Det fins mange typer muffins, men de fleste kobler nok disse til den søte kaketypen eller cupcake. Men vi har i det siste forsøkt flere oppskrifter på de som ikke er søte og som kan brukes som frokost, smårett eller bare som ett mellommåltid. De er ikke vanskeligere å lage enn vanlige muffins og her kan man og bruke rester fra kjøleskapet. Og flere av disse er mer sunne enn andre muffins og passer i en av de årlige slankeperiodene som mange stresser med.
Disse muffinsene har også ofte grovt mel og blir derfor automatisk litt sunnere.
Det fins mange typer, men 2 hovedtyper skiller seg ut:
- Muffins med vanlig hvetedeig men så tilsatt kjøtt, grønnsaker ol.
- Og eggemuffins hvor en eggeblanding stivner muffinsen ved steking.
Vi har prøvd begge typer og sist nå noen kjempegode eggemuffins. Men se under her for de aktuelle oppskriftene, de som vi liker og deres egne favoritter.
PS
Om dere vil sammenligne kalorier, karbo, protein, fett osv mellom de forskjellige muffinstypene, så sjekk og dette avanserte søket hos meg hvor dere da kan sortere resultatet etter næringsstoffer, men og etter poeng, tid og pris:
Sammenlign de forskjellige typer av muffins
Egg mini-muffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
25.02.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
7 egg
1 dl melk
70 gr bacon eller skinke hakket
50 gr rød paprika hakket
50 gr brokkoli hakket
2 ss hakket vårløk
5 stk cherrytomater hakket
115 gr hermetisk sjampinjong
1 dash salt og pepper
Dressing:
2 dl gresk yoghurt
1 ts siracha chilisaus
2 håndfuller blandet salat
Disse er veldig gode og man kan variere fyllet med andre grønnsaker, spinat ol. Det kan og blandes inn litt revet ost i deigen, eller som dryss på toppen, men vi lagde de uten. Litt dressing ved siden av er frivillig, eller bruk din egen dressing.Fremgangsmåte
Pisk eggene og bland inn melka til slutt + salt og pepper.
Bruk muffinsformer og gi hver av dem litt olje eller smør, gjerne i sprayform.
Fordel alle ingrediensene som er hakket fint i hver form og fyll til slutt i eggeblandingen. Blir ca 12 stykker, men er det noe igjen så bruk noen ekstra former.
Settes i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter. Evt sjekk om de er stivna med en bakepinne, men som oftest er 15 minutter nok om du har varmluft.
Serveres varme med dressingen og litt salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
87,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ost-skinkemuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.02.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
150 g revet ost, gjerne Jarlsberg eller Norvegia
2 dl melk
100 g kokt skinke, hakket
100 g sjampinjong, i skiver eller biter
Skinkemuffins er utrolig godt. Og disse blir veldig saftige pga osten inni. Bør spises lunkne.
Hos oss ble deigen noe tørr, og man kan evt tilsette mer væske.
Når de er ferdige skal de være saftige og bløte inni pga osten.Fremgangsmåte
12 store eller ca. 20 små
I stekeovnen: 160 °C, ca. 25 minutter
Bland alle ingrediensene i en egnet bolle, bruk gjerne en mikser. Fordel deigen i formene, ¾ fulle. Sett formene på stekebrett og stek muffinsen i nederste del av ovnen. Spis muffinsen lune eller kalde.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
192,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Muffins med ost og grønnsaker
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
19.05.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 stk rødløk
1 stk rød paprika
½ stk purre
2 ss smør
4 stk egg
1 beger kesam original, 8 %
3 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete, grov
2 ts bakepulver
100 g salami finhakket
150 g norvegia revet
En litt sunnere muffins med mye godt i. Ypperlig til barneselskapet.Fremgangsmåte
Skrell og grovhakk løken. Skjær paprika og purre i biter.
Fres grønnsakene myke i smør i en panne.
Visp sammen egg og kesam. Bland i mel og bakepulver.
Rør deretter i grønnsakene, salamien og osten.
Legg røren i en smurt muffinsform eller store papirformer. Stekes midt i stekeovn ved 200° C i 20 - 25 minutter. Serveres lune eller avkjøles på rist hvis de skal fryses.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
200,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Matpakke muffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
16.12.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent kildeIngredienser
Deig:
2 dl hvetemel
1 1/4 ss bakepulver
1/4 ts salt
1/2 ss sukker
1 egg
1/2 dl lettmelk
25 g smeltet smør
Fyll::
1/2 rød paprika
35 g ristet bacon eller skinke i strimler
2 soltørkede tomater
4 dråper tabasco
1 finsnittet vårløk
50 g revet parmesan, emmentaler eller lign.
