Noen gode grilloppskrifter med fisk!



Oppdatertdato: 2018-07-15 Publisert: Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Knut Pettersen, Godfisk, Stock.xchng


All fisk egner seg for grilling. Fet og mellomfet fisk som ørret, laks, makrell, sild, steinbit, breiflabb, kveite, sik, røye og lagesild kan legges rett på grillristen. Mager fisk som sei, hyse, hvitting og abbor faller lettere fra hverandre og bør derfor grilles i dobbelrist.
Skalldyr som reker og blåskjell kan stekes på spidd eller legges på aluminiumsfolie.

Grilltiden

Avstand fra glørne og steketid på hver side:

Skiver og fileter: 6-7 cm - 4-7 min
Hel fisk på ca 300 g: 10-15 cm - 6-10 min
Hel fisk på ca 1 kg: ca 15 cm - 15-20 min

Fisken er ferdig når fiskekjøttet løsner fra bena.
For at fiskekjøttet ikke skal sette seg ved, er det viktig å pensle fiskeskivene med olje eller smør. Grill dem gyllenbrune på hver side. Dryss på salt og pepper når de er ferdig grillet. Fiskeskivene blir ekstra saftige og smakfulle hvis de får trekke i en marinade i ca 1 time før grilling.

Marinade

4 ss olje
4 ss sitronsaft
1 liten revet løk
5 knuste pepperkorn
1 fedd presset hvitløk
2 ts salt

Bland alle ingrediensene og hell marinaden over fisken.
Agurksalat lager du lett ved å høvle en slangeagurk i tynne skiver. Bland lett med et beger Créme Fraiche. Smak til med salt. Anrett i bolle med salatblader og finklippet dill.
Som tilbehør til fisken kan det serveres en frisk agurksalat og kokte poteter

Men her er flere av de beste oppskriftene fra siden min.



Grillet laks og asparges med tandoorikrydder


Prøv også Grillet laks og asparges med tandoorikrydder.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.03.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Tom Haga

Ingredienser

800 g laksefilet, med skinn
2 ts tandoori masala
2 ts salt
1 ts sukker
12 stk asparges
olivenolje
0,5 stk issalat
1 stk agurk
1 dl lettrømme
2 ss eplesidereddik
1 ts sukker
salt og pepper
sitron


Laks og asparges er en klassisk kombinasjon. Bruk aspargesen når den har sesong, da er den best. Både laksen og aspargesen kan varmes på grillen, enkelt og godt.


Fremgangsmåte

Bland eplesidereddik med 1 ts sukker og rør til det er oppløst. Tilsett rømmen og bland godt.
Skjær salaten grovt og skrell agurken. Bruk skreller og lag lange strimler av agurken.
Bland salat og agurkstrimler i rømmedressingen.
Gjør dette rett før servering slik at salaten holder seg sprø og fin. Skrap skinnet og fjern eventuelle bein fra laksen.
Krydre laksen med tandoori, salt og sukker. Legg den på varm grill med skinnet ned, og legg på lokk om du har.
La den ligge på grillen til den er lett rosa i midten.
Bruk en kniv og sjekk om den er ferdig. Det tar ca 6 minutter. Skrell den nedre delen av aspargesen og kok den i saltet vann ca 2 minutter.

Legg den over i isvann.
Vend aspargesen i litt olivenolje og grill den i ca 3 minutter. Smak den til med sitronskall, salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 125,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Hot & spicy pasta med grillet laks


Prøv også Hot & spicy pasta med grillet laks.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.07.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

800 gram skinn- og benfri laksefilèt
1-2 ts salt
1 ts peppermix
6-8 solmodne tomater
1-3 røde chili
1 hvitløkbåt
1 løk
1 ss finhakket frisk basilikum eller 1 ts tørket
2 ss olivenolje
salt
pepper


Prøv deg frem med chili. Tomater må være skikkelig modne pga smaken. Vær nøye med å smake til tomatsausen skikkelig, og det tar 10-20 min å koke den inn. Ha gjerne i litt ekstra hvitløk. Vi brukte penne pasta.


