Kjøleskapgrøt er rett og slett en kald grøt som lager seg selv over natten i kjøleskap. Vi bruker som regel havregryn og melk som settes i kjøleskapet over natta med litt annet oppi. Og da om morgenen er det bare å ta ut, tilsette litt frukt, bær eller nøtter + annen smak, og så er det frokost. Husk å bruke lettkokte om du bruker havregryn. Men andre ingredienser kan jo og brukes. Under er det flere forslag med utregnet næringsinnhold og allergener. De første 3 er de vi pleier å lage selv.
Lykke til alle sammen.
Kjøleskapsgrøt med chiafrø og yoghurt
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.02.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 dl havregryn
2 ss chiafrø
1 dl rismelk eller kokosmelk
1 dl gresk yoghurt
1 dash kanel
1 ts honning
Saus:
2 ss jordbærsaus
Pynt:
5 stk bringebær
5 stk druer delt i 2
5 stk tørkede aprikoser
1 ts solsikkefrø
5 stk valnøtter
Frokostgrøt som kona lager. Enkelt med at man bare setter det i kjøleskapet over natta og så tilsetter litt ekstra neste morgen før man spiser denFremgangsmåte
Hell alle 6 første ingredienser i ett glass, boks ol. Rør rundt og legg på lokk. Settes over natten i kjøleskapet.
Om morgenen heller du først litt jordbærsaus i en skål. Øs over grøten og dander fint med pynt. Om grøten er blitt for stiv, rør inn litt rismelk/kokosmelk.
Pynt kan her varieres med det du liker av frukt eller bær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
173,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøleskapgrøt med havre og chiafrø
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
31.01.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
70 gr havregryn
1 ss chiafrø
1,5 dl mandelmelk
1 dash vaniljeekstrakt
2 ss hakkede valnøtter
2 ss tørket aprikos
2 ss hakket pære
1 ss tranebær tørket
1 ss tørket rosiner
Litt banan og kokosflakes til pynt
1 ss honning
Kjøleskapgrøt er perfekt når du ikke gidder å lage frokost. Her setter du glasset i kjøleskapet om kvelden, tar ut om morgenen, pynter og spiser. Kan ikke bli enklere.
Pynt og tilbehør kan varieres alt etter hva du har i skapet.Fremgangsmåte
Bland havregryn, melk og chiafrø i ett glass med lokk, evt litt vaniljeekstrakt. Sett dette i kjøleskapet om kvelden.
Ta ut om morgenen, ha på pynt og evt litt søtning. Spis.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
241,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Overnight oats eller kjøleskapsgrøt
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
23.01.2015Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 dl store havregryn
1 dl melk (laktoseredusert lettmelk)
1 dl yoghurt naturell eller kesam
1 ts steviapulver som søtning
Diverse smakstilsetninger som følgende:
Frosne og friske bær, nøtter, frukt som kiwi, eple, banan ol, sjokoladepulver, proteinpulver, kaffe, krydder som kanel ol, peanutbutter +++
Denne frokosten som har blitt populær i flere miljøer har vi nå prøvd her hjemme. Jeg har hatt oppskrifter ute ganske lenge, men vi testet ut nå med en grunnoppskrift og søtning med Stevia pulver fra Midsona. Vi prøvde og med vaniljekesam og naturell yoghurt. Men her er basis oppskriften og litt varianter.
Om du bruker proteinpulver så ha i litt ekstra melk.
Versjonen på bildet er grunnoppskrift med yoghurt og Stevia. Med rosiner, banan i skiver og litt jordbæsyltetøy på. Jeg brukte og lettkokte havregryn. Jeg må bare innrømme at dette var veldig godt og veldig enkelt. Mettet bra.Fremgangsmåte
Bland havregryn, melk og yoghurt/kesam og søtning om kvelden. Evt krydder, proteinpulver kan tilsettes nå, samt finhakkede tørkede bær om en bruker det.
Sett blandingen i kjøleskapet i en krukke eller bolle med lokk over.
