Stekte nudler og forskjellige andre retter med nudler


Oppdatertdato: 2017-09-06 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Kinesisk suppe
Stekte nudler og forskjellige andre retter med nudler bruker vi hjemme med jevne mellomrom. Det blir alt fra thaiwok til vårruller lagd av rispapir og diverse supper med nudler. Thai kyllingsuppe, pad thai og andre stekte retter er og på menyen, samt Ramen suppe. Men se nederst for 10 av de beste rettene med nudler.

Det asiatiske kjøkkenet har antakelig brukt nudler i mer enn 2000 år. Vi vet at kineserne spiste nudler så tidlig som 200 f.Kr. I våre dager spiller nudler en viktig rolle i asiatisk matlaging. Asiatiske nudler blir laget som lange bånd (som symboliserer et langt liv) i forskjellig bredde og tykkelse. Vi skiller mellom forskjellige sorter alt etter hva de lages av: hvete, ris, mungbønner eller bokhvete. I Kinas nordlige regioner der det dyrket mye hvete, blir nudler vanligvis laget av hvete, mens risnudler er mer vanlig i Sør Kina. Kjøper du ferske asiatiske nudler må du forvisse deg om at de er virkelig ferske. De bør være myke, men ikke slappe, klissete eller sprø. Tørkede nudler kan holde seg uendelig lenge hvis de oppbevares kjølig, tørt og mørkt.

Risnudler


Nudler laget av rismel og vann.
Ris vermicelli, syltynne nudeltråder, blir ofte fritert i peanøttolje. Det danner nærmest et rede som blir brukt til å garnere flere retter, også den saftige thailandske retten mee krob. Risnudler blir ofte brukt i supper.

Rispapir


Svært tynne, halvtransparente plater laget av en blanding av rismel, vann og salt. I vietnamesisk og thailandsk kjøkken brukes rispapir til å pakke inn vårruller. Rispapiret bløtes først i 1-2 minutter i en søtet vann. Så renner det av, fyllet pakkes i papiret og pakken dampes eller friteres. Rispapir fås i kinesiske supermarkeder.

Wontonark


Svært fine deigark laget av hvetemel, vann, egg og salt. Fylles med grønnsaker, kjøtt, fisk eller annen sjømat. Dette er Asias versjon av Italias ravioli og kan kjøpes ferske eller fryste.

Eggnudler


Hvetenudler med egg. Er å få både ferske og tørkede. Tørkede eggnudler blir brukt i retten chow mein: de blir kokt, deretter fritert.

Bokhvetenudler


Disse nudlene er svært populære i Japan der de kalles soba. Nudlene er gulbrune eller grå og finnes både ferske og tørkede. De blir ofte servert kalde med soyasaus.

Hvetenudler


Kinesiske hvetenudler er gule eller hvite og er vanligvis laget av en blanding av hvetemel, vann og salt. I Japan blir de klassifisert etter størrelse: somen er tynne og udon tykke nudler.







Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Sukiyaki.

Sukiyaki


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.04.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Misjonsalliansen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

En halv kilo biff, kuttet opp i så tynne strimler som mulig
En håndfull nudler (svært tynne)
7-8 store sjampinjonger
1 purre
1 kinakål
1 blokk tofu (grillet tofu )
Til dip
4 egg
Ett egg til hver, piskes og has i en liten skål ved siden av tallerken. Bitene fra sukiyakien dyppes i egget før det spises. Det høres rart ut, men er veldig godt!
Til sausen
3 spiseskjeer soyasaus
3 spiseskjeer sake eller eddik blandet med sukker
3 spiseskjeer sukker


Sukyaki er en populær gryterett, bestående av tynne biffstrimler og forskjellige grønnsaker. Den tilbredes forskjellig avhengig av hvor i Japan du befinner deg, dette er et eksempel på østjapansk sukiyaki, eller Kanto sukiyaki:
Bildet viser vår egen variant


Fremgangsmåte

Kutt alle ingredienser i små biter. Legg alle ingredienser på et fat og sett fatet på bordet.
Bland sammen sausen: soyasaus, sake, sukker og saus for å lage sausen. Sett frem en gassovn eller stekeplate på bordet.
Etter dette foregår resten av forberedelsene på bordet. Hell sausen oppi en større gryte (wokgryte eller en annen jerngryte).
Varm opp sausen og legg oppi deler av ingrediensene. La dem putre til de er gjennomstekte. Ta for deg og dypp sukiyakibitene i det rå, blandede egget. Spis sammen med ris (helst japansk ris, men vanlig, norsk grøtris kan evt. erstatte denne).

