
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel

Krem:
1 beger kremost naturell (125 g)
25 g melis
2 ts vaniljesukker


Klassiker på en Halloweenhappening!
Men denne kaken er bare helt nydelig. Og den blir skikkelig saftig. Vi stekte den i 45 minutter i varmluft i rund form. Da var den litt bløt inni, men slik skal det være.
Men vi lagde ikke glasur, men brukte sprutekrem, rosiner, gulrotstrimler og ett cocktailbær som pynt.


Fremgangsmåte

Rund form, ca. 24 cm i diameter
I stekeovnen: 175 °C, ca. 40 minutter

Rør smør og sukker porøst og lett. Rør inn eggene, ett om gangen. Skrell og riv gresskar og gulrøtter fint. Rør det i deigen. Bland mel, bakepulver og kanel og bland det i. Helles i en godt smurt form og stek kaken nederst i ovnen.
Rør sammen ingrediensene til kremen og smør den på den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig før servering. Ha gjerne litt strimlet appelsinskall oppå kaken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 248,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Asiatisk gresskarsuppe med ingefær.

Asiatisk gresskarsuppe med ingefær


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.10.2016
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 kg. Hokkaidokjøtt
2 store løk
timian
3 ss. Ingefær
2 dl. usøtet kokosmelk
1-3 chilier uten kjerner
4 fedd hvitløk
sitron- eller limesaft
evt. friske krydderurter og litt mere hvitløk


Enda en varmende suppe. Denne er vegetar, men i asia tilsetter de ofte fisk i denne, prøv gjerne det.


Fremgangsmåte

Hokkaidoen skjæres i båter og kjernene fjernes. Løk, hvitløk, hokkaido, ingefær, timian, chili og vann eller fond settes til å koke.
La det koke inntil grønnsakene er møre. Mas det hele gjennom en dørslag eller blend det hele inntil en passende konsistens.
Kok opp igjen med kokosmelk og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Server med et godt brød og evt. et dryss friske krydderurter blandet med hakket hvitløk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 27,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskarpai 4.

Gresskarpai 4


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.10.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

300 g hvetemel
150 g kaldt smør
½ ts salt
ca 1 dl vann

Fyll:
5 dl gresskarpuré
3 dl fløte
½ dl brunt sukker
1 ½ dl sukker
½ ts salt
1 ts kanel
½ ts malt ingefær
¼ ts revet muskat
1 knivspiss med malt nellik

Pynt:
3 dl pisket kremfløte
ferske fiken


Gresskarpai uten egg. Passende til halloween. Fin måte å bruke gresskarfyllet fra uthuling av gresskar


Fremgangsmåte

Ha mel, smør og salt i en matprosessor. Tilsett vann mens maskinen går og kjør til alt har samlet seg til en stor klump.
Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet ca en halv time. Da blir den lettere å kjevle ut. Smør en stor paiform og trykk paideigen ned i formen. Sett formen kaldt mens du forbereder fyllet.

Skjær gresskaret i terninger og legg det i en kjele. Hell på vann så det dekker og kok gresskaret til det er mørt. Hell av vannet og damp bitene godt. Mos dem så for hånd eller i en matprosessor.

Bland alle ingrediensene til fyllet og rør blandingen glatt. Hell gresskarblandingen i formen og stek paien i 15 minutter ved 220 grader. Skru ned temperaturen til 170 grader og stek videre i ca 45 minutter. For å se om paien er ferdig kan du stikke en kniv ned i fyllet. Sitter det ikke noe igjen på kniven, er paien ferdig.
La den stå og hvile litt. Pynt med litt pisket krem og fiken og server resten av kremen ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 311,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskarmuffins til halloween.

Gresskarmuffins til halloween


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.02.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Hege Ynn Jødal

Ingredienser

300 g gresskar (beregnet med skall)
115 g smør
200 g sukker
225 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 g malt ingefær
1 ts malt kanel
2 stk store egg

Glasur
200 g kremost naturell
50 g smør
75 g melis
½ ts vaniljesukker

Dekor
¼ plate sjokolade


Gresskarmuffins pynter opp på kakebordet til Halloween-festen, og lages med vanilje, ingefær og kanel. Toppingen er kremostglasur og flytende mørk sjokolade lager du edderkoppmønster med.


Fremgangsmåte

Gresskarmos: Fjern frøene og del gresskaret i biter. Skrell bitene før du dampkoker dem i en kjele til de er myke (skal ha samme konsistens som en dampet kålrot). Hell av eventuelt vann, og mos gresskarbitene, gjerne med en stavmikser. Avkjøl mosen.