Om morgenen røres det rundt litt og tilsett så evt friske bær og frukt. Også for eksempel peanutbutter, honning, sirup, banan ol kan blandes før det tilsettes. Også frø og nøtter er fine greier. Banan kan moses med sirup eller for eksempel peanutbutter og varmes litt før det røres sammen og helles over.
Om en leser helseblogger fra USA som omfavner denne retten ser man og ofte at chia frø brukes. Dette er såkalt supermat, men dette bør en vel ta med en klype salt.
Les her mer om næringsinnhold i chiafrø!Raskt næringsinnhold
Denne retten har
115,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kjøleskapgrøt med cottage cheese
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
06.11.2019Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
Grøt
2 dl havregryn
125 g cottage cheese
3 dl kefir
Topping
1 appelsin
1 banan
Kjøleskapsgrøt med cottage cheese er sunn frokost med mye fullkorn og protein som gir deg et stabilt blodsukker og god energi til å starte dagen med.Fremgangsmåte
Ha havregryn, cottage cheese og kefir i et glass eller en annen beholder med lokk, og rør godt sammen. Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.
Rør rundt i grøten før servering. Server med bananskiver og appelsinbiter.
Tips:
Spe med mer melk, hvis grøten er for fast.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
93,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøleskapsgrøt med friske bær
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
06.11.2019Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
2 dl havregryn
2 dl melk
1 dl vaniljekesam (gjerne en mager variant)
1 finrevet eple
Bringebær, blåbær eller andre friske bær
Nøtter og ristede havregryn til pynt
Velger du kjøleskapsgrøt til frokost får du enkelt en næringsrik og god start på dagen. Havre gir energi som varer og hjertevennlig fiber og fett. Bær på toppen hjelper kroppen å nyttiggjøre mineralene.Fremgangsmåte
Fordel bær, havregryn, revet eple og melk i to glass eller en annen beholder med lokk.
Ha på lokk, og sett glass i kjøleskapet til neste morgen.
Rør rundt i grøten like før servering og tilsett vaniljekesam.
Pynt med friske bær og nøtter, frø eller ristet havregryn.
Spe med mer melk hvis grøten er for fast.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
114,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Banana-Split Oats
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.02.2018Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
AxaBildet er tatt av
AxaIngredienser
2 dl havremelk
½ dl AXA Store Havregryn
2 ss chiafrø
½ banan
1 ts finhakket mørk sjokolade
1 ss kokos
1 dl blåbær
En såkalt ‘overnight oat’ der du ikke koker grøten, men lar den stå og trekke i kjøleskapet over natten. Verdt å prøve!Fremgangsmåte
1. Bland havremelk, havregryn og chiafrø i en dyp tallerken og la den stå i kjøleskapet over natten.
2. Neste morgen: rør rundt i grøten, mos i bananen og topp med bær, sjokolade og kokos.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøleskapsgrøt med eple og tranebær ny
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
06.11.2019Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
Grøt
2 dl havregryn
2 dl melk
1 dl vaniljekesam (gjerne en mager variant)
2 ss tørkede tranebær
Topping
1 lite eple
4 ss mandler
2 ts malt kanel
Kjøleskapsgrøt med eple og tranebær er sunn frokost med havregryn, tranebær og melk i kjøleskapet over natten som serveres med eple, kanel og mandler neste morgen.Fremgangsmåte
Ha havregryn, melk og vaniljekesam i et glass eller en annen beholder med lokk, og rør sammen.
Hakk tranebærene i små biter, og bland dem godt sammen med havregrynsmassen. Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.
Rør rundt i grøten før servering. Server med epler i skiver eller biter, et dryss av kanel og hakkede mandler.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
158,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Havre- og chiapudding
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.06.2017Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Axa NorgeBildet er tatt av
Axa NorgeIngredienser
2 dl havremelk eller vanlig melk
½ dl AXA Store Havregryn
2 ss chiafrø
½ banan
1 ts høvlet mørk sjokolade, minst 70 % kakao
1 ss kokosflak
Valgfrie bær
Trendy og supersunne chiafrø sammen med havregryn! Dette er noe du garantert holder deg mett på.Fremgangsmåte
