Årets lammesesong er igang og fårikålen putrer rundt i våre gryter. Men lam er ikke bare fårikål, men mange andre gode retter som slett ikke trenger å være så vanskelige.
Jeg har nå gjennom 15 år hatt oppskrifter på nett og dere ser her under de mest populære oppskriftene blant dere. Dvs de med høyest poengsum og de med mest besøk.
Her er de 13 mest pop oppskriftene, noen tradisjonelle og noen litt mer ukjente.
Klassisk lammestek
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
27.03.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 lammelår (ca 2 1/2 kg)
3 ts salt
1 ts pepper
2 ts knust rosmarin
2 båter hvitløk, hakket
1 løk, i båter
3 gulrøtter
8 dl vann
Saus:
Ca. 8 dl stekesjy
4 ss hvetemel utrørt i kaldt vann
1 ss solbærsaft eller rødvin
1 ts soyasaus
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
Serveres med f.eks. fløtegratinerte poteter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille.
Fløtegratinerte poteter
(6 porsjoner)
12 poteter
1 løk
1 ss smør
2 ts salt
1/2 ts pepper
4 dl matfløte
1 dl revet ost
Du trenger ikke å være en mesterkokk for å få til en god og saftig lammestek, av mange også kalt lammelår. Hemmeligheten ligger i å bruke et steketermometer. Dette er en helt tradisjonell lammestek med hvitløk og rosmarin. Enkelt, saftig og velsmakende!Fremgangsmåte
Steketemp: 125°C
Steketid: 2 - 3 timer
Slik gjør du:
1. Gni lammelåret godt inn med krydder og hvitløk.
2. Ha vann, løk og gulrøtter i langpanne eller ildfast form. Legg i låret og stikk inn steketermometer. Pass på at det ikke kommer inn til beinet. Stek på 125°C i 2 - 3 timer. Når steketermometeret viser 70°C er steken rosa, når det viser 76°C er den gjennomstekt.
3. La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av stekesjyen.
4. Sil stekesjyen over i en kjele. Gi den et oppkok og tilsett jevningen mens du rører. Smak til med solbærsaft, soyasaus, salt og pepper.
Fløtegratinerte poteter
Steketemp: 200°C
Steketid: 45 min
Slik gjør du:
1. Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Legg potetene og løken i smurt, ildfast form. Ha på salt og pepper og hell fløte over.
2. Stek i ovn på 200°C. Strø over ost etter 15 minutters steketid.
Stek videre i ca. 30 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
96,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lammekebab i pita
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
19.10.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
300 g lammedeig
1 ts potetmel
1/2 ts salt
2 ts paprikapulver
1 knivsodd kanel
1/2 ts spisskum
1 ts garam masala
1 båt finhakket hvitløk
3 ss vann
2 ss smør/margarin til steking
2-4 pitabrød
1/2 løk
2-4 salatblad
4 ss tzatziki eller yoghurt
noen oliven
Tzatziki
4 porsjoner
3 dl naturell yoghurt
1 slangeagurk
1/2 ts salt
3 båter hvitløk
1/2 ts nykvernet pepper
Fremgangsmåte
Kebab varierer fra små spyd med lam, til kvernet kjøtt og store spyd med kjøtt i skiver, som skaves av og serveres i pita.
1. Alt mel og krydder til lammekebaben blandes godt inn i deigen. Bruk gjerne hendene, og arbeid vannet inn til slutt.
2. Form deigen til fire pølser. Stikk gjerne en grillpinne av tre på langs inn i hver pølse. Brun de i varm panne, og etterstek 3-4 minutter på svakere varme, avhengig av tykkelsen.
3. I mellomtiden varmer du pitabrødene og skjærer løk i skiver. Anrett kebaben i pitabrødet sammen med salat, løkringer, oliven og tzaziki/yoghurt.
Tzatziki
Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Du kan kjøpe den ferdig i butikkken, eller lage den selv.
1. Slå yoghurten i et kaffe-filter og la den renne av i ca. 1 time. Yoghurten skal ha en ganske tykk konsistens.
2. Riv slangeagurken på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet. 3. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
96,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lammestek på potetseng
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
12.05.2002Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
ca. 2 1/2 kg lammelår
1 ts pepper
tørket rosmarin
2 kg poteter
2 fedd hvitløk
8-10 sjampinjonger
1 bunt persille
2 ts salt
1 ts pepper
1 ts tørket merian
1 ts tørket rosmarin
3 dl buljong
Fremgangsmåte
1. Gni inn steken med pepper og rosmarin. Stikk inn et steketermometer, slik at spissen blir stående omtrent midt i steken.