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 73,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pho Bo - oksekjøttsuppe.

Pho Bo - oksekjøttsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.02.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Verdensmagasinet
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 kg okseknoker
350 gr suppekjøtt (for eksempel oksebryst)
5 cm frisk ingefær,i tynne skiver
1 ts salt
2 1/2 l vann
6 sorte pepperkorn,
1 kanelstang
4 korianderfrø
2 ss fiskesaus (evnt østerssaus)
400 gr risnudler
150 gr rundbiff
3 vårløk,finhakket;1 stor løk,i svært tynne skiver
Garnityr:hakket,rød chili,bønnespirer,friske basili- kumblader (helst røde),hakket vårløk,tynne limebåter,friske korianderblader,chilisaus og hoisinsaus


En rett som tar lang tid. Tradisjonell vietnamesisk rett med mye smak. Bildet er tatt på restaurant Lotus i Kristiansand. Vi pyntet litt før vi tok bildet.
Evt kan denne serveres med suppen ved siden av.


Fremgangsmåte

Tradisjonell tilberedelse tar lang tid.La okseknoker, oksebryst, vann, salt og ingefær koke på lav varme i 3 1/2 time.Tilsett pepper,kanelstang,koriander og fiskesaus og kok i 40 minutter.
Legg nudler 10 sekunder i kokende vann.Server med nudler i bollene,ha i suppe,legg på kjøtt og finhakket løk på toppen. Pynt alt etter hva du har

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 64,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lakse- og koriandersuppe.

Lakse- og koriandersuppe


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

250 g laksefilet, delt i 12 biter
1/2 dl sitronsaft
2 røde chili, uten frø
4 hvitløksfedd
6 cm ingefær
1 ts korianderfrø
1 bunt koriander
4 ss sesamolje
1,2 l kokosmelk
8 dl fiskekraft
1/2 dl fiskesaus
200 g kokte nudler
2 vårløk i skiver
mynte, strimlet


En suppe med mye smak. Kombinsjonen mellom laks og koriander passer veldig bra sammen og gir en veldig fyldig suppe. Kokosmelken kan erstattes med fløte. Fish sauce er frivillig, men gir smak det også.


Fremgangsmåte

Mariner laksefiletene i sitronsaften 1/2 time i romtemperatur. Ha i chili, hvitløk, ingefær, koriander og olje i en food processor. Kjør det hele til en fin pasta. Varm en gryte og ha i pastaen. Ha i kokosmelk og fiskekraft, rør godt.

La suppen koke i 10 minutter. Tilsett fiskesaus, nudler og laks. Ta suppen av varmen og la den trekke til laksen er ferdig, ca 1-2 minutter.

Øs opp suppen i boller, dryss over mynte og vårløk og server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 136,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vårruller med chili- og koriander-dipsaus.

Vårruller med chili- og koriander-dipsaus


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.07.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

100 g tynne eggenudler
3 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, presset
2 bein- og skinnfrie kyllingbryst, skåret i tynne strimler
6-8 vårløk, skåret i tynne skiver
1 stor gulrot, revet
125 g bønneskudd
1 ts tørkede chiliflak
20 vårrulldeig-flak
2 egg, sammenpisket
Dipsaus:
2 ss klar honning
2 ss chilisaus
2 ss hakket frisk koriander


Nydelig og enkelt når man først har fått treningen. Her har vi brukt frityren, men kan også bakes i stekeovnen.


Fremgangsmåte

Kok nudlene i en stor kjele med kokende vann i 3-4 minutter. La dem renne godt av, og del dem i 5 cm lange biter.

