Kjøleskapgrøt for alle om morgenen med lite tid



Oppdatertdato: 2019-11-11 Tema: Grøt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Kjøleskapgrøt eller på godt norsk -Overnight oats- har vi nå prøvd flere varianter av. Det er kona som foretrekker dette, men jeg har jo smakt på det ett par ganger. Og vi har jo da kommet til at dette er en ypperlig frokost for dere som ikke har tid om morgenen, er trøtte og trenger litt rask energi. Og du kan jo omtrent bare ta det ut av kjøleskapet og sette skjea i grøten om en ikke vil pynte litt og legge på litt ekstra snacks som frukt, nøtter, rosiner ol.
Men ideen bak denne typen fremgangsmåte er jo bare ypperlig for de av oss som ikke gidder å lage noe til frokost, og så er flere av disse skikkelig sunne.
Personlig har vi hatt hell med havregryn i disse sammen med feks chiafrø og alternativ melk som ris, soya eller kokos. Havregryn sveller på en perfekt måte og chia virker nesten som gelatin.

Men her under er det flere av den siste tidens oppskrifter som vi har prøvd + noen fra andre.
Lykke til!



Kjøleskapgrøt med havre og chiafrø


Prøv også Kjøleskapgrøt med havre og chiafrø.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 31.01.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

70 gr havregryn
1 ss chiafrø
1,5 dl mandelmelk
1 dash vaniljeekstrakt

2 ss hakkede valnøtter
2 ss tørket aprikos
2 ss hakket pære
1 ss tranebær tørket
1 ss tørket rosiner
Litt banan og kokosflakes til pynt
1 ss honning


Kjøleskapgrøt er perfekt når du ikke gidder å lage frokost. Her setter du glasset i kjøleskapet om kvelden, tar ut om morgenen, pynter og spiser. Kan ikke bli enklere.
Pynt og tilbehør kan varieres alt etter hva du har i skapet.


Fremgangsmåte

Bland havregryn, melk og chiafrø i ett glass med lokk, evt litt vaniljeekstrakt. Sett dette i kjøleskapet om kvelden.
Ta ut om morgenen, ha på pynt og evt litt søtning. Spis.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 238,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,59.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Overnight oats eller kjøleskapsgrøt


Prøv også Overnight oats eller kjøleskapsgrøt.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.01.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 dl store havregryn
1 dl melk (laktoseredusert lettmelk)
1 dl yoghurt naturell eller kesam

1 ts steviapulver som søtning

Diverse smakstilsetninger som følgende:
Frosne og friske bær, nøtter, frukt som kiwi, eple, banan ol, sjokoladepulver, proteinpulver, kaffe, krydder som kanel ol, peanutbutter +++


Denne frokosten som har blitt populær i flere miljøer har vi nå prøvd her hjemme. Jeg har hatt oppskrifter ute ganske lenge, men vi testet ut nå med en grunnoppskrift og søtning med Stevia pulver fra Midsona. Vi prøvde og med vaniljekesam og naturell yoghurt. Men her er basis oppskriften og litt varianter.
Om du bruker proteinpulver så ha i litt ekstra melk.

Versjonen på bildet er grunnoppskrift med yoghurt og Stevia. Med rosiner, banan i skiver og litt jordbæsyltetøy på. Jeg brukte og lettkokte havregryn. Jeg må bare innrømme at dette var veldig godt og veldig enkelt. Mettet bra.


Fremgangsmåte

Bland havregryn, melk og yoghurt/kesam og søtning om kvelden. Evt krydder, proteinpulver kan tilsettes nå, samt finhakkede tørkede bær om en bruker det.

Sett blandingen i kjøleskapet i en krukke eller bolle med lokk over.

Om morgenen røres det rundt litt og tilsett så evt friske bær og frukt. Også for eksempel peanutbutter, honning, sirup, banan ol kan blandes før det tilsettes. Også frø og nøtter er fine greier. Banan kan moses med sirup eller for eksempel peanutbutter og varmes litt før det røres sammen og helles over.

Om en leser helseblogger fra USA som omfavner denne retten ser man og ofte at chia frø brukes. Dette er såkalt supermat, men dette bør en vel ta med en klype salt.
Les her mer om næringsinnhold i chiafrø!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 114,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kjøleskapgrøt med banan og blåbær


Prøv også Kjøleskapgrøt med banan og blåbær.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 20.01.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

80 g (ca. 2 dl) lettkokte havregryn
1 dl eplejuice
¾ dl kaldt vann
1 dl yoghurt naturell
1 stk banan
Server med blåbær og nøtter på toppen


Smakfull og sunn grøt som lager seg selv over natten! Det eneste du trenger å gjøre er å røre sammen ingrediensene og plassere den i kjøleskapet.


Fremgangsmåte

1. Ha havregrynene i en bolle og rør inn eplejuice og vann. Dekk med plastfolie og la det stå i kjøleskapet over natten, eller minst en halv time.
2. Like før du skal spise moser du halve bananen og rører den inn i grøten sammen med yoghurten.
3. Skjær resten av bananen i skiver og server grøten med banan, blåbær og eventuelt et dryss nøtter på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 109,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kjøleskapsgrøt med chiafrø og yoghurt.

