Mat eller middagsmuffins enkelt. uvant men godt



Oppdatertdato: 2018-03-01 Tema: Muffins Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Det fins mange typer muffins, men de fleste kobler nok disse til den søte kaketypen eller cupcake. Men vi har i det siste forsøkt flere oppskrifter på de som ikke er søte og som kan brukes som frokost, smårett eller bare som ett mellommåltid. De er ikke vanskeligere å lage enn vanlige muffins og her kan man og bruke rester fra kjøleskapet.
Det fins mange typer, men 2 hovedtyper skiller seg ut:
  • Muffins med vanlig hvetedeig men så tilsatt kjøtt, grønnsaker ol.
  • Og eggemuffins hvor en eggeblanding stivner muffinsen ved steking.
Vi har prøvd begge typer og sist nå noen kjempegode eggemuffins. Men se under her for de aktuelle oppskriftene, de som vi liker og deres egne favoritter.

PS
Om dere vil sammenligne kalorier, karbo, protein, fett osv mellom de forskjellige muffinstypene, så sjekk og dette avanserte søket hos meg hvor dere da kan sortere resultatet etter næringsstoffer, men og etter poeng, tid og pris:

Sammenlign de forskjellige typer av muffins



Egg mini-muffins


Prøv også Egg mini-muffins.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.02.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

7 egg
1 dl melk
70 gr bacon eller skinke hakket
50 gr rød paprika hakket
50 gr brokkoli hakket
2 ss hakket vårløk
5 stk cherrytomater hakket
115 gr hermetisk sjampinjong
1 dash salt og pepper

Dressing:
2 dl gresk yoghurt
1 ts siracha chilisaus

2 håndfuller blandet salat


Disse er veldig gode og man kan variere fyllet med andre grønnsaker, spinat ol. Det kan og blandes inn litt revet ost i deigen, eller som dryss på toppen, men vi lagde de uten. Litt dressing ved siden av er frivillig, eller bruk din egen dressing.


Fremgangsmåte

Pisk eggene og bland inn melka til slutt + salt og pepper.
Bruk muffinsformer og gi hver av dem litt olje eller smør, gjerne i sprayform.
Fordel alle ingrediensene som er hakket fint i hver form og fyll til slutt i eggeblandingen. Blir ca 12 stykker, men er det noe igjen så bruk noen ekstra former.
Settes i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter. Evt sjekk om de er stivna med en bakepinne, men som oftest er 15 minutter nok om du har varmluft.
Serveres varme med dressingen og litt salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 87,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Ost-skinkemuffins


Prøv også Ost-skinkemuffins.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.02.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

200 g hvetemel
2 ts bakepulver
150 g revet ost, gjerne Jarlsberg eller Norvegia
2 dl melk
100 g kokt skinke, hakket
100 g sjampinjong, i skiver eller biter


Skinkemuffins er utrolig godt. Og disse blir veldig saftige pga osten inni. Bør spises lunkne.
Hos oss ble deigen noe tørr, og man kan evt tilsette mer væske.
Når de er ferdige skal de være saftige og bløte inni pga osten.


Fremgangsmåte

12 store eller ca. 20 små

I stekeovnen: 160 °C, ca. 25 minutter

Bland alle ingrediensene i en egnet bolle, bruk gjerne en mikser. Fordel deigen i formene, ¾ fulle. Sett formene på stekebrett og stek muffinsen i nederste del av ovnen. Spis muffinsen lune eller kalde.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 192,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Muffins med ost og grønnsaker


Prøv også Muffins med ost og grønnsaker.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 19.05.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 stk rødløk
1 stk rød paprika
½ stk purre
2 ss smør
4 stk egg
1 beger kesam original, 8 %
3 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete, grov
2 ts bakepulver
100 g salami finhakket
150 g norvegia revet


En litt sunnere muffins med mye godt i. Ypperlig til barneselskapet.