Muffins: Pisk smør og sukker hvitt. Pisk inn ett og ett egg i smørblandingen, ha i gresskarmosen og bland godt. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker, ingefær og kanel, og bland inn i røren. Fordel røren i 12 store muffinsformer eller 40 konfektformer.
Stek muffinsene midt i ovnen på 175 ºC, store i 20 minutter og små i 15 minutter. Avkjøl på rist.

Glasur: Visp sammen kremost og smør til glasuren. Tilsett melis og vaniljesukker og rør til glasuren blir glatt og jevn. Fordel glasuren på muffinsene.

Smelt sjokolade og dekorer med Halloween-symboler. Lag rundinger og dra dem utover ved å bruke en tannpirker.


Tips:
Finner du ikke gresskar? Gulrot er en god erstatning.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 309,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,82.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Halloweenkake.

Halloweenkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.08.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

6 stk egg
400 g sukker
450 g smør
3 dl melk
6 ss kakaopulver
450 g hvetemel
4 ½ ts bakepulver

Kremostglasur:
250 g kremost naturell
120 g mykt smør
8 dl melis
4 ts vaniljesukker


Lag en skummel Halloweenkake med sjokoladekakebunn til halloweenfesten.


Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør, avkjøles ved å tilsette noe av melkemengden. Bland de tørre ingrediensene og sikt det i eggedosisen, vekselvis med smeltet smør og melk. Bland forsiktig. Hell røren i en langpanne (ca størrelse 30 x 35 cm) kledd med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noe før den hvelves på rist. Kaken kan med fordel bakes dagen før den skal pyntes.

Glasuren
Bland alle ingrediensene og visp det til en luftig og porøs krem.

Del langpannen i to like stor deler og skjær de to delene i kisteform. Se tegning i under. Smør den ene delen av kaken med ostekrem og legg den andre delen oppå.
Ta av litt ostekrem til pynt. Tilsett 2 ss kakao til den resterende delen av ostekremen og litt svart fargepasta. Smør den svarte kakaokremen over hele kaken. Lag til slutt et kors på toppen av kaken med den hvite ostekremen, ved hjelp av en sprøytepose eller med et kremerhus av matpapir.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 380,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskarpai 1.

Gresskarpai 1


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.10.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Deig
4 1/4 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts Demerarasukker
100 g kokosfett
1 egg
2 ss eplesidereddik
3-4 ss kaldt vann
smør eller margarin til formen

Fyll
400 g gresskarkjøtt i terninger
2 1/2 dl fløte
1 1/4 dl Demerarasukker
3 egg
1/2 ts kanel
1/2 ts ingefær



En gresskarpai til halloween. Her kan du bruke ferdig paiskall


Fremgangsmåte

1. Bland alle ingrediensene til deigen. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet en times tid. Smør en paiform på ca. 26 cm i diameter.

2. Legg gresskarkjøttet sammen med 1 dl vann i en gryte og la dette småkoke under lokk i ca. 15 minutter. Hell over i en sil og la renne godt av.

3. Miks eller mos gresskarkjøttet. Tilsett de andre ingrediensene.

4. Kjevle ut deigen mellom plastfolie. Legg leiven over paiformen og trykk den til. Skjær til kanten slik at den blir jevn. Prikk hull med en gaffel.

5. Hell fyllet i paiskallet og stek midt i ovnen på 200° i ca. 1 time.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 249,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Edderkoppcupcakes.

Edderkoppcupcakes


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.12.2012
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Muffinsdeig
2 egg
2 dl sukker
2 dl melk
1 dl olje (ikke olivenolje)
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
3 ss kakao
¼ ts salt

Topping
200 g kremost (Philadelphia eller mascarpone)
100 g mørk sjokolade
1 ts vaniljesukker
2 dl siktet melis

Pynt
Dr. Oetker Junglestrøssel
Dr. Oetker Sukkerskrift
Dr. Oetker Gullperler
Lakrislisser



Fremgangsmåte

Muffinsdeig:
Pisk egg og sukker luftig. Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Tilsett de tørre ingrediensene i eggeblandingen skiftevis med melk og olje.
Fyll muffinsformene 2/3 fulle med deig ved hjelp av to spiseskjeer eller en iskremskje. Stek muffinsene på 200º C i ca. 20 minutter.
La muffinsene avkjøles før pynting.

Topping:
Smelt sjokoladen over vannbad. Tilbered deretter toppingen ved å røre alle ingrediensene sammen til en kremet konsistens. Ta toppingen på muffinsene med en kniv, eller sprøyt den på med en sprøytepose.

Pynt:
Dryss rikelig med sort strøssel. Klipp til ben av lakrislissene, og stikk dem inn i muffinsene. Pynt med sukkerskrift, og bruk gullperler som øyne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 325,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3065






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.