
All fisk egner seg for grilling. Fet og mellomfet fisk som ørret, laks, makrell, sild, steinbit, breiflabb, kveite, sik, røye og
lagesild kan legges rett på grillristen. Mager fisk som sei, hyse, hvitting og abbor faller lettere fra hverandre og bør derfor
grilles i dobbelrist.
Skalldyr som reker og blåskjell kan stekes på spidd eller legges på aluminiumsfolie.
Grilltiden
Avstand fra glørne og steketid på hver side:
Skiver og fileter: 6-7 cm - 4-7 min
Hel fisk på ca 300 g: 10-15 cm - 6-10 min
Hel fisk på ca 1 kg: ca 15 cm - 15-20 min
Fisken er ferdig når fiskekjøttet løsner fra bena.
For at fiskekjøttet ikke skal sette seg ved, er det viktig å pensle fiskeskivene med olje eller smør. Grill dem gyllenbrune på hver
side. Dryss på salt og pepper når de er ferdig grillet. Fiskeskivene blir ekstra saftige og smakfulle hvis de får trekke i en
marinade i ca 1 time før grilling.
Marinade
4 ss olje
4 ss sitronsaft
1 liten revet løk
5 knuste pepperkorn
1 fedd presset hvitløk
2 ts salt
Bland alle ingrediensene og hell marinaden over fisken.
Agurksalat lager du lett ved å høvle en slangeagurk i tynne skiver. Bland lett med et beger Créme Fraiche. Smak til med salt. Anrett
i bolle med salatblader og finklippet dill.
Som tilbehør til fisken kan det serveres en frisk agurksalat og kokte poteter
Men her er flere av de beste oppskriftene fra siden min.
Grillet laks og asparges med tandoorikrydder
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.03.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Tom HagaIngredienser
800 g laksefilet, med skinn
2 ts tandoori masala
2 ts salt
1 ts sukker
12 stk asparges
olivenolje
0,5 stk issalat
1 stk agurk
1 dl lettrømme
2 ss eplesidereddik
1 ts sukker
salt og pepper
sitron
Laks og asparges er en klassisk kombinasjon. Bruk aspargesen når den har sesong, da er den best. Både laksen og aspargesen kan varmes på grillen, enkelt og godt.Fremgangsmåte
Bland eplesidereddik med 1 ts sukker og rør til det er oppløst.
Tilsett rømmen og bland godt.
Skjær salaten grovt og skrell agurken.
Bruk skreller og lag lange strimler av agurken.
Bland salat og agurkstrimler i rømmedressingen.
Gjør dette rett før servering slik at salaten holder seg sprø og fin.
Skrap skinnet og fjern eventuelle bein fra laksen.
Krydre laksen med tandoori, salt og sukker. Legg den på varm grill med skinnet ned, og legg på lokk om du har.
La den ligge på grillen til den er lett rosa i midten.
Bruk en kniv og sjekk om den er ferdig. Det tar ca 6 minutter.
Skrell den nedre delen av aspargesen og kok den i saltet vann ca 2 minutter.
Legg den over i isvann.
Vend aspargesen i litt olivenolje og grill den i ca 3 minutter.
Smak den til med sitronskall, salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
125,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hot & spicy pasta med grillet laks
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.07.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grete RoedeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
800 gram skinn- og benfri laksefilèt
1-2 ts salt
1 ts peppermix
6-8 solmodne tomater
1-3 røde chili
1 hvitløkbåt
1 løk
1 ss finhakket frisk basilikum eller 1 ts tørket
2 ss olivenolje
salt
pepper
Prøv deg frem med chili. Tomater må være skikkelig modne pga smaken. Vær nøye med å smake til tomatsausen skikkelig, og det tar 10-20 min å koke den inn. Ha gjerne i litt ekstra hvitløk. Vi brukte penne pasta.Fremgangsmåte
Rens chilien og fjern alle kjernene. Chili er sterk, så vær forsiktig om du ikke har brukt den før. Prøv deg fram med 1/2 chili første gang. Kjør chili og tomater i foodprosessor til en grov masse.
Rens og hakk løk og hvitløk og surr dem i olivenolje. Ha i tomatmassen og kok til en tykk saus. Tørr basilikum has i sammen med tomatene så den får trekke. Ha i frisk basilikum og smak til med salt og pepper.
Skjær fisken i store terninger og strø over salt og peppermix. Stek dem gylne på grill eller stekepanne i litt olje. Kok pasta og server den med stekt fisk og saus over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
161,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet klippfisk med brokkolisalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.05.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
800 g klippfisk med skinn, utvannet og renset
Marinade
0,5 skive chili, rød
0,5 stk sitron
4 ss olivenolje
0,5 ss sesamolje
Salat
1 stk brokkoli
1 stk rødløk
2 dl rosiner
0,5 dl majones
1 ss honning
2 ss hvitvinseddik
salt og pepper
Tilbehør
nypotet
grillspyd
olivenolje
Grillmat kan varieres i det uendelige når det kommer til fisk, marinader, dressinger og salater. Prøv denne oppskriften med marinert klippfisk og brokkolisalat.Fremgangsmåte
Varm grillen.
Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.
Marinade
Finhakk chili, og riv skallet og press saften av sitron.
Bland chili, sitronskall- og saft, olivenolje og sesamolje godt sammen.
Salat
Del brokkoli i små buketter og finhakk rødløk.
Bland brokkoli, rødløk og rosiner sammen i en stor skål.
Lag en dressing av å blande sammen majones, honning og hvitvinseddik.
Vend dressingen i salaten, og smak til med salt og pepper.
Tilbehør
Kok potet møre med skallet på i lettsaltet vann, 15-20 minutter
Tre dem på et grillspyd og pensle med litt olivenolje.