Fremgangsmåte

Skrell og grovhakk løken. Skjær paprika og purre i biter.
Fres grønnsakene myke i smør i en panne.
Visp sammen egg og kesam. Bland i mel og bakepulver.
Rør deretter i grønnsakene, salamien og osten.
Legg røren i en smurt muffinsform eller store papirformer. Stekes midt i stekeovn ved 200° C i 20 - 25 minutter. Serveres lune eller avkjøles på rist hvis de skal fryses.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 199,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,19.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Matmuffins med egg og bacon.

Matmuffins med egg og bacon


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

100 g bacon i terninger
2 stk kokte egg
3 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete, fin
2 ts bakepulver
½ ts salt
4 stk egg
50 g rapsolje
4 dl yoghurt naturell


Egg og bacon er en klassisk kombinasjon, og passer også godt i en matmuffins.


Fremgangsmåte

1. Stek baconet og la overflødig fett renne av på kjøkkenpapir.
2. Kok eggene, avkjøl og skrell dem. Del eggene i små terninger.
3. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
4. Visp sammen egg, olje og yoghurt. Rør blandingen sammen med det tørre.
5. Bland inn egg og bacon. Hold igjen litt bacon til pynt på muffinsene.
6. Bruk et muffinsbrett med plass til 20 små eller 12 store muffins. Plasser papirformer i muffinsbrettet. Fyll formene 2/3 deler fulle.
7. Pynt gjerne muffinsene med ekstra bacon.
8. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i ca 20 - 25 minutter. Avkjøl på rist.

Server muffinsene med god salat, en god spekeskinke eller nyt dem som de er, enten hjemme, på tur eller som matpakke.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 219,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Matpakke muffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.12.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde

Ingredienser

Deig:
2 dl hvetemel
1 1/4 ss bakepulver
1/4 ts salt
1/2 ss sukker
1 egg
1/2 dl lettmelk
25 g smeltet smør

Fyll::
1/2 rød paprika
35 g ristet bacon eller skinke i strimler
2 soltørkede tomater
4 dråper tabasco
1 finsnittet vårløk
50 g revet parmesan, emmentaler eller lign.
1/2 bunt hakket purre



Fremgangsmåte

Bland alt det tørre sammen i en skål.
Pisk egg, melk og smør sammen i en annen skål. Rør så langsomt det våte ut i det tørre, så det ikke klumper og vend til sist fyllet i deigen.
Er fyllet tørt, kan konsistensen justeres med litt mere melk.
Fordel deigen 3/4 opp i små papirformer eller smurte linseformer og bak dem straks i en forvarmet ovn på 200ºC i 15-20 minutter. De bakte muffins kan fryses.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 141 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Matmuffins med ost.

Matmuffins med ost


Antall porsjoner = 12
Dato lagt inn eller oppdatert 30.09.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

160 g fullkornshvetemel
30 g solsikkekjerner
30 g sesamfrø
2 ts bakepulver
1 ts sukker
¼ ts salt
2 stk egg
150 g lettrømme
½ dl melk
3 ss olje

Fyll:
100 g fetaost
10 stk rød cherrytomat
50 g babyspinat


Matmuffins passer godt til matpakka. Du kan også servere dem som en enkel hverdagsmiddag med en spekeskinke og en salat til.


Fremgangsmåte

1. Ha alle ingrediensene utenom fyllet i en bakebolle, og bland godt.
2. Del fetaosten i biter, tomatene i båter og grovhakk babyspinaten. Bland forsiktig inn i muffinsrøren.
3. Bruk et muffinsbrett med plass til 12 muffins. Plasser papirformer i muffinsbrettet og fyll 2/3 av formen.
4. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20–25 minutter. Avkjøles på rist.

Tips: Fyll matmuffinsene med det fyllet du liker best.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 208,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,09.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Matmuffins med skinke og brokkoli.

Matmuffins med skinke og brokkoli


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

1 dl havregryn
½ dl vann
100 g lettkokt brokkoli
1 ½ dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, grov
2 ½ dl sammalt hvete, fin
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
4 stk egg
50 g rapsolje
400 g yoghurt naturell
100 g kokt skinke i terninger


Med brokkoli og skinke er disse matmuffinsene perfekte som lunsj hjemme eller i matboksen.