2. Skrell løk og poteter og skjær dem i skiver. Sjampinjong renses og skjæres i båter. Finhakk persille og hvitløk. Legg poteter, løk og sjampinjong i en langpanne eller ildfast form - dryss over persille, hvitløk, salt og krydder. Legg steken oppå og hell over buljongen.
3. Sett formen i forvarmet ovn ved 125° C. Stek til termometeret viser 70° C for rosa stek eller 76° C for grå stek - ca. 3 timer. La steken hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp.
Kjøtt og poteter kan serveres hver for seg. Eller du kan legge det oppskårede kjøttet tilbake på potetsengen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
113,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Lam i curry
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
06.10.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grete RoedeBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
600 g lammekjøtt fra bog eller lår
4 dl yoghurt naturell
1 ss soyaolje til steking
1/2 ts kardemomme
1 ss fersk hakket ingefær
3 båter hvitløk
1/2 ss chilipulver
1 stk chili
1 løk
1 ss garam masala
1 liter vann
noen kvister frisk koriander
1 ts salt
Når lam marineres i yoghurt blir det mildt på smaken. Karri svitsjer du sammen med løkblandingen, Juster styrken selv her.Fremgangsmåte
Karri gir denne retten en ny og spennende vri. Serveres med ris.
Skjær kjøttet i store biter og bland det i yoghurten og la det stå kaldt en stund. Kutt opp løk, hvitløk, ingefær og chili (skrap ut frøene) i små biter. Varm opp oljen i en dyp kjele. Fres kardemomme, chilipulver og løkblandingen til kokepunktet. Ha deretter i vannet og rør det godt sammen. Sett på lokk og la det koke til det er mørt. Smak til med garam masala, salt og eventuelt frisk, finhakket koriander. Serveres med kokt ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
96,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gyros
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.11.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
500 g malt lammekjøtt
2 båter hvitløk
1 1/2 ts oregano
1 ts løkpulver
1 ts salt
1/4 ts malt spisskummen
Fremgangsmåte
1. Bland sammen malt lammekjøtt og krydder.
2. Lag avlange pølser og grill enten i stekeovnen eller på grillen, ca 8-10 minutter. Snu ofte.
Serveres i pitabrød med tomatskiver, løkskiver, salat og Tzatsiki.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
105,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Salt lammekjøtt med kålrotstappe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.10.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 kg lettsaltet lammekjøtt
1 kg kålrot
2 gulrøtter
1 l vann
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 dl kremfløte
3 ss smør
2 ss hakket persille
Fremgangsmåte
1. Legg kjøttet i kokende vann og kok opp. Ta av skummet og la kjøttet trekke til det løsner fra beina (ca 1 1/2 time).
2. Skrell kålrot og gulrøtter, del i skiver og kok dem møre i lettsaltet vann.
3. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Tilsett fløte og smør og smak til med salt og pepper.
Serveres med kokte poteter, og kraften tilsatt persille.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
67,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Arabisk lammegryte
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
03.11.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 1/2 kg grytekjøtt med bein
3 ss olje
1 ts sort pepper
1 ts spisskummen
1 ts kardemomme
1 ts gurkemeie
1 ts kanel
1 ts salt
6 båter hvitløk, finhakket
2 ss maizena
1 ts sukker
1/2 l yoghurt naturell
2 ts tomatpuré
Lammekjøtt er pupolært i den arabiske verden, og vi kan godt la oss inspirere av smaker og krydder fra arabiske land. Grytekjøtt av lam passer perfekt sammen med krydder, og blir så mørt at det smelter i munnen.Fremgangsmåte
1. Brun kjøttet i olje og legg det i en ildfast form.
2. Bland de andre ingrediensene og hell alt over kjøttet. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovn på 200°C i 1 1/2 time.