Grill potetspydene raskt på grillen slik at dem får en liten grillsmak.
Tips: Start med marinaden, slik at den er klar til pensling når fisken skal grilles.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
164,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Foliebakt laks på en seng av fennikel
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.07.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 fennikel i tynne skiver
1/2 løk i strimler
2 fedd hvitløk, knust
1 ss smør
1 ss sitronsaft
hakket koriander
400 g laks
Fremgangsmåte
Små fiskestykker av laks legges på toppen av alle grønnsakene (annen fisk kan brukes). Evt krydres med salt og pepper. Pakkes i folie, grilles i ca. 15 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
165,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet fisk i pitabrød
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.04.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grete RoedeBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 stk filet av torsk, sei eller uer
2 ss olivenolje
salt og grovmalt pepper
Tilbehør:
4 pitabrød
4 skiver lettere gul ost
4 blad isbergsalat
Enkelt og greit, og faktisk godt. Men vi brukte jarlsbergost og sei. En bør bruke fiskerist når en griller fisk, ellers blir det bare noe graps.Fremgangsmåte
En utmerket måte å servere fisk på. Når vi griller fisken blir den sprø og saftig. Snu fisken når den er pent brun på den ene siden.
Pensle fiskestykkene med olje og legg dem i en dobbel grillrist. Ha på salt og pepper. Grill dem til de er pent gyllenbrune på hver side. Legg 1 skive lettere gulost oppå fiskestykket rett før den er ferdig og la osten smelte litt. Varm pitabrødet på grillen mens du griller fisken. Legg fiskefiléten med den smeltende osten inni pitabrødet sammen med salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
127,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet makrell
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.06.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
Makrell fileter
Aluminiumsfolie
Persille
Purre
Tomat
Dill
Løk
Salt og pepper
Makrell er en nydelig fisk. Med ett kjøtt som er fast med mye smak. Egner seg fint på grillen, men best i folie eller fiskeristFremgangsmåte
Pakk makrellfiletene inn i aluminiumsfolie sammen med krydder og grønnsaker etter smak.
Disse legges på grillen ved god varme og grilles i vel 3-5 minutter på hver side.
Ved vanlig grilling følges tidene under. Husk å smøre inn fisken med olje og evt krydre
Avhengig av størrelsen skal fisken grilles etter følgende tider:
Små stykker og fileter: 3-5 min på hver side. Hel fisk (ca. 300 gr.): 8-9 min. på hver side. Stor fisk (1-1,5 kg.): 20-30 min. på hver side.
Ved åpen grilling bruk fiskerist, ellers blir det lett noe søl. Fileter er enklere å grille enn hel fisk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
123 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet breiflabb med pestomarinade
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.08.2002Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norges sjømatrådIngredienser
4 skiver breiflabb à ca. 150 g
1 ss pesto
1 1/2 ss olivenolje
1 1/2 ss sitronsaft
salt og pepper
Salsa: 1/2 liten squash (gul) terninger,
1/2 løk i terninger
4 flådde tomater (renset for kjerner) i små biter
frisk koriander eller masse persille.
Fremgangsmåte
Bland sammen pesto, olje, sitron, salt og pepper til marinade. La fiskeskivene trekke i den ca. 1 time (i kjøleskap).
Bland sammen alt til salsaen før fisken legges på grillen. Ha resten av marinaden over salsaen.
Fiskeskivene trenger nok trenger nok 5-6 minutter på hver side (etter tykkelse).
Server fisken med salsa med frisk koriander (evt. Persille).
Nypoteter eller pasta passer som tilbehør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
57,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet, marinert kveite
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.01.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Alf BørjessonIngredienser
4 skiver kveite, à ca. 150 g
Marinade:
revet skall og saft av 1 appelsin
½ ts malt stjerneanis
½ ts grovmalt pepper
1 ½ ts salt
2 ts hakket estragon
4 ss olivenolje
Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Legg kveiteskivene på et stor fat og hell marinaden over. Vend fisken så den blir dekket av marinade. La den ligge i 1-2 timer i romtemperatur.
Smør en dobbel grillrist med olje og legg i fiskeskivene. Stek dem på grill, 2—3 minutter på hver side, til de er akkurat gjennomstekte.
Server kveiten med en god potetsalat og grønn salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
135,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 16,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet sitrusmarinert kveite med ruccola og cashewnøtter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.05.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Bent Raanes SørensenIngredienser
400 g kveitefilet, uten skinn og bein
0,5 stk lime
0,5 stk sitron
1 ts rosépepper
1 ts timian, frisk
1 dl olivenolje
Salat
1 pakke ruccolasalat
100 g cashewnøtter, lettsaltede
12 stk kapers
0,5 stk paprika, søt
0,5 glass hermetisk paprika
olivenolje
parmesanost
Tilbehør
brød
Gi kveiten en sommerlig smak med lime, sitron og timian, og server med salat og brød. Denne oppskriften vil imponere både i utseende og smak.Fremgangsmåte
Skjær fisken i serveringsstykker, og dryss litt salt over.
Skrell forsiktig av det ytterste skallet av lime og sitron, og finhakk det.
Press saften av lime og sitron.
Knus rosépepper og bland sammen med skall og saft av lime og sitron, timianblader og olivenolje.
Vend fisken i marinaden, og la den stå i 10 minutter på benken.
Grill fisken i ca. 3 minutter på hver side.
Salat
Ha ruccolasalaten på et serveringsfat, og ha cashewnøtter, kapers og strimlet frisk og hermetisk paprika over.
Drypp over litt olivenolje og dryss med revet parmesan.
Server grillet kveite med salat og brød
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
211,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1913