Fremgangsmåte

1. Legg havregrynene i bløt i vann i ca 5 minutter.
2. Del brokkolien i mindre biter og kok den i vann i ca. 1 minutt.
3. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
4. Visp sammen egg, olje og yoghurt. Rør blandingene sammen og tilsett de bløtlagte havregrynene.
5. Del skinke i mindre biter og ha det i røren sammen med lettkokt brokkoli. Dersom du vil pynte muffinsene er det lurt å spare litt brokkoli eller skinke til slutt.
6. Bruk et muffinsbrett med plass til 20 vanlige muffins eller 12 store. Plasser papirformer i muffinsbrettet. Fyll formene 2/3 deler fulle.
7. Pynt gjerne med ekstra brokkoli eller skinke på toppen.
8. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i ca 20 - 25 minutter. Avkjøl på rist.

Server muffinsene med en god salat, en god spekeskinke eller nyt dem som de er, enten hjemme, på tur eller som matpakke.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 182,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomatmuffins.

Tomatmuffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.12.2010
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

3 stk egg
½ dl rapsolje
2 dl matyoghurt
1 ss honning
1 ts salt
3 ts bakepulver
3 dl hvetemel
1 ½ dl sammalt hvete, fin
5 stk soltørkede tomater i olje
10 stk cherrytomat, rød - eller andre småtomater


Bak deg deilige muffins med tomater når du har lyst på noe godt. De er også deilige som tilbehør til supper eller gryteretter, og lure f.eks. til å ta med i sekken på søndagsturen.


Fremgangsmåte

Pisk sammen eggene og tilsett olje, yoghurt og honning.
Bland sammen salt, bakepulver, hvetemel og sammalt hvetemel og rør i deigen.
Finhakk de soltørkede tomatene og skjær cherrytomatene i mindre biter. Rør dette inn i deigen.
Fyll muffinsformer 2/3 fulle med deigen og sett formene på stekeplaten.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.
Avkjøl på rist og spis muffinsene nystekte - gjerne som tilbehør til supper eller gryteretter.

Denne porsjonen gir ca. 12 muffins.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 210,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pizzamuffins fra Marte og Elise.

Pizzamuffins fra Marte og Elise


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.10.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

Deig:
65 g hvetemel
150 g sammalt rug, fin
50 g havregryn
3- 4 dl lunkent vann
1 pk tørrgjær
2 ss nøytral olje
1 ts salt

Fyll:
3 stk tomat
4 blad frisk basilikum
4 stilk frisk timian
2 ts soyasaus
1 ts salt
1 ts sukker
1 stk laurbærblad
½ stk løk
3 båt hvitløk
250 g hvitost
1/4 brokkoli
1 stk kyllingfilet

Du trenger i tillegg 20-30 muffinsformer


En spennende variant av pizza, laget i muffinsformer. Smakfull grov deig og et fyll basert på kylling, brokkoli og tomatsaus, gratinert med ost. Marte og Elise fra Åsenhagen skole i Akershus står bak denne oppskriften som kom til finalen i konkurransen Skolepizza 2014.


Fremgangsmåte

1. Bland sammen alt det tørre, tilsett væsken og rør det godt sammen. La heve under et klede i 20 minutter.
2. Ha tomatene og krydderet i en blender og kjør til det blir en flytende blanding. Finhakk løken og stek den. Tilsett så løken sammen med soyasausen og finhakkede hvitløksfedd.
3. Kjevle ut deigen, skjær den i passende biter (bruk gjerne et glass til å trykke ut bitene) og fordel den utover bunnen og sidene i hver form.
4. Sett ovnen på 200°C.
5. Skjær kyllingen i terninger og krydre den med salt og pepper. Skjær i tillegg opp brokkolien og rasp osten.
6. Fordel innholdet i muffinsformene med osten på toppen.
7. Stekes på 200 °C i 15–20 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 146,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3111







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.