Servér med ris og f.eks. oppskjærte rå grønnsaker i biter eller staver. Gulrot, paprika, agurk eller selleri passer bra.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
173,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lammegryte fra Nepal - Lamb Tarkari
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.10.2012Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
Ca. 800 g benfritt lammekjøtt
1 ts pepper
1 ss malt gurkemeie
1 ts salt
2 ss olje til steking
2 stk laurbærblad
5 stk hel kardemomme
1 stk hel kanel
5 stk hel nellik
2 stk hakket løk
1 båt finhakket hvitløk
1 ss finhakket frisk ingefær
1 ss karve
1 ss malt koriander
1 ts chilipulver
½ ts malt muskat
2 dl matyoghurt
3 dl kjøttbuljong (utblandet) av lam
4 ss rapsolje eller solsikkeolje
2 ss finhakket frisk koriander
Det nepalske kjøkken er sterkt påvirket av det indiske. Kjøtt tilberedes med mange forskjellige krydder i en tykk currysaus servert med ris. I høyfjellene i Nepal beregnes lengre koketid siden vannet koker på langt under 100 grader! Vanlige kjøttretter lages av lam, bøffel og høns. Storfekjøtt spises ikke, fordi største delen av befolkningen er hinduistisk.Fremgangsmåte
1. Skjær kjøttet i terninger. Ha kjøttet over i en bolle og tilsett pepper, gurkemeie og salt.
2. Varm opp olje i en stekepanne og ha i laurbærblad, kardemomme, kanel og nellik. Stek i 30 sek. (NB!) Bland dette sammen med hakket løk, hvitløk og ingefær og stek også dette i 30 sek. Tilsett så karve, koriander, chilli og muskat.
3. Bland alt godt og varm ved svak varme. Skru opp til medium varme og tilsett lammekjøttet. Rør godt under stekingen. Senk temperaturen og hell over yoghurt og lammekraft. La det trekke ved svak varme til lammekjøttet er mørt og sausen er blitt passe tykk, ca. 45-60 minutter.
Retten pyntes med hakket fersk koriander og spises sammen med ris og eller brød, for eksempel roti indisk brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
109,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Afgansk lamme kebab
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.08.2013Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
1 kg beinfritt lammekjøtt
i passende terninger
3 middels løk delt i 4
1 ts salt
1 ts malt cumin
1/4 ts pepper
0,6 dl arak brennevin eller
en tørr rødvin
Perfekt på grillen. Vi serverte den sammen med en grønnsaksgryte fra Malaysia. (Se egen oppskrift)Fremgangsmåte
Bland alt sammen og la det marinere i 1-2 timer. Putt så lammekjøtt og løk på grillspyd og grill de over trekull i ca 10 minutter eller etter smak.
Server med ris og en salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
124,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Salt lammekjøtt med kålrot
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.10.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 kg salt lammekjøtt uten ben
1 kg kålrot
Fremgangsmåte
1. Vann ut kjøttet hvis det er nødvendig. Spør evt. i butikken om du er usikker.
2. Kok opp usaltet vann og legg kjøttet i, kok opp på nytt og skum av.
3. Senk temperaturen og la kjøttet trekke på svak varme i ca. 1 1/2 time til det er mørt.
4. Skrell kålroten og skjær den i skiver. La kålrotskivene koke med kjøttet i de siste 20 minuttene.
Server med raspeball eller kokte poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
118,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Aubergin- og kjøttform - Sjeik il Mihshee
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
23.08.2012Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
2 aubergine
smør eller olje til steking
1/2 dl pinjekjerner
2 dl yoghurt- og myntesaus
Fyll:
1 kg lammekjøttdeig
1 løk, hakket
smør eller olje til steking
1/2 dl pinjekjerner
5-6 sjampinjonger
1/4 ts kanel
1 ts paprikapulver
salt og pepper
Yoghurt- og myntesaus fra Syria:
3 dl yoghurt naturell
1 eggehvite
1 ss hvetemel
2 ss tørket peppermynte
1/2 ts salt
2 båter presset hvitløk
1/2 ss smør
1/2 dl kjøttbuljong eller lammefond
Vi kan takke araberne for auberginen. De brakte den til Spania i middelalderen. Aubergine er en urgammel kulturplante og en viktig del av mange sørøstasiatiske retter. Aubergine kommer i mange ulike klær. I innvandrerbutikker kan du finne thaivarianten, små som egg og grønne. På engelsk heter aubergin også eggplant. Men den vanlige er større, og blåsvart i skallet. Her har du en nydelig arabisk rett med lam og aubergine.Fremgangsmåte
Tilberedning av aubergine:
Del auberginen i 1 cm skiver, salt dem på begge sider og la dem trekke i 5 minutter. Ta bort salt og væske, pensle skivene på begge sidene med smeltet smør. Stek skivene panna evt. under grillen til de er lett brune på begge sider.