Varm opp 1 ts av oljen i en stekepanne. Tilsett hvitløken og la den steke forsiktig i 1 minutt. Ha i kyllingstrimlene og la det fortsette å steke i 3 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Bland i vårløk, gulrot, bønneskudd og chiliflak, og la det steke i 1 minutt til.

Forvarm stekeovnen til 200 C. Pensle deigflakene på den ene sida med litt sammenpisket egg. Legg litt fyll på hvert flak med en skje og rull flaket sammen. Pass på å brette inn sidene under rullingen slik at fyllet er helt innesluttet. Pensle hver vårrull med litt olje og legg den på en bakeplate. La vårrullene steke i 10-12 minutter, til de er gylne.

Bland sammen alle ingrediensene til chili-dipsausen i en bolle. Server dipsausen sammen med vårrullene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 165,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pad Thai med kylling.

Pad Thai med kylling


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 21.11.2011
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Pad Thai saus
3/4 ss. Tamarind pasta oppløst i 1/4 kopp varmt vann
2 ss. Fiskesaus, + evt ekstra for smak(ikke alle liker denne)
1-3 ts. Chili saus, eller kan erstattes med 1/2 ts. Eller mer tørket knust chili eller cayenne, etter smak
3 ss. Brunt sukker

2 porsjoner Thai ris nudler, i bredder som linguini
1,5 kopper rå kyllingbryst i biter

Marinade for kylling:
1 ts. Maisenna oppløst i 3 ss. Soyasaus
4 fedd hvitløk, finhakket
valgfritt: 1-2 frisk rød chili, hakket

3 kopper ferske bønnespirer
3 vårløk i skiver
1/2 kopp frisk koriander
1/3 kopp knust eller grovt hakkede peanøtter (eller andre nøtter, som for eksempel cashewnøtter)
1/4 kopp kyllingbuljong
1/8 ts. Malt hvit pepper
vegetabilsk olje for steking, og noen limebåter


En klassisk thai rett. Denne er opprinnelig oversatt fra Thai. Men bruker ingredienser man kan skaffe i norge, kanskje unntatt bananblomst:)


Fremgangsmåte

Kok opp vann, ta vekk fra platen og ha i nudler. La de ligge i vannet til de er "al dente". Sil av og skyll med kaldt vann, sett til side.
Gjør klar Pad Thai sausen ved å blande sammen i en kopp. Legg kyllingbitene i en liten bolle. Rør sammen marinaden og hell over kyllingen. Rør godt og sett til side.
Varm opp en wok eller stor stekepanne over middels høy varme. Legg 1-2 ss. Olje pluss hvitløk og hakket chili, hvis du bruker det. Rør til velduftende (30 sekunder).

Legg i kyllingen sammen med marinaden. Stek 30 sekunder til 1 minutt. Når wok/gryte blir tørr, tilsetter du litt kyllingbuljong, 1-2 ss. Gangen, for å holde kyllingen fuktig. Fortsett å steke på denne måten til kyllingen er kokt (5-8 minutter).

Tilsett nudler, og hell Pad Thai saus over. Bruk to slikkepotter, skjeer, eller andre redskaper, stek nudler fort i woken. Bruk en mild "løft og vri" metode (som blanding av en salat) for å hindre nudler fra å brekke. Rør på denne måten 1-2 minutter. Hvis du woken blir for tørr, skyv nudler til side og ha litt mer olje i bunnen (men ikke mer buljong).
Tilsett bønnespirer og strø over pepper. Fortsett å blande 1 minutt, eller til nudler er ferdige. Nudler er perfekte når de ikke lenger er "harde" eller crunchy, men klebrige!
Prøvesmak for krydder, og tilsett mer fiskesaus inntil ønsket smak er nådd. Rør godt.

Løft nudler ned på en tallerken. Topp med generøse mengder av frisk koriander, vårløk og knuste/hakkede nøtter. Legg ferske lime båter ved, og hvis ønskelig, ekstra saus ved siden av. Limen skal presses over retten før man spiser. Kan serveres med bananblomst.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 151,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Thaisuppe med kylling.