1. Bland melk, havregryn og chiafrø og la blandingen stå i kjøleskapet over natten.
2. Neste morgen blander du puddingen med banan, og topper den med bær, sjokolade og kokos.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
113,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøleskapsgrøt med honning og aprikoser
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
23.02.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
2 dl havregryn
2 dl melk
1 ts vaniljesukker
4 stk tørket aprikos
1 dl matyoghurt
2 ss flytende honning
Ekstra aprikoser til servering
Kjøleskapsgrøt er en kald grøt, som settes kaldt til neste morgen. Så spises den kald med frukt og nøtter på toppen. En overraskende god variasjon til den daglige grøt.Fremgangsmåte
1. Ha havregryn, melk og vaniljesukker i et glass eller en annen beholder med lokk.
2. Skjær aprikosene i små biter, og bland dem godt sammen med havregrynsmassen. Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.
3. Rør rundt i grøten før servering, tilsett yoghurt og flytende honning. Server gjerne med ekstra aprikoser.
Tips:
Spe med mer melk, hvis grøten er for fast.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
164,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøleskapgrøt med banan og blåbær
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
20.01.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
80 g (ca. 2 dl) lettkokte havregryn
1 dl eplejuice
¾ dl kaldt vann
1 dl yoghurt naturell
1 stk banan
Server med blåbær og nøtter på toppen
Smakfull og sunn grøt som lager seg selv over natten! Det eneste du trenger å gjøre er å røre sammen ingrediensene og plassere den i kjøleskapet.Fremgangsmåte
1. Ha havregrynene i en bolle og rør inn eplejuice og vann. Dekk med plastfolie og la det stå i kjøleskapet over natten, eller minst en halv time.
2. Like før du skal spise moser du halve bananen og rører den inn i grøten sammen med yoghurten.
3. Skjær resten av bananen i skiver og server grøten med banan, blåbær og eventuelt et dryss nøtter på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
110,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøleskapsgrøt med kokos og blåbær
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.08.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Alexander BenjaminsenIngredienser
2 dl havregryn
2 dl melk
2 dl frosne blåbær
1 dl kokosmasse gjerne i flak
1 dl kesam vanilje mager, 0,6 % eller vaniljeyoghurt
En herlig start på dagen; kjøleskapsgrøt med kokos og blåbær. Det beste er at grøten nærmest lager seg selv, over natten.Fremgangsmåte
1. Ha havregryn og melk i et glass eller en annen beholder med lokk. Tilsett kokosflak og havparten av blåbær.
2. Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.
3. Rør rundt i grøten før servering, tilsett vaniljekesam eller yoghurt. Server med ekstra blåbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
153,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøleskapsgrøt med eple og tranebær
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
23.02.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
2 dl havregryn
2 dl melk
3 ss tørkede tranebær
1 dl kesam vanilje mager, 0,6 %
2 ts malt kanel
1 stk lite eple
8 ss mandler
Kjøleskapsgrøt er en kald grøt, som settes kaldt til neste morgen. Så spises den kald med frukt og nøtter på toppen. En overraskende god variasjon til den vanlige grøt.Fremgangsmåte
1. Ha havregryn og melk i et glass eller en annen beholder med lokk.
2. Hakk tranebærene i små biter, og bland dem godt sammen med havregrynsmassen. Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.
3. Riv eplet grovt og hakk mandlene. Rør rundt i grøten før servering, tilsett vaniljekesam, revet eple, hakkede mandler. Server med et dryss av kanel og ekstra mandler.
Tips:
Spe med mer melk, hvis grøten er for fast.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
179,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøleskapsgrøt med yoghurt, jordbærsyltetøy og granola
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
20.02.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
300 g havregryn (lettkokt)
3 dl melk
2 dl yoghurt naturell
jordbærsyltetøy, granola og friske bær
En deilig grøt som ligger midt i trenden for både frokost, lunsj og mellommåltid.Fremgangsmåte
Hell havregryn, melk og yoghurt i en boks med lokk. Rør godt sammen.
Sett boksen i kjøleskapet over natten, eller i minimum 4 timer.
Server med jordbærsyltetøy, granola og friske bær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
180,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3110