Kjøleskapsgrøt med chiafrø og yoghurt


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.02.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1 dl havregryn
2 ss chiafrø
1 dl rismelk eller kokosmelk
1 dl gresk yoghurt
1 dash kanel
1 ts honning

Saus:
2 ss jordbærsaus

Pynt:
5 stk bringebær
5 stk druer delt i 2
5 stk tørkede aprikoser
1 ts solsikkefrø
5 stk valnøtter


Frokostgrøt som kona lager. Enkelt med at man bare setter det i kjøleskapet over natta og så tilsetter litt ekstra neste morgen før man spiser den


Fremgangsmåte

Hell alle 6 første ingredienser i ett glass, boks ol. Rør rundt og legg på lokk. Settes over natten i kjøleskapet.

Om morgenen heller du først litt jordbærsaus i en skål. Øs over grøten og dander fint med pynt. Om grøten er blitt for stiv, rør inn litt rismelk/kokosmelk.
Pynt kan her varieres med det du liker av frukt eller bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 169,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøleskapsgrøt med honning og aprikoser.

Kjøleskapsgrøt med honning og aprikoser


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 23.02.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

2 dl havregryn
2 dl melk
1 ts vaniljesukker
4 stk tørket aprikos
1 dl matyoghurt
2 ss flytende honning
Ekstra aprikoser til servering


Kjøleskapsgrøt er en kald grøt, som settes kaldt til neste morgen. Så spises den kald med frukt og nøtter på toppen. En overraskende god variasjon til den daglige grøt.


Fremgangsmåte

1. Ha havregryn, melk og vaniljesukker i et glass eller en annen beholder med lokk.

2. Skjær aprikosene i små biter, og bland dem godt sammen med havregrynsmassen. Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.

3. Rør rundt i grøten før servering, tilsett yoghurt og flytende honning. Server gjerne med ekstra aprikoser.

Tips:
Spe med mer melk, hvis grøten er for fast.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 164,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøleskapsgrøt med eple og tranebær.

Kjøleskapsgrøt med eple og tranebær


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 23.02.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

2 dl havregryn
2 dl melk
3 ss tørkede tranebær
1 dl kesam vanilje mager, 0,6 %
2 ts malt kanel
1 stk lite eple
8 ss mandler


Kjøleskapsgrøt er en kald grøt, som settes kaldt til neste morgen. Så spises den kald med frukt og nøtter på toppen. En overraskende god variasjon til den vanlige grøt.


Fremgangsmåte

1. Ha havregryn og melk i et glass eller en annen beholder med lokk.
2. Hakk tranebærene i små biter, og bland dem godt sammen med havregrynsmassen. Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.
3. Riv eplet grovt og hakk mandlene. Rør rundt i grøten før servering, tilsett vaniljekesam, revet eple, hakkede mandler. Server med et dryss av kanel og ekstra mandler.

Tips:
Spe med mer melk, hvis grøten er for fast.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 176,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøleskapsgrøt med kokos og blåbær.

Kjøleskapsgrøt med kokos og blåbær


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 28.08.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Alexander Benjaminsen

Ingredienser

2 dl havregryn
2 dl melk
2 dl frosne blåbær
1 dl kokosmasse gjerne i flak
1 dl kesam vanilje mager, 0,6 % eller vaniljeyoghurt


En herlig start på dagen; kjøleskapsgrøt med kokos og blåbær. Det beste er at grøten nærmest lager seg selv, over natten.


Fremgangsmåte

1. Ha havregryn og melk i et glass eller en annen beholder med lokk. Tilsett kokosflak og havparten av blåbær.
2. Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.
3. Rør rundt i grøten før servering, tilsett vaniljekesam eller yoghurt. Server med ekstra blåbær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 152 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Banana-Split Oats.

Banana-Split Oats


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.02.2018
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Axa
Bildet er tatt av Axa

Ingredienser

2 dl havremelk
½ dl AXA Store Havregryn
2 ss chiafrø
½ banan
1 ts finhakket mørk sjokolade
1 ss kokos
1 dl blåbær


En såkalt ‘overnight oat’ der du ikke koker grøten, men lar den stå og trekke i kjøleskapet over natten. Verdt å prøve!


Fremgangsmåte

1. Bland havremelk, havregryn og chiafrø i en dyp tallerken og la den stå i kjøleskapet over natten.

2. Neste morgen: rør rundt i grøten, mos i bananen og topp med bær, sjokolade og kokos.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøleskapsgrøt med yoghurt, jordbærsyltetøy og granola.

Kjøleskapsgrøt med yoghurt, jordbærsyltetøy og granola


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 20.02.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

300 g havregryn (lettkokt)
3 dl melk
2 dl yoghurt naturell

jordbærsyltetøy, granola og friske bær


En deilig grøt som ligger midt i trenden for både frokost, lunsj og mellommåltid.


Fremgangsmåte

Hell havregryn, melk og yoghurt i en boks med lokk. Rør godt sammen.
Sett boksen i kjøleskapet over natten, eller i minimum 4 timer.
Server med jordbærsyltetøy, granola og friske bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 179,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,82.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havre- og chiapudding.

Havre- og chiapudding


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.06.2017
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Axa Norge
Bildet er tatt av Axa Norge

Ingredienser

2 dl havremelk eller vanlig melk
½ dl AXA Store Havregryn
2 ss chiafrø
½ banan
1 ts høvlet mørk sjokolade, minst 70 % kakao
1 ss kokosflak
Valgfrie bær


Trendy og supersunne chiafrø sammen med havregryn! Dette er noe du garantert holder deg mett på.


Fremgangsmåte

1. Bland melk, havregryn og chiafrø og la blandingen stå i kjøleskapet over natten.
2. Neste morgen blander du puddingen med banan, og topper den med bær, sjokolade og kokos.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 109,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3110







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.