Thaisuppe med kylling


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.01.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gladimat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 kyllingfileter
6 dl kokosmelk eller matfløte
1 1/2 ss karripasta
1/2 ss gurkemeie
6 dl hønsebuljong
saften av 1 lime
4 ss fiskesaus eller litt tabasco
1 ss soyasaus
200 g nudler

Pynt
reker
hakket chilipepper
bladpersille



Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i store biter. Hell 2 dl av kokosmelk/fløte i en kjele. La det koke inn (reduseres) til det skiller seg. Rør inn karri og gurkemeie. La det frese godt sammen.
Tilsett kyllingbitene og stek dem. Hell i resten av kokosmelken/fløten, og spe med buljong. Press over limesaft. Smak til med fiskesaus og soyasaus.
Skjær kyllingbitene mindre. Fordel dem og nudler i varme suppeboller/tallerkener. Hell suppen over. Dryss snittet persille, chili og reker over til slutt. Spises rykvarmt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 128,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kimchi ramen suppe.

Kimchi ramen suppe


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 18.10.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Suppebase med krydderpose
5 dl vann
1 krydderpose som følger med nudlene eller evt

Uten krydderpose
2,5 dl vann
2,5 dl buljong
1,5 fedd hvitløk
2 ss soyasaus
0,5 ts worsterchire saus
1/2 ts kinesisk femkrydder
dash av chili pulver
0,5 ts hvitt sukker
1 skiver fra fersk ingefær

Tilbehør
120 gr tørre ramen nudler
300 gram svinekjøtt ferdig stekt
250 gr frisk sjampinjong i skiver
1 rød chili i skiver
1 neve gressløk
2 rå egg
100 gr spirer
100 gr kinakål


Enda en ramen suppe vi har prøvd. Her brukte vi ramen nudler med slik en kryderpose inni. Vi bruker en som heter Ramen Kimchi som er en koreansk versjon. Om ikke så kan man lage denne suppebasen selv.
Tilbehør kan og være kylling og evt annen sopp og grønt. Noen bruker kokte egg.

I vår versjon skilte vi alle grønnsakene pga bildet, men for å gjøre det enklere kan de blandes.


Fremgangsmåte

Om ikke kjøttet er stekt, så stek det i stekepannen med litt salt og pepper. Skjær i skiver og sett til side.
Soppen stekes og lett i stekepannen til den er myk

Om en ikke bruker krydderpose, så kok opp vann/buljong med krydder. Dette blir jo bedre, men tar litt tid.
Kok opp vann eller den suppebasen du har lagd
Ha i nudlene, krydderpose, kinakål og spirer i suppebasen. La det koke i 5 minutter.
Helles så i tallerkner og du tilsetter sopp, chili, kjøtt, gressløk og rå egg om ønskelig.
Server

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 78,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pancit canton.

Pancit canton


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.01.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

340 gram pansit canton nudler
1 kyllingbryst, kokt og kuttet i biter
4 kopper kylling kraft (fra det kokte brystet)
225 gram svinekjøtt, i små biter
225 gram reker, skrelte
4 ss matolje
1/2 kopp hakket løk
2 ss hvitløk, finhakket

2 kopper sukkererter
1/2 rød paprika
4 sjampinjong i skiver
2 kopper kål, skåret i strimler
1 kopp selleri i skiver
1 gulrot i terninger
1/4 kopp vårløk, i terninger
4 ss soyasaus
1 ss sesamolje
Salt og pepper til smak

Kokt egg til pynt
Lime


Vi lagde denne uten blomkål og pølser som finnes i den originale oppskriften. Det kan og brukes andre nudler her, men helst eggnudler som vi brukte. Ta gjerne turen innom en innvandrerbutikk.