Fremgangsmåte

Rens chilien og fjern alle kjernene. Chili er sterk, så vær forsiktig om du ikke har brukt den før. Prøv deg fram med 1/2 chili første gang. Kjør chili og tomater i foodprosessor til en grov masse.

Rens og hakk løk og hvitløk og surr dem i olivenolje. Ha i tomatmassen og kok til en tykk saus. Tørr basilikum has i sammen med tomatene så den får trekke. Ha i frisk basilikum og smak til med salt og pepper.

Skjær fisken i store terninger og strø over salt og peppermix. Stek dem gylne på grill eller stekepanne i litt olje. Kok pasta og server den med stekt fisk og saus over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 161,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grillet klippfisk med brokkolisalat


Prøv også Grillet klippfisk med brokkolisalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.05.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

800 g klippfisk med skinn, utvannet og renset

Marinade
0,5 skive chili, rød
0,5 stk sitron
4 ss olivenolje
0,5 ss sesamolje

Salat
1 stk brokkoli
1 stk rødløk
2 dl rosiner
0,5 dl majones
1 ss honning
2 ss hvitvinseddik
salt og pepper

Tilbehør
nypotet
grillspyd
olivenolje


Grillmat kan varieres i det uendelige når det kommer til fisk, marinader, dressinger og salater. Prøv denne oppskriften med marinert klippfisk og brokkolisalat.


Fremgangsmåte

Varm grillen.
Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Marinade
Finhakk chili, og riv skallet og press saften av sitron.
Bland chili, sitronskall- og saft, olivenolje og sesamolje godt sammen.

Salat
Del brokkoli i små buketter og finhakk rødløk.
Bland brokkoli, rødløk og rosiner sammen i en stor skål.
Lag en dressing av å blande sammen majones, honning og hvitvinseddik.
Vend dressingen i salaten, og smak til med salt og pepper.

Tilbehør
Kok potet møre med skallet på i lettsaltet vann, 15-20 minutter
Tre dem på et grillspyd og pensle med litt olivenolje.
Grill potetspydene raskt på grillen slik at dem får en liten grillsmak.
Tips: Start med marinaden, slik at den er klar til pensling når fisken skal grilles.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 165,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Grillet breiflabb med pestomarinade.

Grillet breiflabb med pestomarinade


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2002
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

4 skiver breiflabb à ca. 150 g
1 ss pesto
1 1/2 ss olivenolje
1 1/2 ss sitronsaft
salt og pepper
Salsa: 1/2 liten squash (gul) terninger,
1/2 løk i terninger
4 flådde tomater (renset for kjerner) i små biter
frisk koriander eller masse persille.



Fremgangsmåte

Bland sammen pesto, olje, sitron, salt og pepper til marinade. La fiskeskivene trekke i den ca. 1 time (i kjøleskap).

Bland sammen alt til salsaen før fisken legges på grillen. Ha resten av marinaden over salsaen.

Fiskeskivene trenger nok trenger nok 5-6 minutter på hver side (etter tykkelse).
Server fisken med salsa med frisk koriander (evt. Persille).

Nypoteter eller pasta passer som tilbehør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 57,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet fisk i pitabrød.

Grillet fisk i pitabrød


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.04.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 stk filet av torsk, sei eller uer
2 ss olivenolje
salt og grovmalt pepper

Tilbehør:
4 pitabrød
4 skiver lettere gul ost
4 blad isbergsalat


Enkelt og greit, og faktisk godt. Men vi brukte jarlsbergost og sei. En bør bruke fiskerist når en griller fisk, ellers blir det bare noe graps.


Fremgangsmåte

En utmerket måte å servere fisk på. Når vi griller fisken blir den sprø og saftig. Snu fisken når den er pent brun på den ene siden.