1/2 bunt hakket purre
Fremgangsmåte
Bland alt det tørre sammen i en skål.
Pisk egg, melk og smør sammen i en annen skål.
Rør så langsomt det våte ut i det tørre, så det ikke klumper og vend til
sist fyllet i deigen.
Er fyllet tørt, kan konsistensen justeres med litt mere melk.
Fordel deigen 3/4 opp i små papirformer eller smurte linseformer og bak dem straks i en forvarmet ovn på 200ºC i 15-20 minutter.
De bakte muffins kan fryses.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
141,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Müslimuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.10.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
AxaBildet er tatt av
AxaIngredienser
1 dl AXA Bla°bærmu¨sli
1 moset banan
½ dl havremelk
½ ts kanel
Bak verdens enkleste og beste muffins av blåbærmüsli og banan.Fremgangsmåte
1. Rør sammen samtlige ingredienser og hell i muffinsformer.
2. Stekes i ovn ved 175°c i 15–20 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
127,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
25,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pizzamuffins fra Marte og Elise
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.10.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
Deig:
65 g hvetemel
150 g sammalt rug, fin
50 g havregryn
3- 4 dl lunkent vann
1 pk tørrgjær
2 ss nøytral olje
1 ts salt
Fyll:
3 stk tomat
4 blad frisk basilikum
4 stilk frisk timian
2 ts soyasaus
1 ts salt
1 ts sukker
1 stk laurbærblad
½ stk løk
3 båt hvitløk
250 g hvitost
1/4 brokkoli
1 stk kyllingfilet
Du trenger i tillegg 20-30 muffinsformer
En spennende variant av pizza, laget i muffinsformer. Smakfull grov deig og et fyll basert på kylling, brokkoli og tomatsaus, gratinert med ost. Marte og Elise fra Åsenhagen skole i Akershus står bak denne oppskriften som kom til finalen i konkurransen Skolepizza 2014.Fremgangsmåte
1. Bland sammen alt det tørre, tilsett væsken og rør det godt sammen. La heve under et klede i 20 minutter.
2. Ha tomatene og krydderet i en blender og kjør til det blir en flytende blanding. Finhakk løken og stek den. Tilsett så løken sammen med soyasausen og finhakkede hvitløksfedd.
3. Kjevle ut deigen, skjær den i passende biter (bruk gjerne et glass til å trykke ut bitene) og fordel den utover bunnen og sidene i hver form.
4. Sett ovnen på 200°C.
5. Skjær kyllingen i terninger og krydre den med salt og pepper. Skjær i tillegg opp brokkolien og rasp osten.
6. Fordel innholdet i muffinsformene med osten på toppen.
7. Stekes på 200 °C i 15–20 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
146,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Matmuffins med egg og bacon
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
100 g bacon i terninger
2 stk kokte egg
3 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete, fin
2 ts bakepulver
½ ts salt
4 stk egg
50 g rapsolje
4 dl yoghurt naturell
Egg og bacon er en klassisk kombinasjon, og passer også godt i en matmuffins.Fremgangsmåte
1. Stek baconet og la overflødig fett renne av på kjøkkenpapir.
2. Kok eggene, avkjøl og skrell dem. Del eggene i små terninger.
3. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
4. Visp sammen egg, olje og yoghurt. Rør blandingen sammen med det tørre.
5. Bland inn egg og bacon. Hold igjen litt bacon til pynt på muffinsene.
6. Bruk et muffinsbrett med plass til 20 små eller 12 store muffins. Plasser papirformer i muffinsbrettet. Fyll formene 2/3 deler fulle.
7. Pynt gjerne muffinsene med ekstra bacon.
8. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i ca 20 - 25 minutter. Avkjøl på rist.