Fyll:
Stek lammekjøttdeigen og løken i smør. Ta ut kjøttet og fres pinjekjernene. Hell pinjekjernene over kjøttet. Skjær soppen i båter og brun den. Ha soppen sammen med kjøttet og tilsett krydder.
Legg aubergineskiver og kjøttfyll lagvis i en ildfast form. Varm opp yoghurt- og myntesausen ved svak varme til den koker og hell den over auberginene. Sett inn i stekeovn ved 200 °C og la den steke i ca. 20 minutter. Pynt retten med ristede pinjekjerner.
Serveres med kokt ris.
Yoghurt- og myntesaus fra Syria:
Bland sammen yoghurt, eggehvite, hvetemel, peppermynte og salt. Blandingen piskes i 3-4 minutter. Stek hvitløk i smøret og ha i buljongen. Rør dette inn i yoghurtblandingen og hell over i en gryte. Varm opp igjen i 5 minutter, hell sausen over i en ildfast form og stek det under grillen i 5 minutter til sausen blir brun. Sausen brukes til lammeretter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
120,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lammecarre med ovnsbakte grønnsaker
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
30.04.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 ½ kg lammecarré
salt og pepper
3 ts frisk rosmarin
2 ss olje til steking
Ovnsbakte grønnsaker:
5 stk. jordskokk
1 stk. fennikel
2 stk. rødløk
6 stk. middels store potet
1 stk. rød paprika
1 stk. gul paprika
1 stk. grønn squash
1 stk. hvitløk
3 ts provencekrydder
2 ts salt
1 stk. rød chili
2 ½ dl grønnsakbuljong (utblandet)
4 ss olivenolje
200 g aspargesbønner
12 stk. små plommetomat
I ovn ved 225°C i ca. 30 minutter + 180°C i ca. 15 minutter.Fremgangsmåte
Lammecarré selges ofte ferdig krydret. Ellers gni den inn med salt, pepper og rosmarin. Brun carreen pent på alle sider i olje. Ta den opp og la den hvile.
Rens alle grønnsakene. Små gulrøtter kan være hele. Bruker du store, må de skjæres i skiver. Skrell jordskokkene og skjær dem i skiver. Del fennikel i fire fra topp til rot og skjær den så i strimler. Skjær løken i tynne båter. Små poteter skal være hele, store deles i to. Skjær paprikaene i strimler, squash i skiver. Plukk hvitløkbåtene fra hverandre og fjern det tørre skallet. Båtene skal være hele, Rens chilien for frø og hinner og finhakk fruktkjøttet.
Bland alle grønnsakene i en ildfast form. Dryss på salt, pepper, chili og provencekrydder, grønnsaksbuljong og olje og bland alt godt.
Bak grønnsakene midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 225°C.
Skru varmen ned til 180°C. Del aspargesbønnene i to og legg dem i fatet sammen med hele tomater. Legg lammecarreen oppå grønnsakene og stek det hele videre i ca. 15 minutter, til kjøttet er rosa og grønnsakene møre.
Skjær carreen mellom beina og server den med de gode grønnsakene og kokte poteter. Sjyen fra grønnsakene er tilstrekkelig som saus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
97,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lam i karri 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.05.2002Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
750 g magert lammekjøtt uten ben
1 løk
1 ss smør
2 ts salt
1 ss karri
1/2 ts tørket timian
5 dl vann
1 paprika
1 eple
2 fersken
2 bananer
saften av 1/2 sitron
meljevning av 1 ss hvetemel og 1 dl vann
Det finnes et hav av spennende oppskrifter på lammekjøtt. Prøv noe nytt og server lam i karri. Her finner du mange ulike krydderier satt sammen. Beregn god tid når du skal lage denne, det er da du får frem de ekstra gode smakene.Fremgangsmåte
1. Skjær kjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm. skrell og hakk løken.
2. Brun smøret i varm gryte og brun kjøttstykkene rundt det hele.
3. Tilsett løk, salt og krydder og la det surre litt. Tilsett vannet og la det koke opp. Slå ned varmen og la gryten trekke på svak varme i ca. 30 minutter.
3. Mens kjøttet trekker, skjæres paprika i strimler, eple og fersken i biter og bananer i skiver. Press sitronsaft over bananskivene.
4. Tilsett paprika og epler i gryten - la den trekke ca. 10 minutter til. Tilsett meljevning, fersken og banan og la til slutt alt trekke i ca. 5 minutter.
Serveres med ris og for eksempel en "eksotisk salat".
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
86,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3056