Fremgangsmåte

I en stor panne eller wok, fres i litt olje hvitløk og løk. Deretter legge skiver svinekjøtt til til de er kokt.
Tilsett 2 kopper kylling kraft og tilsett strimlet kylling, reker, sukkererter, kål, selleri, paprika, sjampinjong og terninger gulrot. La det småkoke i ca 10 minutter eller til gjennomkokt.
Ha i de resterende 2 kopper kylling kraft og pansit canton nudler. La småkoke til nudlene er myke.
Nudler kan evt kokes separat og så bare røres inn i det andre før servering.
Tilsett vårløk, sesamolje og salt og pepper etter smak.

Pynt med kokte eggebåter og før servering skvises lime over retten om det ønskes.
Serveres varm.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 97,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ramen nudelsuppe.

Ramen nudelsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.02.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Til kraften:
3 kopper kyllingkraft
2 kopper vann
3 fedd hvitløk
4 ss soyasaus
1 ts worsterchire saus
1/2 ts kinesisk femkrydder
dash av chili pulver
1 ts hvitt sukker
2 skiver fra fersk ingefær

Til suppen.:
375 g ramen nudler
400 g stekt svinekjøtt eller kylling bryst i skiver(marinert i soyasaus og hvitløk)
100 g babyspinat
4 ss maiskorn
2 hardkokte egg, skrelles og deles i 2

Til pynt:
1 ark med nori tang papir i skiver (5 cm lange med 1/2 cm bredde hver)
dryss av sesamfrø
skiver av grønne vårløk


Dette var en overraskelse hos oss. Jeg har aldri spist Ramen nudelsuppe, men dette var godt. Og veldig mettende. Denne kan vareiere med forskjellige ingredienser, men her hadde vi svinekjøtt. Og som dere ser på bildet hadde vi spirer i tillegg, som vi la i til slutt før servering. Chinese five spice lager vi selv. Fem krydder blanding
Det er utallige typer av nudelsupper i østen. Her brukes det ramen nudler, derfor navnet. Nudelsupper får man kjøpt over alt og på gata.


Fremgangsmåte

Kutt opp og stek svinekjøtt/kylling i en stekepanne med 1 fedd hakket hvitløk, soyasaus og sesamolje. Legg i en bolle og spar til senere.
I gryte med kokende vann, kok ramen nudler i 5 min, sil av og sett til side.
Kok og spinat i det samme vannet i noen sekunder eller stek de raskt i stekepannen.

I en stor kjele, ha i kyllingbuljong, 4 halve fedd hvitløk, soyasaus, worsterchire, ingefær, fem krydder og chili pulver sammen og kok opp. Skru ned varmen og la småkoke i 5 min. Smak så til etter din egen smak. Hvis det er for salt ha i litt sukker, tilsett mer soya hvis du ønsker det saltere.

Fordel nudlene i 4 suppeskåler. Legg kjøtt på toppen av nudler, sammen med spinat, en halv kokt egg, og 1 ss maiskron i hver skål.
Kok opp suppa igjen og fordel den i skålene.
Fordel noristrimler (1/4 ark hver), vårløk og sesamfrø på toppen av hver suppebolle. La det stå noen minutter før servering.

Server alene eller til en annen rett. Spises med pinner og en slik japansk/kinesisk suppeskje.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wok med kylling og grønnsaker.

Wok med kylling og grønnsaker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.11.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Anonym
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2/3 gulerøtter
litt brokoli
1 boks minimais
1 boks bambusskudd
1 rød paprika
ett fedd hvitløk
kikoman
wok krydder
olivenolje
nudler
kylling strimler


Litt standard oppskrift på wok med kylling. Kan varieres i det uendelige.


Fremgangsmåte

Kok nudler.
Skjær alle grønnsakene i like store biter (gjerne staver). Wokpannen må stå på ganske sterk varme for å behole vitaminene og fargen i grønnsakene.
Hell i olivenolje + presset hvitløk i pannen. La dette frese en stund. Stek kyllingstrimlene litt og hell så i de grønnsakene som trenger lengst steketid (gulrøtter,minimais og bombusskudd). Hell så i de andre grønnsakene. La dette steke til gulerøttene kjennes myke nok. hell så i nudlene. Husk å krydre med litt wok krydder og hell også litt kikoman over woken. det gir god smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 141,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,08.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3041






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.