Server muffinsene med god salat, en god spekeskinke eller nyt dem som de er, enten hjemme, på tur eller som matpakke.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
220,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Matmuffins med ost
Antall porsjoner =
12Dato lagt inn eller oppdatert
30.09.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
160 g fullkornshvetemel
30 g solsikkekjerner
30 g sesamfrø
2 ts bakepulver
1 ts sukker
¼ ts salt
2 stk egg
150 g lettrømme
½ dl melk
3 ss olje
Fyll:
100 g fetaost
10 stk rød cherrytomat
50 g babyspinat
Matmuffins passer godt til matpakka. Du kan også servere dem som en enkel hverdagsmiddag med en spekeskinke og en salat til.Fremgangsmåte
1. Ha alle ingrediensene utenom fyllet i en bakebolle, og bland godt.
2. Del fetaosten i biter, tomatene i båter og grovhakk babyspinaten. Bland forsiktig inn i muffinsrøren.
3. Bruk et muffinsbrett med plass til 12 muffins. Plasser papirformer i muffinsbrettet og fyll 2/3 av formen.
4. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20–25 minutter. Avkjøles på rist.
Tips: Fyll matmuffinsene med det fyllet du liker best.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
211,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Matmuffins med skinke og brokkoli
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
1 dl havregryn
½ dl vann
100 g lettkokt brokkoli
1 ½ dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, grov
2 ½ dl sammalt hvete, fin
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
4 stk egg
50 g rapsolje
400 g yoghurt naturell
100 g kokt skinke i terninger
Med brokkoli og skinke er disse matmuffinsene perfekte som lunsj hjemme eller i matboksen.Fremgangsmåte
1. Legg havregrynene i bløt i vann i ca 5 minutter.
2. Del brokkolien i mindre biter og kok den i vann i ca. 1 minutt.
3. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
4. Visp sammen egg, olje og yoghurt. Rør blandingene sammen og tilsett de bløtlagte havregrynene.
5. Del skinke i mindre biter og ha det i røren sammen med lettkokt brokkoli. Dersom du vil pynte muffinsene er det lurt å spare litt brokkoli eller skinke til slutt.
6. Bruk et muffinsbrett med plass til 20 vanlige muffins eller 12 store. Plasser papirformer i muffinsbrettet. Fyll formene 2/3 deler fulle.
7. Pynt gjerne med ekstra brokkoli eller skinke på toppen.
8. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i ca 20 - 25 minutter. Avkjøl på rist.
Server muffinsene med en god salat, en god spekeskinke eller nyt dem som de er, enten hjemme, på tur eller som matpakke.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
182,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Omelettmuffins
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.09.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Alexander BenjaminsenIngredienser
6 stk egg
6 ss melk
150 g ferdigrevet ost
150 g kokt skinke eller fetaost
2 stk vårløk eller sjalottløk
50 g soltørkede tomater eller oliven uten stein
1/2 ts salt
En omelett eller en muffins? Lag omelettmuffins. En ny slager til matpakka. Vi har laget to varianter. Mulighetene er uendelige.Fremgangsmåte
1. Sett stekeovnen på 180 °C, smør muffinsbrettet/formene med litt olje, kle med bakepapir (klipp litt store firkanter) eller med muffinsformer i papir. Pass på at papirkanten er over formene.
2. Del vårløk/løk eller purre i tynne skiver. Riv gulrot, del opp fetaosten i mindre biter. Riv osten eller bruk ferdig revet.
3. Visp egg og melk, tilsett ost og de andre ingrediensene. Bland godt sammen.
4. Fyll muffinsformene nesten fulle, pass på at ingrediensene fordeles nogenlunde likt.
5. Stek omelettene midt i ovnen i ca. 15 minutter, til de såvidt har stivnet. Avkjøl litt før du løfter dem ut av formen med en skje.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
173,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tomatmuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
01.12.2010Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
3 stk egg
½ dl rapsolje
2 dl matyoghurt
1 ss honning
1 ts salt
3 ts bakepulver
3 dl hvetemel
1 ½ dl sammalt hvete, fin
5 stk soltørkede tomater i olje
10 stk cherrytomat, rød - eller andre småtomater
Bak deg deilige muffins med tomater når du har lyst på noe godt. De er også deilige som tilbehør til supper eller gryteretter, og lure f.eks. til å ta med i sekken på søndagsturen.Fremgangsmåte
Pisk sammen eggene og tilsett olje, yoghurt og honning.
Bland sammen salt, bakepulver, hvetemel og sammalt hvetemel og rør i deigen.
Finhakk de soltørkede tomatene og skjær cherrytomatene i mindre biter. Rør dette inn i deigen.
Fyll muffinsformer 2/3 fulle med deigen og sett formene på stekeplaten.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.
Avkjøl på rist og spis muffinsene nystekte - gjerne som tilbehør til supper eller gryteretter.
Denne porsjonen gir ca. 12 muffins.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
210,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
23,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3111