Pensle fiskestykkene med olje og legg dem i en dobbel grillrist. Ha på salt og pepper. Grill dem til de er pent gyllenbrune på hver side. Legg 1 skive lettere gulost oppå fiskestykket rett før den er ferdig og la osten smelte litt. Varm pitabrødet på grillen mens du griller fisken. Legg fiskefiléten med den smeltende osten inni pitabrødet sammen med salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 126,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet makrell.

Grillet makrell


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.06.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Makrell fileter
Aluminiumsfolie
Persille
Purre
Tomat
Dill
Løk
Salt og pepper


Makrell er en nydelig fisk. Med ett kjøtt som er fast med mye smak. Egner seg fint på grillen, men best i folie eller fiskerist


Fremgangsmåte

Pakk makrellfiletene inn i aluminiumsfolie sammen med krydder og grønnsaker etter smak.
Disse legges på grillen ved god varme og grilles i vel 3-5 minutter på hver side.

Ved vanlig grilling følges tidene under. Husk å smøre inn fisken med olje og evt krydre
Avhengig av størrelsen skal fisken grilles etter følgende tider:

Små stykker og fileter: 3-5 min på hver side. Hel fisk (ca. 300 gr.): 8-9 min. på hver side. Stor fisk (1-1,5 kg.): 20-30 min. på hver side.

Ved åpen grilling bruk fiskerist, ellers blir det lett noe søl. Fileter er enklere å grille enn hel fisk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 123 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,08.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Foliebakt laks på en seng av fennikel.

Foliebakt laks på en seng av fennikel


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.07.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 fennikel i tynne skiver
1/2 løk i strimler
2 fedd hvitløk, knust
1 ss smør
1 ss sitronsaft
hakket koriander
400 g laks



Fremgangsmåte

Små fiskestykker av laks legges på toppen av alle grønnsakene (annen fisk kan brukes). Evt krydres med salt og pepper. Pakkes i folie, grilles i ca. 15 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 164,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet, marinert kveite.

Grillet, marinert kveite


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.01.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Alf Børjesson

Ingredienser

4 skiver kveite, à ca. 150 g

Marinade:
revet skall og saft av 1 appelsin
½ ts malt stjerneanis
½ ts grovmalt pepper
1 ½ ts salt
2 ts hakket estragon
4 ss olivenolje



Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Legg kveiteskivene på et stor fat og hell marinaden over. Vend fisken så den blir dekket av marinade. La den ligge i 1-2 timer i romtemperatur.
Smør en dobbel grillrist med olje og legg i fiskeskivene. Stek dem på grill, 2—3 minutter på hver side, til de er akkurat gjennomstekte.

Server kveiten med en god potetsalat og grønn salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 135,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,63.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet sitrusmarinert kveite med ruccola og cashewnøtter.

Grillet sitrusmarinert kveite med ruccola og cashewnøtter


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.05.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Bent Raanes Sørensen

Ingredienser

400 g kveitefilet, uten skinn og bein
0,5 stk lime
0,5 stk sitron
1 ts rosépepper
1 ts timian, frisk
1 dl olivenolje

Salat
1 pakke ruccolasalat
100 g cashewnøtter, lettsaltede
12 stk kapers
0,5 stk paprika, søt
0,5 glass hermetisk paprika
olivenolje
parmesanost

Tilbehør
brød


Gi kveiten en sommerlig smak med lime, sitron og timian, og server med salat og brød. Denne oppskriften vil imponere både i utseende og smak.


Fremgangsmåte

Skjær fisken i serveringsstykker, og dryss litt salt over.
Skrell forsiktig av det ytterste skallet av lime og sitron, og finhakk det.
Press saften av lime og sitron.
Knus rosépepper og bland sammen med skall og saft av lime og sitron, timianblader og olivenolje. Vend fisken i marinaden, og la den stå i 10 minutter på benken.
Grill fisken i ca. 3 minutter på hver side.

Salat
Ha ruccolasalaten på et serveringsfat, og ha cashewnøtter, kapers og strimlet frisk og hermetisk paprika over.
Drypp over litt olivenolje og dryss med revet parmesan.
Server grillet kveite med salat og brød

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 210,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1913







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.